Other > Zaginione holotaśmy
Radio Channel #48 - polski głos na pustkowiach
vitya47:
Jakiś czas temu spotkałem w Junktown kolesia, niestety nie pamiętam jego nicku, który podzielił się ze mną i jeszcze jednym gościem takim pomysłem.
Zaproponował on, by kanał nr 48 traktować jako publiczny polski kanał - chodzi oczywiście o wykorzystanie bezpośrednio w grze takiego itemu jakim jest radio. Czyli bierzemy radio do łapki, ustawiamy kanał na 48 i nadajemy po polsku to co chcemy przekazać i do wszystkich. Wystarczy, że wieść się odpowiednio szeroko rozejdzie na forum i w grze, i pomysł ma szansę powodzenia. Można się zwoływać na akcje, informować o sytuacji w kopalniach, a wklepując /h albo .h wezwać pomoc gdy stoimy w jakimś random encounter. Jeśli popieracie takie rozwiązanie przekazujcie tę wiadomość spotkanym ludzikom na Wastelandzie, niech rozbrzmiewa polski głos na pustkowiach.
Zaznaczam, że pomysł nie jest mój, prosiłem nawet jego autora o umieszczenie takiego postu na forum ale jakoś nie widzę takiego tematu, a sama idea bardzo mi się spodobała. Byłaby to jedna z nielicznych (jeżeli nie pierwsza) tak publiczna rozgłośnia albo lepiej kanał informacyjno-alarmowy. #48 - bo to kierunkowy do Polski.
Jeżeli autor tutaj zagląda to bardzo proszę o dopisanie się do tego wątku, ujawnienie i potwierdzenie autorstwa - będę zaszczycony.
Tomowolf:
Musze cię zasmucic alę..... większosć graczy - jeżeli ktos wezwie "pomocy" zostanie zabita przez grupę PK - nic innego nie przyciąga PK jak - publiczny kanał radio :) - ale pomysł fajny tak czy inaczej odwiedze waszą stację - jeżeli będzie mi się chciało grać :D.
cerberix:
--- Quote from: vitya47 ---Zaproponował on, by kanał nr 48 traktować jako publiczny polski kanał...
--- End quote ---
Dlaczego 48, a nie stary dobry 44?! Już był taki kanał i to prawie rok temu hehehe...
vitya47:
--- Quote from: vitya47 on July 22, 2010, 10:08:58 am ---#48 - bo to kierunkowy do Polski.
--- End quote ---
Proszę czytać uważnie posty od początku do końca i nie mącić innym w głowie. Nr kanału to rzecz wtórna i bez znaczenia, choć niski numer będzie zapewne wygodniejszy w użyciu, natomiast dwa współistniejące kanały nie mają sensu, jeszcze większa ich liczba to już kompletny bezsens. Dyskusja jaki numer byłby najlepszy, najpiękniejszy, najbardziej strategiczny i jeszcze przynosił najwięcej szczęścia użytkownikom to strata czasu.
Pomysł nie jest mój i przedstawiłem go w wersji autorskiej.
Yanglegend:
Nikt inny jak właśnie Ty jesteś powodem zamieszania autorze tematu.
Polski kanał to "44" od wieków i tak najprawdopodobniej świeci pustkami, ale nie dlatego, że nikt o nim nie wie.
Powód jest bardziej przyziemny i rozbija się o to co gracze sobie cenią w Fonline i w jaki sposób lubią się bawić.
--- Quote ---natomiast dwa współistniejące kanały nie mają sensu
--- End quote ---
Zgadza się, więc skoro już jeden jest to nie pisz o następnych.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version