Witam wszystkich,Mam 7 INT i chcę po kolei zrobić prof Doctor 2 , a potem 3. Mentaty dają +2INT (wg wiki), a moje pytania to:1/ Czy to zadziała (ktoś próbował?) - oczywiście pozostałe wymagania mam spełnione: Doctor 2 w NCR - Dr. Jubilee. - przed rozmową wezmę mentataDoctor 3 w Vault City Dr. Troy - przed rozmową wezmę mentata2/ Czy potem jak INT znowu będzie równe 7, będę mógł craftować przedmioty z prof 2 i 3 doctora.3/ Czy ujemne efekty mentata mi zejda? - na wiki napisali że uzaleznienie (25% szans) schodzi po 20 dniach, ale tam jest też coś takiego:a/ -3 to Intelligence, -2 to Perception, -3 to Charisma after 13 hoursb/ +1 to Intelligence, +1 to Perception, +1 to Charisma after 20 hours Czy to znaczy że po 13 godzinach bedę miał ujemny efekt (a/) na 100% a po 20 h trochę mi sie poprawi (b/). Tylko co z reszta obniżonych wskaźników (Ktoś testował na własnej skórze)? Kolejne 20h i kolejne 20h?4/ Jak długo trwa pozytywny efekt mentata?4/ Pytanie poza konkursem: po co komu Jety skoro to trwale uszkadza postać? Robi się postacie 'jednorazowe' czy jak?pzdr,wogn
Dzieki za odpJeśli chodzi crafting to na wiki w tabelach rzeczywiście jest podane w wymaganiach tylko doctor więc powinno zadziałać tylko zastanawiam się czy ktoś już to empirycznie sprawdził. Tzn gra doktorkiem3 z INT <9.A o jeta to się z ciekawości zastanawiam co ludzie robią z 'popsutą' jetem postacią, szczególnie jak doszli do 21lvl? Niby można dostać od GM antidotum, może to tak działa - jakby co to żebrze się o DETOX
Można grać i wszystko crafcić dociem nawet z 6 inta, nie zastanawiaj sie tylko bierz mentats. Jet jak już raz weźmiesz to bierzesz do następnego wipe, albo jedziesz bez jeta z ujemnym pktem do siły i percepcji.
Orientuje sie ktoś czy w Redding tez można kupić prywatna kopalnie ?? Jesli tak to jaka jest jej cena (75k?) i u kogo ?