fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 22, 2024, 10:32:04 pm
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 132

Author Topic: Pytania początkujących  (Read 275892 times)

Parowooz

• Maximum Pain
Re: Pytania początkujących
« Reply #150 on: February 20, 2010, 09:32:53 pm »

1. Czy jeśli zaparkuje samochód na pustkowiach to każdy go widzi na mapie świata? Jest w ogóle sens kupować samochód do transportu ore/minerałów?
2. Jadąc samochodem normalnie ilość encounterów zależy od outdoorsa? Jak to wygląda gdy spotkam bandytów? - muszę biec na grida czy wsiąść do samochodu?
3. Lepszą alternatywą dla samochodu może być karawana?

Chodzi o transport surowców, bo jak wezmę krowę na wykopki to w razie disconnecta - znika z całą zawartością, a podróżować z nią trudno, bo lol - atakuje bandytów zamiast uciekać.
Developers, developers, developers, developers...
« Reply #151 on: February 20, 2010, 10:58:35 pm »

1)Tak, każdy widzi taki samochod na mapie. Jest on oznaczony jako zolta kropka. To glownym problem samochodow. Najlepiej nadkladac drogi i nie jezdzic blisko miast. Bo jak ci się trafi trudny encounter to jest lipa.
2)Ilosc encouterow zalezy od outdoora, ale tez od Twojej szybkosci poruszania sie po mapie. Jesli przebywasz jakas droge z wieksza predkoscia, to szansa na encountera jest mniejsza.
3)Czy lepsza to trudno powiedziec. Na pewno tansza. Szczerze mowiac do przewożenia surowcow wolałabym uzywac krowy/merca/slave'a.

Jedyna zaleta samochodow jest ich predkosc poruszania sie po mapie. Moim zdaniem jedynym slusznym wyborem jest buggy. Zuzywa malo paliwa, ale niezle zasuwa po mapie:) Tylko, ze pojada nim maksymalnie 2 osoby.
« Last Edit: February 20, 2010, 11:00:52 pm by Sol Palmer »

Zaberish

• Eat or be eaten!
« Reply #152 on: February 22, 2010, 03:05:24 pm »

Czołem!

Jako, żem nowy w okolicy, pytań mam wiele - na część odpowiedź znalazłem, ale na przykład ciekawi mnie, czy w FOnline Bozar jest bronią ciężką (BG), czy lekką (SG)? Nigdzie nikt nic na ten temat nie pisze, również w wiki ani słowa o tym (tylko info, że już nie pruje seriami, a tylko ogniem pojedynczym). Ktoś coś wie?
Z góry dzięki!

« Last Edit: February 22, 2010, 03:46:45 pm by Zaberish »
« Reply #153 on: February 22, 2010, 03:35:31 pm »

Bozar zaliczany jest do broni ciężkiej, niestety w FOnline: 2238 jest niedostępny - na razie.
« Reply #154 on: February 23, 2010, 06:26:32 am »

Co trzeba zrobić żebym widział miasteczko Raiders? Jeżeli qusta to jakiego.  :P ;)
« Reply #155 on: February 23, 2010, 08:03:11 am »

Musisz zrobić pare Questów
1 to Quest w New Reno od Jezusa na przetransportowanie walizki do den do metzgera
2 to Quest na Stanie sie Raidersem w tym celu musisz pogadać z matzgerem o pracy on cie odeśle do koleszki który jest w barze na lewo od metzgera a on wytłumaczy ci jak stać sie Raidersem :D
« Reply #156 on: February 23, 2010, 09:29:14 am »

Co trzeba zrobić żebym widział miasteczko Raiders? Jeżeli qusta to jakiego.  :P ;)

http://fodev.net/forum/index.php?topic=219.0
"- Jeśli kiedykolwiek znów będziesz potrzebował pomocy, rozumiesz, jeśli będziesz tkwił po uszy w kłopotach i niezbędna będzie ci pomocna dłoń...
- Tak?
- ...to giń bez wahania."

Zaberish

• Eat or be eaten!
« Reply #157 on: February 25, 2010, 04:59:04 am »

Czołem!

Mam następujące pytanie: czy aby zdobyć profesję "Armorer-poziom 3" muszę mieć bazową STR równą 7? Czy wystarczy się nafaszerować Buffoutem przed rozmową z Armstrongiem? Pytam, bo bazowej STR mam 6, więc jeśli Buffout nie pomoże, to będę musiał zostać na etapie Metal Armorów...

Uprzedzając potencjalne rady: wiem, że istnieje perk "Gain Strength", ale jakoś mi z nim nie po drodze :)
Z góry dzięki za odpowiedź!

RJ

« Reply #158 on: February 25, 2010, 08:03:48 am »

Weźmiesz dragi i wszystko powinno być w porządku.
"Sanity... is for the weak!"

Zaberish

• Eat or be eaten!
« Reply #159 on: February 25, 2010, 07:12:28 pm »

Czołem!

Kolejne pytanie: w jaki sposób podnieść sobie reputację w danym mieście? Konkretnie w Junktown i San Francisco - od razu mówię, że nie strzelałem do żadnych karawan, po prostu znalazłem się w złym miejscu o bardzo złej porze :D
Jakieś konkrety? Wiki mówi tylko, że "za zabijanie pewnych stworzeń może wzrosnąć reputacja". Ale jakich stworzeń? I gdzie? Ktoś wie coś konkretniejszego?

kav

« Reply #160 on: February 25, 2010, 10:17:48 pm »

O ile dobrze pamiętam, co 24 godziny, dodawane automatycznie jest 100 pkt. karmy, do wszystkich frakcji, u których mamy ujemną karmę.
A za bicie, których npc rośnie karma dla junktown i SF - szczerze mówiąc, nie mam pojęcia.
http://img97.imageshack.us/img97/9350/bannered.png
"Ludzie byli sobie kiedyś bliżsi, broń nie niosła tak daleko."

Panzerglas

• Shperacz
« Reply #161 on: February 28, 2010, 10:15:38 am »

No dobra mam cholernie głupie pytanie. Jestem w Navarro i koleś w habicie nie chce ze mną gadać.  Mam 7 charyzmy i 10 inteligencji. Nie ma żadnej opcji dialogowej żeby dać mu te 60 micro fusion!!! 

manero

• FO:Reloaded
« Reply #162 on: February 28, 2010, 10:19:51 am »

Prawdopodobnie jesteś już w jakieś frakcji co uniemożliwia dołączenia do Enklawy. Pewnie nawet we własnym gangu ::) Na czas dołączenia do Enklawy musisz opuścić obecną frakcję, następnie po zdobyciu profesji odłączasz się od enklawy i wracasz do dotychczasowej frakcji.
« Reply #163 on: February 28, 2010, 01:36:17 pm »

Witam to mój pierwszy post na forum.
1 Czy opłaca się brać cechę heavy handed (o ile założymy że walka HtH się opłaca)?
2 Czy materiały wybuchowe są w miarę łatwe do zdobycia i czy w grze występują jakieś pułapki do rozbrajania?
3 Ile skilli można podnieść na 100 ( z założeniem że jeden na 200) do maksymalnego poziomu?
4 Czy da się grać (z jako takimi sukcesami) postacią nie posługującą się bronią palną (przyzwyczajenie z fallouta walka wręcz i bronie miotane)?
5 Ile procent skilla sneak trzeba mieć, aby być nie zauważonym przez typka z 5+ percepcji?
Z góry dzięki za odpowiedź.
« Last Edit: February 28, 2010, 01:40:37 pm by Odyniec »

Imprezobus

• Imprezobus here!
    • Forum Los Alamos Warriors
« Reply #164 on: February 28, 2010, 02:45:39 pm »

1. nie. patrz 4
2. da się wykonać dynamity, fajna zabawka, ale nie ma czego rozbrajać
3. zależy od postaci. max lvl to 21
4. jeżeli weźmiesz heavy handed to nie. natomiast sukcesy postacią pod melee możesz odnieść właściwie głównie jako spartanin, atakując w grupie ludzi w modoc
weź jednak pod uwagę że tutaj od przeciętnego gracza oczekuje się obrażeń rzędu ponad 100/tura lub 100/sekunda. mniej - bardzo kiepsko.
oceń teraz swoje szanse na podejście i wymierzenie ciosu. plus perki koksające melee pod niebiosa zaczynają się od lvlu 24, a maksymalny to 21.
5. sneak jest totalnie znerfowany, działa tylko jeżeli zajdziesz od tyłu, a i to nie idealnie. Tak więc taktyka wybiegnięcia od pleców i złamania kręgosłupa się nie sprawdzi
Self-proclaimed best guide in the wastes.
http://www.law.netarteria.eu/files/bus.jpg by MACabra, edit by Frozen Mind
Snackish: pks pks pks. Kilgore: BBS is here, town is safe
Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 132

Page created in 0.086 seconds with 21 queries.