Other > Zaginione holotaśmy

Pytania początkujących

<< < (36/395) > >>

Kilgore:

--- Quote ---1. Czy osoba która wejdzie ze mną w tzw. party widzi mój namiot??
2. Jeżeli jestem w gangu to czy inni z paki zobaczą gdzie mam namiot??

--- End quote ---

1. jesli zakladales namiot bedac z nim w lokacji i mial na ciebie follow (i pojawil sie w namiocie zaraz po jego zalozeniu) - tak
2. nie

--- Quote ---Mama takie pytanie jeśli ktoś okradnie cie w mieście i nad głowa ma napis złodziej to można go zabić??
--- End quote ---

tak. z tym ze jesli przy okazji posiejesz burstem po innych albo walniesz splashem z rakiety to ty bedziesz gryzl glebe nastepny. a no i bedac w VC lepiej nie ruszac ludzikow z "thief" nad glowa, albo guardsy zaczna do ciebie walic (jesli typ jest dolaczony do VC)

Odyniec:
Słyszałem że nie opłaca się brać finezji do broni ciężkiej. Czy to prawda?

Florek:

--- Quote from: Odyniec on March 03, 2010, 07:47:41 pm ---Słyszałem że nie opłaca się brać finezji do broni ciężkiej. Czy to prawda?

--- End quote ---
To absolutnie oczywiste, bo finezja daje przeciwnikowi premię 30% do DR (pancerza).

Lucian:
Witam, jestem nowy itd ble ble ble(było na bank tysiąc razy).

Kilka pytanek.

1. Jak skutecznie zarabiać kasę? Komu sprzedawać (NPC) towary np. z craftingu.
Bo jak na razie najłatwiej mi zarobić na "gównianym" interesie. Nawet ludzie się o to bija żeby sprzątacz "szit" :]. Jak jakiś NPC ma kasę to płaci grosze (gość od iguany w Hub daje 7$ za 10mm pistol, a w sklepie obok 70-80$).

2. Gdzie kupować amunicje (najlepiej od NPC). Broń szybko można zrobić gorzej z ammo.

3. Gdzie najłatwiej dorwać 10 skór z krów (ew. żywe krowy do ubicia).

I w sumie to by było na tyle na początek :).

I pytanko dodatkowe:
Czy taki dmg to bug umyślny? Czy normalka "zdarza się".

http://img9.imageshack.us/i/87542933.jpg/

Parano:
Generalnie żeby handlować z NPC w sklepach musiałbyś zainwestować trochę punktów doświadczenia w barter (powyżej 100%). Oddawanie im stuffu z umiejętnością na poziomie 10-50% to grzech marnotrawstwa... Oczywiście w różnych sklepach bywają dość znaczne różnice cen.

Dlatego generalnie doradzam handel z innymi graczami w NCR albo Hub. Uzbierać garść kapsli w zagrodach dla brahminów nie jest problemem, a za gotówkę zawsze kupisz amunicję. To działa również w drugą stronę jak chcesz mieć gotówkę - rób rzeczy, które są ludziom potrzebne i za które są gotowi zapłacić kapslami. Metal parts, alloys, proch, ammo, niektóre pistolety. Na skóry brahmina i narkotyki też zawsze znajdziesz kupca.

Brahminy poza NCR i Modoc chodzą w stadach również po pustkowiach wokół Hub.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version