Other > Zaginione holotaśmy

Pytania początkujących

<< < (43/395) > >>

manero:

--- Quote from: Danielxxll on March 18, 2010, 02:20:36 pm ---a w których kratkach najbliżej ncr znajdę złote?

--- End quote ---

2 kratki na lewo od Vault City.

Maos:
1)Może wiecie czy mając postać z AG10 można mieć na stałe 12 AP dodawając 2 razy action boy?

2)Czy PE7 wystarczy żeby skutecznie z daleka walić bazooką czy potrzebne jest więcej?

3)Zadaję te pytanie bo chcę stworzyć big gunnera ,który może się nadać na PvP tak i na PvE(po prostu żeby łatwo się grało i przyjemnie ;)).
ST07
PE07(po dodawaniu gain agility)
EN06
CH01
IN10
AG10
LK01
traits:fast shot,small frame
perks:Awaeness,2Lifegiver,Gain Perception,2Action Boy,Pack Rat
skills:big guns,science,repair

Myślicie że dobry build?
4) czy z CH1 da rady zagadac do jagiegoś instruktora aby się uczyć 3lvle w gunsmith(big guns)?

Wichura:
Ja wprawdzie jestem nubem z południa, więc mogę niewiele kojarzyć z PvP, ale:
- ST 7 nie jest chyba wymagane dla wyrzutni rakiet
- PE bierze się zawsze parzyste - tutaj zalecałbym 8 PE dla strzałów na dalsze odległości
- można mieć na stałe 12 AP, ale rasowy rocketjumper powinien tyle osiągać za pomocą narkotyków, statsy inwestując inaczej niż w AG. Można mieć więcej niż 12 AP, ale wymaga to uzależnienia postaci od Jetu.
- 10 IN zapewni mnogą ilość skill pointsów, ale lepiej byłoby dać 8 IN i 8 EN - big guner to pierwsza linia ataku, wytrzymałość małego czołgu rekomendowana
- z 1 LK nie weźmiesz perka Toughness, podstawy w PvP, minimum to 6 LK
- tagi na Science i Repair to ze względu na profesję, rozumiem? Tylko z 1 CH nie pogadasz z NPCami. W boju przydaje się First Aid i czasem Doctor, ale tego drugiego trzeba mieć powyżej 80%, żeby sensownie naprawiać sobie oczy i usuwać osłabienie po respawnie.

Z tego co się orientuję to taki bardziej południowy, niż północny ludzik ci wyszedł :>

Wichura:

--- Quote from: Maos on March 22, 2010, 10:42:11 pm ---A tak wogóle to czym się różnią ludzie z południa i północy?

--- End quote ---
Nieoficjalna i mocno umowna linia graniczna biegnie nad NCR, potem zakręca na południe obok Bractwa stali i leci do linii wybrzeża, obejmując Junktown, Hub i Boneyard. A także Katedrę, Necropolis i Glow, przy czym niewiele tam do tej pory było do roboty, obada się po wipe.
A czym się różnią - najnowsza wersja mojego skromnego słowniczka powinna coś rozjaśnić.

cerberix:

--- Quote --- PE bierze się zawsze parzyste - tutaj zalecałbym 8 PE dla strzałów na dalsze odległości
--- End quote ---

Niekoniecznie. Każdy 1 pkt. PE zwiększa zasięg o 3 hexy czyli:
- 10 PE - 50 hex
- 9 PE - 47 hex
- 8 PE - 44 hex
- 7 PE - 41 hex (idealne pod bazooke)
- 6 PE - 38 hex
- 5 PE - 35 hex
- 4 PE - 32 hex
- 3 PE - 29 hex
- 2 PE - 26 hex
- 1 PE - 23 hex

Pod bazooke wystarczy nawet 1LK ale jak kto woli.

--- Quote ---1)Może wiecie czy mając postać z AG10 można mieć na stałe 12 AP dodawając 2 razy action boy?
--- End quote ---
Tak, można mieć. Dodaj do tego jeszcze 2 dawki Jetu co da Ci 18 AP czyli 3 serie z LSW, miniguna itp.

--- Quote ---4) czy z CH1 da rady zagadac do jagiegoś instruktora aby się uczyć 3lvle w gunsmith(big guns)?
--- End quote ---
Tak, będziesz mógł kupić tylko 1 poziom BG w Reno. O 2 to nie wiem czy da się kupić z 1CH ale zawsze można wziąć mentosy, które w późniejszym etapie gry na pewno ktoś będzie sprzedawał.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version