fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • January 12, 2026, 12:12:56 am
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: [1] 2 3 4

Author Topic: Cannonball Run - wyÅ›cig taksówkami  (Read 15225 times)

Wichura

• High-Tech Troll
Cannonball Run - wyścig taksówkami
« on: July 31, 2010, 04:07:35 am »

Był kiedyś taki film, ładny hamerykański, o tym, jak żądna złota i zaszczytów zgraja pędziła przez US & A w dziwacznych bolidach.
Ponieważ do sprawnego przeprowadzenia tej zabawy wymagane jest minimum kilka solidnych osób (nie licząc rzecz jasna "taksówkarzy"), ośmielam się spamować tutejsze forum. O co chodzi: należy pokonać trasę Hub - NCR - Vault City - Navarro - San Francisco - Hub w jak najkrótszym czasie. W każdym z tych miejsc stoi gracz-checkpoint, rozdający fanty uczestnikom wyścigu. Wygrywa ten, kto jako pierwszy zamelduje się z kompletem fantów w barze w Hub.

Wymagania: ludzik-taksówka, to oczywiste. Ponadto gracze-checkpointy, którzy nie spierniczą nagle w niebyt, bo mama zawołała albo znudziło im się czekać.
Żeby nie było za łatwo, checkpointy będą znajdować się w danym mieście, ale niekoniecznie zaraz obok grida. Byle nie przesadzić na przykład w VC, gdzie checkpoint będący obywatelem skitra się za mury. Taksówkarze mogą zabierać pasażerów, checkpointy obstawę lub kogoś do pogadania o dupie.

Start i meta - bar w Hub. Itanzy na nagrody przewidziane, choć nie ma co liczyć na APA. Miejsca checkpointów (z wyjątkiem Navarro) strzeżone, bo ogłaszając coś takiego publicznie liczę na co najmniej dwóch-trzech debili, którzy zechcą trollować batonikiem Snickers z granatami na zabawie u uber-trolla :>

Na potrzeby tych wygłupów dobrze byłoby utworzyć kanał na IRC, na przykład #cannonball.

Po co to w ogóle? Cóż, for glory and lulz, coś trzeba robić, a taksówki poza dostarczaniem dzielnych wojaków na pole hańby nie mają zbyt wiele do roboty.

Uwagi i poprawki mile widziane, choć najwcześniej znajdę czas na nolajfowanie w przyszłym tygodniu.
Nie biegaj za stadem.

Re: Cannonball Run - wyścig taksówkami
« Reply #1 on: July 31, 2010, 11:39:33 am »

W ogóle cannonball to istniejący wyścig bodajże z Londynu do Moskwy przeróżnymi pojazdami różnej maści (ekipa jackassa się tam nawet pojawiła). Więc może dopuścić do tego samochody, wagony, a nie tylko gościa z super outdoorsmanem
Polskie Pustkowia http://forum.newfmc.pl
« Reply #2 on: July 31, 2010, 11:43:50 am »

'' Podkręcone basy jedziemy przyjacielu ,
opuszczone szyby, głośniki grubą mierą. ''

:DD

Wszystko co jezdzi na fuel lub wodzie , moze wziasc udzial ? :)

Marszalek

• Param Pam Pam ...
« Reply #3 on: July 31, 2010, 12:12:50 pm »

Może jakiś GM z Vertbirdem nawet się skusi ;)
-:-:- Nie rozumiem jak można czegoś nie rozumieć -:-:-

Pandemon

• The GM-eater
« Reply #4 on: July 31, 2010, 12:17:10 pm »

Wszystko co jezdzi na fuel lub wodzie , moze wziasc udzial ? :)
Wymagania: ludzik-taksówka, to oczywiste.

Dark, naucz sie czytać ze zrozumieniem prosze.
There is nothing as demotivating as the Game Masters

Florek

• Bang Bang Smash
« Reply #5 on: July 31, 2010, 12:43:41 pm »

Świetny pomysł! Jan0sik mi choachroacha czy jakoś tak do bazy sprowadził, nada się? ;DDD Powalająca szybkość. :D

Albo karawanÄ™ z krowami... :D
« Reply #6 on: July 31, 2010, 12:51:51 pm »

Proponuje, zeby checkpointy mialy awerness i każda taksówczka wkładała do ręki fant z poprzedniego checka. Tak, żeby ludzie nie biegali jak chcą oraz, żeby kilka taksóweczek nie współpracowało, bo zdarzyć się może, że ten poleci do VC, ten do SF a potem pozbierają fatny w wskoczą do Hub.
« Reply #7 on: July 31, 2010, 12:56:40 pm »

Dark, naucz sie czytać ze zrozumieniem prosze.

Poprostu bylem zainteresowany czy latajace Budki , lopaty czy tam miotla  moga byc :>

Parano

• marksman
« Reply #8 on: July 31, 2010, 01:57:54 pm »

Sam kiedyś rzuciłem pomysł wyścigów, czy to mechanicznych wehikułów, czy to karawan. Mogłem nawet użyczyć kilka przywróconych do życia samochodów z mojego złomowiska. Zgłosiło się 0 (słownie zero) chętnych.

Może z ludzikami-taksówkami pójdzie łatwiej. Wyznaczcie konkretny termin to stawię się na starcie, ewentualnie ufunduję jakieś nagrody.

Daro

• Bang Bang Smash
« Reply #9 on: July 31, 2010, 03:05:58 pm »

Świetny pomysł! Jan0sik mi choachroacha czy jakoś tak do bazy sprowadził, nada się?
Choachr... choachroa... choachroacha? A co to w ogóle jest? Chyba chodziło ci o Cockroacha.

Z chęcią wezmę udział w zawodach. Podaj tylko miejsce i czas startu.

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #10 on: July 31, 2010, 03:21:52 pm »

Kokrołcze, budki, karawany, vertibirdy, ta. Może jeszcze pędzić na zabusowanym workbenchu? Ludzik-taksówka, enough said. Jakie ma szanse nawet taki z 300% outdoorsmanem wobec najmarniejszego Scouta?

Ostrożnie proponuję poniedziałek o 21:00 lub wtorek o tej samej godzinie, rzecz jasna czasu cywilizowanego, w barze w Hub. Chętni proszeni są o nadciąganie na #cannonball od godziny 20:00.

Mimo to skończy się jak zwykle, jeśli nie zgłosi się co najmniej trzech ochotników do roli checkpointów (NCR, VC, SF to jak sądzę absolutne minimum). Ja wiem, że sterczeć w miejscu i rozdawać fanty to niewdzięczne zajęcie, ale bez tego nie ma co się wymałpiać. Mam zaryzykować multi-log na potrzeby tour-de-Wasteland, wylizawszy uprzednio stopy GMom, żeby udawali ślepych przez jakiś czas? Bez sensu.
Nie biegaj za stadem.

manero

• FO:Reloaded
« Reply #11 on: July 31, 2010, 03:39:58 pm »

Chętnie postoje na checkpoincie. Dawno nie byłem w San Fran ;)
« Reply #12 on: July 31, 2010, 06:25:08 pm »

Jeśli wyścig odbędzie się w poniedziałek- zgłaszam się do czekpojntu w Vault City.

Niestety dostałem zaproszenie na picie wódki w poniedziałek. Priorities first.
« Last Edit: August 01, 2010, 05:33:41 pm by Rojek »

jan0s1k

• If it bleeds we can kill it...
    • Chosen Soldiers
« Reply #13 on: July 31, 2010, 07:11:06 pm »

Świetny pomysł! Jan0sik mi choachroacha czy jakoś tak do bazy sprowadził, nada się? ;DDD Powalająca szybkość. :D

Albo karawanÄ™ z krowami... :D
zapomnij

« Reply #14 on: August 01, 2010, 10:47:47 pm »

Fajna iniciatywa (a wÅ‚aÅ›nie zaczoÅ‚em tresować taksówkÄ™).  Mam nadziejÄ™ że wypali. Można by spóbować uzyskać pomoc GMów (znaczy zobaczyć czy któryÅ› by chciaÅ‚ kiwanąć palcem bo prosić ich nie ma sensu).

A nagrodą powinno być kilka dziesiat lub kilka set tys kapsli i żeby ostatecnzie całą ta kasa przepadła jak w filmach ;P

A jak wyjdzie to kiedyÅ› może rozbódować to zrobić cos ala Amazing Race?   
Pages: [1] 2 3 4

Page created in 0.064 seconds with 245 queries.