Jakiś czas temu spotkałem w Junktown kolesia, niestety nie pamiętam jego nicku, który podzielił się ze mną i jeszcze jednym gościem takim pomysłem.
Zaproponował on, by kanał nr 48 traktować jako publiczny polski kanał - chodzi oczywiście o wykorzystanie bezpośrednio w grze takiego itemu jakim jest radio. Czyli bierzemy radio do łapki, ustawiamy kanał na 48 i nadajemy po polsku to co chcemy przekazać i do wszystkich. Wystarczy, że wieść się odpowiednio szeroko rozejdzie na forum i w grze, i pomysł ma szansę powodzenia. Można się zwoływać na akcje, informować o sytuacji w kopalniach, a wklepując /h albo .h wezwać pomoc gdy stoimy w jakimś random encounter. Jeśli popieracie takie rozwiązanie przekazujcie tę wiadomość spotkanym ludzikom na Wastelandzie, niech rozbrzmiewa polski głos na pustkowiach.
Zaznaczam, że pomysł nie jest mój, prosiłem nawet jego autora o umieszczenie takiego postu na forum ale jakoś nie widzę takiego tematu, a sama idea bardzo mi się spodobała. Byłaby to jedna z nielicznych (jeżeli nie pierwsza) tak publiczna rozgłośnia albo lepiej kanał informacyjno-alarmowy. #48 - bo to kierunkowy do Polski.
Jeżeli autor tutaj zagląda to bardzo proszę o dopisanie się do tego wątku, ujawnienie i potwierdzenie autorstwa - będę zaszczycony.