fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 22, 2024, 08:26:36 am
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: [1] 2 3 ... 11

Author Topic: OBT2 serwer raz jeszcze  (Read 23853 times)

Wichura

• High-Tech Troll
OBT2 serwer raz jeszcze
« on: August 30, 2010, 03:01:35 pm »

Korzystając z pomocy cubika wklejam:
Podaję linka do klienta OBT2

http://www.rplay.ru/foclient.zip

oraz ustawienia IP w configu:
IP: 93.92.199.86
port: 4500

Wypakujcie do NOWEGO I PUSTEGO folderu, a w foconfig podajcie ścieżki dla master.dat i critter.dat.

Oraz opis, wywleczony ze śmieciora:
Pare slow o serwerze i charakterystyka :
- No Cap lvl.
- Perk gifted.
-Im wiekszy lvl tym wiecej mobow na respawnie.
- latwiej zdobyc lvl i bron niz na 2238.
- Bron w invertory ma kazdy NPC i praktycznie kazdemu da sie ja ukrasc.
- Respawn w hellu , jesli nie placisz ze replikacje . Jednak jezeli placisz respisz sie niedaleko miejsca swojej smierci w stacji gdzie jest bezpiecznie.
- Rosjanie sa mili dadza ci poexpic.. sam w 4 dni poznalem najwieksze koksy na tym serwerze.
-  3 bazy do zajecia i o  12:00 AM jest samochod z ktorego zbiera sie loot ( wyswietlane w pip boyu. )
- Malo polakow i graczy z 2238 Grin
- Mysle , ze mniejszy poziom PK niz na 2238 ( jeszcze nigdy nie zginalem na encouterze, gdy kogos spotkalem. )
- Dual logi , relogi wszystko jest legalne i nie ma za to bana.
- Brak GMow i requesthelp'ow  Cool
- Malo graczy , w nocy praktycznie brak.
- Brak chronionych miast...
- NPC wiecej mowia po angielsku niz wczesniej...
- Rzadko ktory gracz umie mowic po Angielsku - jedynie zna znaczenie noob , hi , kill...
- brak tentow , jedynie baza - wykonuje sie questa.
- Brak Colorzingu i Dodawania do bazy . To duzy Plus , nie ma jakis sojuszy czy cos...
- Pomocni gracze - zazwyczaj jesli poprosisz o bron ja dostaniesz.

Kanal irc -  #fobt2  .
Forum - www.fonline.ru

Zobaczymy jak będzie tym razem. Podwórkowego słownictwa brak, flejmu jak na razie (:>) też.
Mniemam, że informowanie o innych serwerach nie jest zabronione?
Nie biegaj za stadem.

Saumax

• The one who challenges the sun
    • NRA Forum
Re: OBT2 serwer raz jeszcze
« Reply #1 on: August 30, 2010, 03:03:08 pm »

dodam od siebie ze npc na encounterach są zdeczka zabugowane, a to czasem nie atakują, a to czasem biegną do ciebie i teleportują się nagle do pozycji startowej ect

EDIT1:

Od Dark Angel:

<[OBT2]D_Angel> Duzy wp³yw ma te¿ karma, jesli mamy -50k ( tak jak jedna z moich postaci ) to headhunterzy czyhaj±  na kazdym kroku. Za zabicie jednego ''dobrego'' NPC jest -10. Za zabicie z³ego jest +10 . Czyli  , je¶li zabijamy tradera ( atakujac tradera guardzi wogole nas nie atakuja ;D )  warto wtedy jest nadrobic go jednym raidersem , zeby trzymac karme na +.
<[OBT2]D_Angel> A i dodam , ze jesli  mamy -50k rep to jest czerwony nick , im wiecej reputacji tym kolor naszego nicku zmienia sie w niebieski ,  a im mniej - w czerwony.
<[OBT2]D_Angel> Ciekawy te¿ jest crafting . Np : ¿eby zrobiæ 30 micro fussion cells potrzebne jest 150 kapsli i 5 plasma granatow ( bez workbencha ;D )
<[OBT2]D_Angel> To tyle.. jak cos mi sie przypomni to dopisze.
« Last Edit: August 30, 2010, 03:11:29 pm by Saumax »
Mr. T używa kastetów ponieważ siła uderzenia przeciwnika gołą pięścią jest zbyt duża.

vilaz

• #1 Cat's Paw Fan!
« Reply #2 on: August 30, 2010, 03:12:37 pm »

OBT2 jest chwilowo nieczynne, z tego co tam pogralem.

Hell (miejsce spawnu) znacząco się różni Hell'em w TLA. W Hell'u OBT mamy graczy, którzy sobie wesolo expią na spawnująych się graczach.

Mam parę pytań, skoro w końcu znalazlem weteranów lub też bardziej doświadczonych w OBT:
1. Jakiś poradnik w sprawie craftowania?
2. Jakieś porady co do pierwszych kroków? Moja postać HtH daje radę, z początkowym expieniem ale nie wiem jak potem będę inne bojowe skille rozwijać. Może jakimiś bulidem by ktoś poradzil.
3. Jak się dostać do replication center, żeby uzupelnić zasoby pieniężne? Nie lubię się odradzać w hell'u ;]
Polskie Pustkowia http://forum.newfmc.pl

Saumax

• The one who challenges the sun
    • NRA Forum
« Reply #3 on: August 30, 2010, 03:13:42 pm »

ogólnie rzecz biorąc crafting na obt2 to test craftingu, jest on kompletnie nielogiczny ale miejscami ciekawy ;D
Mr. T używa kastetów ponieważ siła uderzenia przeciwnika gołą pięścią jest zbyt duża.

Marszalek

• Param Pam Pam ...
« Reply #4 on: August 30, 2010, 03:15:52 pm »

Uruchomiłem tę djiabelską machinę zagłady i (na początku przynajmniej) duppa :/ Chcąc nie chcąc przeinstalowałem na partycję C (tą z systemem) i zaskoczyło. Nie mam szczerze pojęcia poczemu OBT2 nie lubi u mnie innych partycji (próbowałem w przypływie euforii kilku konfiguracji), aha OBT2 baaaardzo nie lubi Geforce 4 MX :p . Zwykły F2 i FO2238 śmigają jak marzenie wystrzelone z katapulty, a OBT2 (nadal na tej samej konfiguracji) terkotał, kaszlał i stękał jak Traktor made in ZSSR :/
Po kolejnych kilku godzinkach wylewania z siebie potoku przekleństw i nieprzyzwoitości, zreinstalowałem system i wgrałem Łindołs 2000 i Direct 6 (olaboga ...) teraz działa miodzio :)
Nikomu nie polecam takich Serbsko-Chorwackich manipulacji sprzętem i systemem i mam nadzieje, że tylko ja mam tu kompa z dupy.

(na drugim kompie z Windowsem7, System pierdoli, że ten komputer nie spełnia minimalnych wymagań gry - dobre sobie,czego dowodem jest mój komp z 2001 i aktualnie z Windowsem 2000 ) ;)
-:-:- Nie rozumiem jak można czegoś nie rozumieć -:-:-
« Reply #5 on: August 30, 2010, 03:37:57 pm »

3. Jak się dostać do replication center, żeby uzupelnić zasoby pieniężne? Nie lubię się odradzać w hell'u ;]
Masz w HELL te komputerki i dodatkowo w każdym banku w miastach.

Hardcore

• Make war and fuck peace
« Reply #6 on: August 30, 2010, 03:58:43 pm »

Crafting na obt2 jest logiczny : kazdy typ broni(widzialem to na przykladzie sg) dziala na zasadzie "pokemonow"  jest on bardzo logiczny jak masz cala rodzaj broni np pistolety , zaczyna sie od zera czyli zip gun potem on mozna zamienic w mausera potem mauser w 10 mm pistol a on potem w smg a smg np w hk g11 i tak dalej i tak dalej

Pandemon

• The GM-eater
« Reply #7 on: August 30, 2010, 04:01:03 pm »

Gdzie tu logika?
Czy z pistoletu zrobisz karabin snajperski? Wątpie.
There is nothing as demotivating as the Game Masters

« Reply #8 on: August 30, 2010, 04:02:50 pm »

Crafting na obt2 jest logiczny : kazdy typ broni(widzialem to na przykladzie sg) dziala na zasadzie "pokemonow"  jest on bardzo logiczny jak masz cala rodzaj broni np pistolety , zaczyna sie od zera czyli zip gun potem on mozna zamienic w mausera potem mauser w 10 mm pistol a on potem w smg a smg np w hk g11 i tak dalej i tak dalej
Coś w stylu "o ku*** zaraz zacznie ewoluować!". Zip gun is now 10mm pistol!

A teraz do wracając do tematu: znaczna większość to rosjanie, tak?

Hardcore

• Make war and fuck peace
« Reply #9 on: August 30, 2010, 04:05:24 pm »

nie , nie zrobisz ale z pip gununa juz tak .... ,z moim przypuszczen to tam graja rosjianie,ukraincy i polacy :P

Pandemon

• The GM-eater
« Reply #10 on: August 30, 2010, 04:19:13 pm »

Pytanie z dziedziny lamerskich: Czy da się grać na tym serwerze z klientem 2238 albo czy jest jakiś klient który nie jest po rosyjsku i nie krzaczy?
There is nothing as demotivating as the Game Masters

« Reply #11 on: August 30, 2010, 04:30:54 pm »

Przecież masz podany link do clienta to w czym problem? Język zmienia się w configu.
« Last Edit: August 30, 2010, 04:33:58 pm by cerberix »
« Reply #12 on: August 30, 2010, 04:38:20 pm »

@Wichura:
zainstalowałem klienta z podanego przeze mnie linka na Windows 7 Home Premium 32bit i piknie chodzi.

@Pandemon:
Próbuj, ale daję Ci 100% gwarancji, że będziesz miał coś w rodzaju game crasha już na starcie.

Podstawowe rady na początek:
- zbierać kasę, minimum 100-200 kapsli i wpłacić od razu do jakiegokolwiek banku. Kasa w banku jest bezpieczna, i zapewnia wykupienie się w razie śmierci od przykrego pobytu w Hell, banki są w raczej w każdym mieście (na pewno Modoc, Klamath, Den)
- w Modoc często wieczorami przebywa Rosjanin BC_CASS. To imć Zefirek w wydaniu rosyjskim i obt2-owym ;)
- można szybko samemu dorobić się całkiem dobrego stuffu a przy okazji pieniążków (w ilości na pewno powyżej 1000) polując na enco z Traderem - ale raz go zaatakujesz, to w kolejnych enco on sam zacznie atakować i posługuje się często smg: dosyć niebezpieczna zabawka, gdyż może zadać zadać śmiertelnego krytyka. Tradera można znaleźć na północ od Modoc,
- postać combatowa ma łatwiej :P

manero

• FO:Reloaded
« Reply #13 on: August 30, 2010, 05:25:10 pm »

Można tam biegać w trakcie walki?:)

vilaz

• #1 Cat's Paw Fan!
« Reply #14 on: August 30, 2010, 05:29:18 pm »

Niestety nie, jedna kulka ci śmignie za uchem i z panicznego biegu, pozostaje ucieczkowy spacerek.
Pages: [1] 2 3 ... 11

Page created in 0.11 seconds with 22 queries.