Other > Zaginione holotaśmy

Pytania początkujących

<< < (392/395) > >>

Kharaam:
3. możesz, ale nie ma żadnej broni dla której działały by razem (tak pro forma inforumję)

Dozer:
1. proste, jeśli broń ma tryb ataku celowany (w throwing noże mają) to broń uzywasz za mniej punktów akcji (nie działa na granaty fragi i plazmy) w broni białej jest tak samo.

thebadman:
Ale przecierz w Falloucie 2 i 1 to nie dawało szybszego rzucania, ba chyba sam opis daje do myślenia "STRZELASZ szybciej niż przeciętny człowiek więc nie masz czasu na celowanie".To w kwestii rzucania mówi samo za siebie.
Ok, to teraz moja kolej na spam pytań:
1.Jak odbywa się walka w czasie rzeczywistym(jak to mniej więcej wygląda),jak ona wygląda gdy oponenci mają różne tryby ustawione(jeden turowo a drugi w czasie rzeczywistym.)?
2.Jakie są gałęzie craftingu,można prowadzić gorzelnię?
3.Które perki zostały wycofane,są obecnie zbugowane?
4.Mogę zostać feniksem lub terminatorem(Fallout 2 - implanty)?
5.Walki na bronie energetyczne w Falloucie tactics na multi kolorowo nie wyglądały, zawsze lubiłem być w F2 jajogłowym-EG'unneremm,czy amunicja będzie w miarę dostępna na początku?
6.Skoro zaczynam na początku czysty, warto spróbować zebrać jakieś rzeczy z walk pvp?W końcu nic nie stracę chyba że coś już zebrałem.
7.30k za bazę?!Komu je płacimy?Czy ktoś może ją odkryć jak w F2 SRE?
8.Skoro 120% jest na cudeńka przy użyciu nauki i tylesamo do naprawy na zbroje, do czegoś wyższy % jest potrzebny?
9.Gdzie/Jak przetapiam żelazo itd.?(Nie mówcie że z kilku kawałków złomu można zrobić wysokiej jakości broń energeryczną! :o)
10.Które bronie zostały zdjęte?Baj baj BOZAR czy Gauss?Już nie wspomnę o tej psychotycznej nazwie "tego cuśia"Co przy zbyt dużej brutalności powodował że jednak przeciwnik to kupka popiołu i zbieranie itemków zajmie trochę czasu.
11.Dlaczego Jet został "zastąpiony" Nuka-Colą?Czy można go produkować samemu?Gdzie znajdę grzyby potrzebne do fermentacji z bramińskim produktem ubocznym?Gdzie jest Myron?
12.W F2 niektórzy NPC mogli upragdować bronie, Crafting to obejmuje?
13.Opiekacz słoneczny przetrwał przejście na multi?
14.FA można już używać w walce?!Czy doctora też?

@EDIT
No i najważniejsze!
15.Czy istnieją modyfikacje,operacje,implanty oraz specjalne "czynności" zwiększające na stałe pkty SPECJAL?(Co do czynności to chodzi mi o Zeta-Scan który dawał 2 czy 3 do lucka jak nam się poszczęściło albo o tyle nam zabierał.)
16.Czy punkty akcji w czasie realistycznym odnawiają się jak w FT?

Wichura:

--- Quote from: thebadman on February 03, 2011, 10:53:30 am ---Ale przecierz w Falloucie 2 i 1 to nie dawało szybszego rzucania, ba chyba sam opis daje do myślenia "STRZELASZ szybciej niż przeciętny człowiek więc nie masz czasu na celowanie".To w kwestii rzucania mówi samo za siebie.
--- End quote ---
Realia FO wyglądają tak, że opis swoje, a działanie swoje. Fast Shot nie działa na serie, czyli pojedynczy strzał dajmy na to z SMG owszem, 3 AP, ale seria 5. To przez płaczków, których bili Big Gunerzy. Oczywiście nadal biją, ale w BG już niewiele można znerfić :>

--- Quote from: thebadman on February 03, 2011, 10:53:30 am ---1.Jak odbywa się walka w czasie rzeczywistym(jak to mniej więcej wygląda),jak ona wygląda gdy oponenci mają różne tryby ustawione(jeden turowo a drugi w czasie rzeczywistym.)?
--- End quote ---
W ogólnodostępnych lokacjach (miasta, kopalnie) jest ZAWSZE tryb RT. Jak wpadasz na kogoś na pustyni, walczysz w jego trybie. Tak samo, kiedy ktoś wpada na ciebie.

--- Quote from: thebadman on February 03, 2011, 10:53:30 am ---2.Jakie są gałęzie craftingu,można prowadzić gorzelnię?
--- End quote ---
Fik klik.

--- Quote from: thebadman on February 03, 2011, 10:53:30 am ---3.Które perki zostały wycofane,są obecnie zbugowane?
--- End quote ---
Sniper i Slayer nie istnieją, ale nikt ich specjalnie nie kasował. Po prostu jest limit 21 leveli, a te perki były dostępne na 24.

--- Quote from: thebadman on February 03, 2011, 10:53:30 am ---4.Mogę zostać feniksem lub terminatorem(Fallout 2 - implanty)?
--- End quote ---
Nie.

--- Quote from: thebadman on February 03, 2011, 10:53:30 am ---5.Walki na bronie energetyczne w Falloucie tactics na multi kolorowo nie wyglądały, zawsze lubiłem być w F2 jajogłowym-EG'unneremm,czy amunicja będzie w miarę dostępna na początku?
--- End quote ---
SEC wymaga 30% Energy Weapons i 40% Science, ale Alloys potrzebne do produkcji wymagają 60% Science.
MFC robi się nieco trudniej, trzeba iść do niestrzeżonego Broken Hills, wykopać uran, poddać rafinacji (nadal w BH), potem zgromadzić resztę śmiecia i iść do równie niestrzeżonej Mariposy, do terminala na czwartym poziomie. Można też szukać encounterów Master's Army vs coś tam i zbierać MFC z parujących jeszcze zwłok.

--- Quote from: thebadman on February 03, 2011, 10:53:30 am ---6.Skoro zaczynam na początku czysty, warto spróbować zebrać jakieś rzeczy z walk pvp?W końcu nic nie stracę chyba że coś już zebrałem.
--- End quote ---
Niespodzianka - nie ty jeden wpadłeś na ten pomysł. Poza tym walczący w PvP z reguły dość dokładnie przeszukują pobojowisko i zbierają fanty, zależnie od zasobności i honoru wszystkie lub tylko te najcenniejsze.

--- Quote from: thebadman on February 03, 2011, 10:53:30 am ---7.30k za bazę?!Komu je płacimy?Czy ktoś może ją odkryć jak w F2 SRE?
--- End quote ---
Fik klik. 30k to niedużo, bo jest nawet baza za 500k.

--- Quote from: thebadman on February 03, 2011, 10:53:30 am ---8.Skoro 120% jest na cudeńka przy użyciu nauki i tylesamo do naprawy na zbroje, do czegoś wyższy % jest potrzebny?
--- End quote ---
Nie.

--- Quote from: thebadman on February 03, 2011, 10:53:30 am ---9.Gdzie/Jak przetapiam żelazo itd.?(Nie mówcie że z kilku kawałków złomu można zrobić wysokiej jakości broń energeryczną! :o)
--- End quote ---
Mówimy, można.
Rudy przerabiasz przy workbenchu, dostępne w każdym mieście i w każdej bazie.

--- Quote from: thebadman on February 03, 2011, 10:53:30 am ---10.Które bronie zostały zdjęte?Baj baj BOZAR czy Gauss?Już nie wspomnę o tej psychotycznej nazwie "tego cuśia"Co przy zbyt dużej brutalności powodował że jednak przeciwnik to kupka popiołu i zbieranie itemków zajmie trochę czasu.
--- End quote ---
W miarę dostępny jest tylko Gauss Pistol, podobno gdzieś są pokitrane Bozary, Gauss Rifle nie widziałem nigdy. I jest jeszcze Gatling Laser, do zabijania przeciwnika śmiechem.

--- Quote from: thebadman on February 03, 2011, 10:53:30 am ---11.Dlaczego Jet został "zastąpiony" Nuka-Colą?Czy można go produkować samemu?Gdzie znajdę grzyby potrzebne do fermentacji z bramińskim produktem ubocznym?Gdzie jest Myron?
--- End quote ---
Dlaczego zastąpiony? Jet jest nadal, tylko działa nieco inaczej niż w singlu.
Myron, grzyby i kupa nie dają Jetu w żadnej kombinacji. Profesja Mordino Drugist czeka na zaimplementowanie. Czeka i czeka. I czeka.

--- Quote from: thebadman on February 03, 2011, 10:53:30 am ---12.W F2 niektórzy NPC mogli upragdować bronie, Crafting to obejmuje?
--- End quote ---
Tak.

--- Quote from: thebadman on February 03, 2011, 10:53:30 am ---13.Opiekacz słoneczny przetrwał przejście na multi?
--- End quote ---
Nie.

--- Quote from: thebadman on February 03, 2011, 10:53:30 am ---14.FA można już używać w walce?!Czy doctora też?
--- End quote ---
Tak, ale tylko w trybie RT.

--- Quote from: thebadman on February 03, 2011, 10:53:30 am ---15.Czy istnieją modyfikacje,operacje,implanty oraz specjalne "czynności" zwiększające na stałe pkty SPECJAL?(Co do czynności to chodzi mi o Zeta-Scan który dawał 2 czy 3 do lucka jak nam się poszczęściło albo o tyle nam zabierał.)
--- End quote ---
Nie.

--- Quote from: thebadman on February 03, 2011, 10:53:30 am ---16.Czy punkty akcji w czasie realistycznym odnawiają się jak w FT?

--- End quote ---
Nie wiem jak odnawiały się w FT. Tutaj im wyższe masz AG, tym szybciej się odnawiają.

Kharaam:
kilka rzeczy od mnie:

3. toughness działa inaczej bo dodaje do thresholda, tego typu "kosmetyczne" zmiany znajdziesz wszędzie

6. nie wchodź do miast na północy podczas walk pvp, rzadko się zdarza aby ktoś słownie poprosił Cię o wyjście, zwykle częstuje się nieproszonych gości ołowiem bo tak szybciej, tak więc szansa podniesienia czegoś po pvp jest niewielka

10. w praktyce to najwyżej gauss pistol, sniper rifle, avenger mingun, laser, plasma, bazooka. Z pancerzy rozwój zatrzymał się na combat armorach i ich permutacjach

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version