Other > Zaginione holotaśmy
Inicjatywa kreatywna
wrednypiwosz:
Format X to plik directx, możesz go zapisać w takim formacie poprzez export w menu.
Elmehdi:
--- Quote from: wrednypiwosz on March 14, 2010, 11:18:58 am ---Format X to plik directx, możesz go zapisać w takim formacie poprzez export w menu.
--- End quote ---
Zrobiłem tak jak mówisz i powstał dokument tekstowy - 31kb - coś podejrzanie mało, bo same użyte tekstury razem ważą więcej. Czy tak ma być?
Jeżeli nie to byłbym wdzięczny jakbyś tak bardziej łopatologicznie napisał krok po kroku gdzie i co po kolei kliknąć :P.
Bartosz:
--- Quote from: Elmehdi on March 14, 2010, 12:13:22 pm ---Zrobiłem tak jak mówisz i powstał dokument tekstowy - 31kb - coś podejrzanie mało, bo same użyte tekstury razem ważą więcej. Czy tak ma być?
--- End quote ---
Tekstury nie są załączane do pliku z modelem.
Elmehdi:
Teraz to już zupełnie zgłupiałem :P. Jeżeli tekstury nie są załączane do pliku z modelem to czy mamy je jakoś oddzielnie spakować i udostępnić niezależnie od pliku X.. i że potem devsi będą sami je naklejać :-\ czy że jak.. ?
Sorki za głupie pytania, ale chciałbym takie rzeczy wyjaśnić jak najwcześniej.
wrednypiwosz:
--- Quote from: Elmehdi on March 14, 2010, 12:13:22 pm ---Zrobiłem tak jak mówisz i powstał dokument tekstowy - 31kb - coś podejrzanie mało, bo same użyte tekstury razem ważą więcej. Czy tak ma być?
Jeżeli nie to byłbym wdzięczny jakbyś tak bardziej łopatologicznie napisał krok po kroku gdzie i co po kolei kliknąć :P.
--- End quote ---
Nie mam jak teraz tego sprawdzić, ale zakładam że plik X to tylko ogólne informacja o modelu, tak żeby directx to zrozumiał, w nim zapewne są ścieżki/informacje o teksturach. Umieść je w jednym folderze i spakuj jako zip. Już ktoś to sam sobie uzupełni przy optymalizowaniu pod silnik w grze.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version