Other > Zaginione holotaśmy
Radio Channel #48 - polski głos na pustkowiach
cerberix:
Tak, wiem tylko chciałbym cię poinformować, że już był taki kanał. Myślę, że taki kanał tak jak wcześniej zostanie zaatakowany przez bandę sąsiadów ze wschodzu, dodatkowo jak Tomowolf pisał wcześniej PK będzie miało zabawę. Nie ma co robić takiego kanału, bo i tak prędzej czy później upadnie, ale to tylko moje zdanie. Życzę powodzenia!
@Yanglegend
Dokładnie.
vitya47:
Kanał #44 istnieje jak każdy inny z listy #1 - #99999 ale skoro nikt go nie używa to co to za egzystencja? Grywam już od paru miesięcy FOnline i ani w grze, ani na forum nie spotkałem się z najmniejszą wzmianką o takiej inicjatywie, aż do pamiętnego spotkania w Junktown. Polski kanał #[naprawdę nieważne jaki] będzie istniał o tyle, na ile będzie w powszechnym użyciu, a z tego z co piszesz wynika, że polski głos zamarł na pustkowiach, pomysł nie chwycił. I to bez względu jaki numer mu przypiszemy.
Jack Torrance:
Powiem tak, samemu udało mi się całkiem przypadkiem rozpropagować na krótki czas mój osobisty kanał jako "polski" i widać było, że ludziom się ten pomysł podoba - było to jednym z moich pierwszych charow, a numeru kanału nie pamiętam, ale to nieistotne.
Generalnie tego używa się jako miejsce dyskusji, porad i luźnego gadania czy umawiania się w strzeżonych miastach, a tam można już ustawić sobie bezpieczny "kanał na akcję" wychodząc razem na mapę - tak więc jak się trochę myśli to zagrożenia ze strony PK nie ma aż tak dużego a korzyści są ewidentne.
Czterema łapami podpisuję się pod taką akcją, ustalmy tylko czy 44 czy 48 (raczej ten drugi, bo mniej znany "obcym siłom" :P), a zacznę wreszcie nosić ze sobą radio ;) Ja z Polakami nie walczę, chyba że w samoobronie, więc zagrożeniem nie jestem, a zawsze jestem chętny wspomóc radą, niewielką kasą, sprzętem, albo iść z kimś na jakąś akcję.
headshot:
Pomysł bardzo fajny, ale myślę, że za dużo przekrętów przy tym będzie. Na przykład ktoś ogłosi, że np. w Redding jest spokojnie, a wpadną minerzy, a Pejkerzy ich porozwalają.
Jack Torrance:
--- Quote from: headshot on July 22, 2010, 02:27:26 pm ---Pomysł bardzo fajny, ale myślę, że za dużo przekrętów przy tym będzie. Na przykład ktoś ogłosi, że np. w Redding jest spokojnie, a wpadną minerzy, a Pejkerzy ich porozwalają.
--- End quote ---
Dlatego ten kanał moim zdaniem NIE SŁUŻY do takich rzeczy ;) Ale może służyć aby zebrać rozproszonych po Pustkowiach znajomych, którzy umówią się na akcję, ustawią bezpieczny kanał radiowy i wyślą kogoś do hipotetycznego Redding na zwiad. My tak robiliśmy z kumplami i świetnie się sprawdzało. Public is public, private is private a Pustynia to dziwka jak mawiał mój dobry kolega :D
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version