fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • January 13, 2026, 07:59:02 PM
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 [2] 3 4

Author Topic: Hammer Time! czyli poradnik poczÄ…tkujÄ…cego górnika  (Read 30300 times)

Re: Hammer Time! czyli poradnik początkującego górnika
« Reply #15 on: May 09, 2010, 10:22:56 AM »

Dobra może pojechaÅ‚em po bandzie...Chodzi mi o ogólne narzekactwo (bardzo to polskie), ja natomiast ciesze siÄ™, że komuÅ› siÄ™ chce. Po prostu pokaż, że można to zrobić lepiej. Na czytaniu mÄ…drych postów na forum nie straciÅ‚em, ale te nic nie wnoszÄ…ce, krytykanckie mnie irytujÄ…. A co do "trudnych" słów  nie bÄ™dÄ™ przepraszaÅ‚ tylko zachÄ™cam do lektury książek.

vilaz

• #1 Cat's Paw Fan!
« Reply #16 on: May 09, 2010, 10:43:07 AM »

Właściwie to składnia była zaburzona, ale ja po prostu jestem wredny. Właśnie dlatego się czepiam do tych, co według mnie czepiają się tego, do czego nie ma się co przyczepić. :)

Riot ma rację, nie można porównać 'Hammer Time', bo jest jedyną pracą na ten temat (co właściwie stawia ją na szczycie... jedno przedmiotowej list :]).
« Last Edit: May 09, 2010, 04:48:02 PM by vilaz »
Polskie Pustkowia http://forum.newfmc.pl
« Reply #17 on: May 09, 2010, 01:29:02 PM »

Prawda to.

Jednakowoż azaliż wżdy chciałbym zauważyć, że sam fakt, że nikomu innemu się nie chciało, choć takie tematy są potrzebne, już o czymś świadczy. Ja na przykład mam nadzieję, że takie pojedyncze teksty klejone przez Wichurę zmotywują kogoś innego do działania.

... Chociażby po to, żeby było porównanie i by mogło się w końcu okazać, jakim nubem jest Wichura.

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #18 on: May 09, 2010, 11:52:53 PM »

Mniej przypierdalania się celowości młotka w temacie, więcej merytoryki bym prosił. Kopia tego wrzucona na anglojęzyczną część forum czymś takim zaowocowała - dodaj to, popraw tamto, opisz to, com niezwłocznie w miarę skromnych możliwości uczynił.

Czy tworzyć coś jeszcze? Ale na jaki temat?
"Jak zostać największym i najgroźniejszym madafaką Pustkowi?" - to proste, odpal Fallouta 2.
"Jak zrobić dobrą postać?" - to pytanie z cyklu "Jaki samochód wybrać?". Również proste - czarny, czarne są stylowe. Trzeba sobie odpowiedzieć na jedno zajebiście ważne pytanie - co zamierzam tą postacią robić? Poza tym jest już temat "Nasze buildy".

A zatem?
Nie biegaj za stadem.

« Reply #19 on: May 10, 2010, 12:42:46 AM »

Elektroniczne części można znaleźć również w Waterworks i Junkyardzie (Junkyard jest na południe od SF)
« Reply #20 on: May 10, 2010, 01:13:18 PM »

Do pozyskania Chemical Compounds wystarcza 40% science skill (sprawdzone empirycznie).

vilaz

• #1 Cat's Paw Fan!
« Reply #21 on: May 10, 2010, 03:43:34 PM »

Wichura to może ja zaproponuję.

1. Ultimate noob guide - Jak się strzela? czemu jaki powiem komuś 'cześć' to ginę? Jak postawić namiot? Itd. tyle że w konwencji dokładnie sprintscreenowanego poradnika. Na kształt 'Hammer time". Wiele ludzi ucieka od FOnline, bo 'wasteland is harsh' tym bardziej dla nowicjusza w świecie Fallout.

2. Ilustrowany przewodnik po pustkowiach. Wycieczka po ciekawych miejscach wastelandu! Jednostronny bilet do Glow. Wizyta w największym grobowcu świata, niesamowitym - Vault 13! itp. itd. :]

Chciałeś propozycji to starałem się coś napisać. Nie besztać, bo to tylko luźne myśli.
« Reply #22 on: May 11, 2010, 02:21:41 PM »

Poradnik naprawdę świetny ;).
JeÅ›li chodzi o HQ ore to polecam chodzenie do kopalni w godzinach porannych oraz nocnych  :).
« Reply #23 on: May 14, 2010, 09:36:23 PM »

Czy ktoś z forumowiczów należy do gangu który ma na własność kopalnię? Koszt takiego luksusu wynosi 75k $. Moje pytanie tyczy się 'wyposażenia' działki - czy poza Minerałami i Ironem, są tam materiały HQ i ew. (choć na to nie liczę) uran?

Pandemon

• The GM-eater
« Reply #24 on: May 14, 2010, 09:40:25 PM »

Jedynie zwykłe iron ore i zwykłe mineralsy, na dodatek w ograniczonej ilości... totalnie nieopłacalna rzecz.
There is nothing as demotivating as the Game Masters

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #25 on: May 14, 2010, 09:41:20 PM »

Nie, nie ma tam HQ, uranu ani tanich i łatwych kobiet :>
Co więcej, w tej chwili wygląda to tak, że po wyczerpaniu złóż taka kopalnia nadaje się tylko w kibel. Poza tym nie można do niej dodać innych graczy tak, by widzieli lokację.
Lexx himself na razie odradza kupno, dopóki tego nie dopracują.
Nie biegaj za stadem.

« Reply #26 on: May 14, 2010, 09:44:38 PM »

Ok, dzięki za szybką odpowiedź
Jak nakłonić niewolników do roboty? Do tej pory gdy wydałem im polecenie tylko raz machnęli młotem i tyle...
BTW czy jak zostawię niewolnika, to czy złodzieje mi go nie okradną z urobku?
« Reply #27 on: May 15, 2010, 09:01:30 AM »

mam problem gdzie znajde tyton ??
prosze odpowiedzcie mi bede bardzo wdzieczny

KerUr

• Jestem roztaÅ„czonym pyÅ‚em tego Å›wiata! - Tyler Dur
« Reply #28 on: May 15, 2010, 04:18:31 PM »

mam problem gdzie znajde tyton ??
prosze odpowiedzcie mi bede bardzo wdzieczny

w "głowach" devów , no może gdzieś już w skrypcie FO
Mania przeÅ›ladowcza Wichury  ?
Przejdzie coÅ› takiego ?
Jeśli masz jakiś problem do mnie zapraszam na PW, nie śmieć forum

vilaz

• #1 Cat's Paw Fan!
« Reply #29 on: May 16, 2010, 01:37:08 AM »

Ok, dzięki za szybką odpowiedź
Jak nakłonić niewolników do roboty? Do tej pory gdy wydałem im polecenie tylko raz machnęli młotem i tyle...
BTW czy jak zostawię niewolnika, to czy złodzieje mi go nie okradną z urobku?

Trochę wiary w biednych młotków! Zazwyczaj ja swoich slaveów zostawiałem na dluższy czas w kopalni i albo dostawałem 5-6 różnych surowców kopalnianych, albo zastawałem ich czystych do cna i biednych jak ich zostawiłem (co zrzucam właśnie na zlodziei :P )

PS. przepraszam za pisanie pod wpływem :P zacząłem, nie chciałem kończyć :( jeszcze raz przepraszam dobranoc ^^ Więcej nie będę
Pages: 1 [2] 3 4

Page created in 0.042 seconds with 21 queries.