Other > Zaginione holotaśmy
Pytania początkujących
Wichura:
--- Quote from: Semen on November 07, 2010, 04:15:34 PM ---Problem w tym że na północy zacząłem a na południe żywy nie dojdę na obecnym lvl.
--- End quote ---
Kłamczuszku. Wystarczy ustawić domyślny tryb walki na Both i jak tylko wpadniesz w łajno (a wpadniesz na niskich levelach zawsze), uciekać na grida. Mozolna to podróż, ale wykonalna - sam czołgałem się postacią mającą 28% Outdoorsmana spod Redding do Junktown. Epicka półgodzinna wyprawa.
A najlepiej skorzystać z IRCa i poprosić o pomoc w transporcie lub szeroko pojętym starcie na Pustkowiach, kanał #2238pol na przykład.
Floodnik:
Ja tam zacząłem na północy, i dotąd z południowych miast odwiedziłem tylko San Francisco(jak już miałem 21 lvl).
Level ten nabiłem w 3 dni, odwiedzając tylko Gecko(mówię o głębszym wejściu w miasto) dwa-trzy razy :F
Nie podoba mi się ten stereotyp, że jak ktoś chce mieć dobry start to musi iść na południe. A miasta północy martwe - smutne.
Semen:
Ha dosłownie martwe bo pełne trupów.
;D
Mam taki problem z niewolnikami "They seem to be busy. Talk to them later." Niewolnik stoi w miejscu i się nie rusza w dupie ma jaką kolwiek rozmowę. Co z nimi robić, bicie nie pomaga tak samo nieraz jest z Brahminami. Z czego to wynika i jak sobie radzić?
Dozer:
Trzymając alt kliknij lewym klawiszem(albo prawym nie pamiętam) na glebie, tam sie wybierało jedną z 4 opcji i ludek się odblokowywał. Co do postu wichury, czym się różni ustawienie trybu both od real time? Moim zdaniem wcale, ale może ktoś mnie czymś oświeci? W ogóle, żeby zmieniać domyślny tryb walk nie ma innej opcji niż wyłączenie gry, zmianę w opcjach po wyjściu i ponowne logowanie?
Stachi:
Czasami się tak blokują. Przytrzymaj ALT i kliknij gdzieś na ziemie, każd slavowi tam iść, potem stop all action, zmien na automatyczne chodzenie(wszystko w tym menu - ALT + pliknięcie) i powinno działać. Na angielskim forum powinien być poradnik odnośnie merców i slavów, poczytaj.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version