Chciałem w tym poradniku przedstawić ja i gdzie zakupić 1, 2 i 3 profesje armorera. Wiec zaczynajmy
.
Są to miesca i npc gdzie możemy zakupić 1 i 2 profesje armorera. Koszt 1 profesji wynosi 1500 kapsli , a drugiej 3000 kapsli.
Otóż możemy zakupić w Modoc u Balthasa, owego npc znajdziemy w tak wyglądajacym miejscu. Lecz Baltahas jest wyjątkowym Npc ponieważ na romowe z nim wymagane jest 3 CH lub więcej jak kto woli.
Rondo w NCR znajdujacy sie zabudowanej a raczej nazwałbym mieszkalnej czesci miasta w warszatcie
Navarro u Armstronga, znajdziemy go w hangarach z lataczami. Do Navarro trafimy kierując w dół od redding 5 kratek, a nastepnie cały czas w lewo.
Następna jest Jenna, lecz jej obrazka nie posiadam ale dodam jedynie że znajdziemy ja w cytadeli bractwa na 3 poziomie w prawym dolnym rogu bazy. Do Cytadeli bractwa trafimy schodzac 8 kratek od NCRw dół i potem juz tylko w lewo i naszym oczom powinno sie ukazać bractwo.
Simona z Scavengers camp. Znajdziemy owe miejsce w okolicasz fortecy i Adytum.
WYMAGANIA:
na 1 poziom armorera bedziemy potrzebować:
- 60% umiejętności naprawy
- 4 siły
- oraz 1500 kapsli
Po spełnieniu tych wymagan i wykupieniu 1 profesji bedziemy mogli wykonywać:
-Combat leather jacket
-Leather armor
[
-Leather armor MK2
Na 2 poziom bedzie nam potrzebne :
- 6 siły
- 120% umiejętności naprawy
- 3000 kapsli
Po wykupienu możemy wykonywac armory chyba ktorych bedzie sie uzywalo najczesciej :
-Metal armor
-Metal armor MK2
3 Poziom armorera ten poziom można jedynie otrzymać w Brotherhood of steel lub Navarro. Osobiście polecam zakupienie 3 profesji armorera w Navarro ale tylko jestli posiadacie 7 INT gdyż wtedy bedzie możliwość wykupienia 3 profesji armorera za cene 2500 kapsli , gdyż w bractwie nie ma takiej opcji i musimy płacić normalna cene 4500 kapsli.
Profesje 3 armorera i ostania bedziemy mogli otrzymać po spełnieniu warunków:
- 180% repair
- 7 siły
- 4500 kapsli lub 2500 jak tłumaczyłem w jakim wypadku.
po zakończeniu kupna 3 poziomu możemu craftować
-tesla armor
-combat armor
-combat armor MK2
-Brotherhood armor
Radze tez zeby wykonywać postac posiadajaca wiecej niz 3 CH lub akurat 3, żeby uniknać problemów w przyszłości.
Dorzucam też też link mapy gdzie wszystkie miejsca są ładnie pokazane
http://www.fo2238.fodev.net/wiki/images/f/f6/2238map.jpgLicze, że pomogłem wykonując ten poradnik
Dodam jeszcze że jestem członkiem gangu THE SCARS i zawsze możecie liczyc na naszą pomoc