Other > Zaginione holotaśmy
Pytania początkujących
Wichura:
--- Quote from: palesiak23 on January 09, 2011, 04:55:40 PM ---musicie se non-stop kłócić? :P
--- End quote ---
Jak w grze nie ma co robić ... :>
--- Quote from: palesiak23 on January 09, 2011, 04:55:40 PM ---~za każdym razem jak zbieram drewno, przy okazji rozwalam sobie Primitive Toole'a. to tak zawsze, czy kwestia początkowego upośledzenia mojej postaci?
--- End quote ---
1 LK skutkuje m.in. tym, że zawsze primitive tool się zniszczy. Jest jakaś szansa, że po destrukcji zmieni się z powrotem we flint, czyli możesz sobie zaraz zrobić następnego. Ale nie cuduj z primitive toolami, zetnij drzewko, naskub gdzieś złomu i naruchaj pincet błyszczących nowością siekierek i młotków.
--- Quote from: palesiak23 on January 09, 2011, 04:55:40 PM ---~zauważyłem, że wędrując po pustkowiu można natrafić na innych graczy (głównie zasranych PK'ów, dla których Bluesuit na 1 lvlu jest kolejną ofiarą na liczniku). dobre rozumiem, że dzieje się tak w przypadku gdy nasze ścieżki się przetną, ew. gdy On stoi na konkretnej lokalizacji (nie na mapie świata) a ja na niego wpadam. tak więc, czy da się to ominąć, poprzez stanie na mapie świata w jednym punkcie? jak muszę odejść na chwilę od kompa, to zostawiając tak postać mam gwarancje, że nie padne?
--- End quote ---
Wisząc na mapie bez ruchu nie wpadniesz na nic, ani nic na ciebie nie wpadnie. Tak zwane gangi PvP zajmują się głównie tym w czasie walk o miasta, nudne to aż głowa boli :>
--- Quote from: palesiak23 on January 09, 2011, 04:55:40 PM ---~czy tych PK'ów musi być aż tylu? i czy ubicie ludka na 1 lvlu, który ma przy sobie ciężko zdobywany pierwszy pistolet (z 3-5 sztukami ammo), troche Junk'u, kilka primitive tooli i pare roślinek naprawde stanowi frajde, i całą fabułę tej gry dla takich ograniczonych dzieci?
--- End quote ---
Niestety tak. Motywów nie szukaj, nie ma ich.
Zapraszam do siebie, IRC kanał #sq, forum tutaj.
Unchained:
Kolejne pytanko, tym razem odnośnie baz. Jak to jest z ich lokalizacją? Czy jakoś się ją wybiera, czy może jest ona losowa? Jeżeli losowa to jakie są ograniczenia? Bo zakładam że kupując bazę w Junktown nie pojawi mi się ona np koło San Francisco. Czy jest jakaś zasada, typu "Bazy kupione w danym mieście pojawia się gdzieś losowo w odległości do X sektorów od tego miasta". Czy informacje na wiki są aktualne? Czy jest coś o czym powinienem wiedzieć przez zakupem bazy, a czego nie ma na wiki?
Tomowolf:
--- Quote ---Bazy kupione w danym mieście pojawia się gdzieś losowo w odległości do X sektorów od tego miasta
--- End quote ---
Sam sobie odpowiedziałeś.
Unchained:
No chyba jednak nie bardzo. W moim przykładzie X jest zmienną.
Wichura:
X nie wypada dalej niż około 15 sektorów. Nie chce mi się teraz kukać na mapę, ale baza kupowana w Junktown najdalej pojawiła się trzy czy cztery kratki nad NCR, inna kratkę nad Necropolis, inna niedaleko Bractwa Stali. Redding podobnie - a to rzuci pod Modoc, a to pod Vault City, a to pod samo Redding.
O czym musisz wiedzieć - żeby przenigdy nie ogłaszać na forum lub IRCu dokładnej godziny planowanego zakupu. Pal sześć jaskinię czy depocik za 30k, ale utrata w Necropolis 500k może przyprawić o tęgi wkurw :>
A poza tym dopilnujcie, żeby żadna postać nie należała już do jakiejś bazy jako member, bo sprzedawca dziupli może się na was wypiąć i trzeba będzie improwizować jakiegoś alta do tego celu.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version