Other > Zaginione holotaśmy

Pytania początkujących

<< < (54/395) > >>

Pandemon:
Może i klimatyczny, ale 90% graczy nie chce się wymieniać tylko żada kapsli za itemy.

Fever:
Kupiłem merca, zostawiłem go w bazie,poszedłem po następnego, ale już nie moge kupić bo jstem ugly ? bug czy coś nie tak...

Parano:
Problem moim zdaniem jest nie tyle w cenach i gromadzeniu kapsli. Tylko w tym, że do cholery, dlaczego bazy, samochody, najemników kupuje się za gotówkę. Skoro dążymy do tego, by dominował handel wymienny - klimatyczny i sensowny - to czemu otrzymujemy bezsensowny kłopot walki o każdy kapsel... Jeśli pieniądze do niczego nie są potrzebne, a raczej można się bez nich całkiem dobrze obejść to wielką niedogodnością jest, że nie da rady oddać równowartości ceny w towarze.

Zaradny gracz potrafi bez trudu zebrać masę sprzętu, a tymczasem ta kupa przedmiotów nie ma wymiernej wartości. Trzeba latać po wszystkich sklepach z nożami i pistoletami żeby znaleźć z 1000 kapsli.

Gromadzenie gotówki jest niestety konieczne.

Pandemon:
Dokładnie, narobiłem się ammo, nikt teraz tego nie chce kupić bo jest w sklepach, a ja nie moge sprzedać bo mi potrzeba kapsli których żaden npc nie ma.

Janusz2238:
Towar jest wart tyle ile ktoś jest za niego skłonny zapłacić. Skoro bardzo łatwo o ammo i broń, to siłą rzeczy, broń ma niską wartość - pewnie mniejszą niż ta zadeklarowana przez twórców.

Co do kapsli to dziś rano je widziałem wszędzie, skoro już ich nie ma, to świadczy tylko  o tym, że coś jest nie tak. Tak samo za PRLu, różne towary znikały z pułek od razu po tym jak się na nich pojawiły.

Według mnie powinno to być tak:
- bracze powinny móc wynająć/stworzyć jakiegoś NPC do handlu, któremu by dawali przedmioty, ustalali by za nie ceny, a on by je sprzedawał tylko za kapsle. Co 24 godziny, powinna być liczona średnia cen dokonanych transkacji za dany przedmiot, która powinna być prawdziwą ceną w kapslach.
-Takiego NPC można by np postawić na bazarze NCR i ustawić mu jakiś krótki tytuł widoczny nad głową np. "Amunicja, stimpaki". W przypadku wyprzedania towaru, NPC powinien odchodzić gdzieś na bok, by nie robić bałaganu.
- ewentualnie, gracz wynajmował by miejsce, w którym by ustawiał takiego NPC.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version