Other > Polskie Pustkowia
Servery FOnline
Floodnik:
--- Quote from: wrednypiwosz on April 20, 2013, 07:27:47 pm ---Tak. W każdej grze da się stworzyć WH. W końcu te ograniczenie jest tylko na konkretnego gracza.
--- End quote ---
Jeśli klient nie otrzymuje informacji o pozycji jakiegoś gracza(tak jest chyba w FOnline w przypadku, gdy kogoś nie widzisz), to nie będzie o nim wiedział(wyczarujesz?). Chyba że mówimy o tak drastycznych środkach jak włamywanie się na serwer/jakiś sposób oszustwa serwera(a te rzeczy to kwestia zabezpieczeń). W ogóle to przepraszam za offtop.
jan0s1k:
--- Quote from: Floodnik on April 20, 2013, 08:16:49 pm ---Jeśli klient nie otrzymuje informacji o pozycji jakiegoś gracza(tak jest chyba w FOnline w przypadku, gdy kogoś nie widzisz), to nie będzie o nim wiedział(wyczarujesz?). Chyba że mówimy o tak drastycznych środkach jak włamywanie się na serwer/jakiś sposób oszustwa serwera(a te rzeczy to kwestia zabezpieczeń). W ogóle to przepraszam za offtop.
--- End quote ---
Tja, pozycje są nadawane tylko gdy gracz znajdzie się w zasięgu wzroku (pakiety nie latają już od zawsze z tego co kojarzę, kiedyś to sprawdzałem), odpowiada za to server side'owy check_look. Ewentualnie można by wyeliminować powolne pojawianie się critterów po stronie klienta.
Kilgore:
Na początku na 2238 był "pełny" fov tak jak na TLA. Przy ograniczonym fovie scouting, bieżące info od sniperów i sneakerów via TS/Mumble odgrywa znacznie większą rolę. Podobnie jeśli chodzi o dynamiczne manewry w walce, przy ograniczonym fovie jest więcej możliwości, ataki z flanki i z tyłu są znacznie skuteczniejsze, a same walki szybsze.
Osobiście mam mieszane odczucia. Przy pełnym fovie gra się sporo wygodniej a gra jest bardziej "żywa", ale walki są statyczne w porównaniu do ograniczonego fova.
Swiatowid:
--- Quote from: White150 on April 20, 2013, 10:11:06 am ---A pierdolisz pan, tla to wlasnie magia fonline, nie wiem dlaczego uczepiles sie craftingu skoro wszystko mozna kupic w sklepach. Ja osobiscie uzywam craftingu tylko jako dodatek do expa i sprzedawania za kase.
--- End quote ---
nie no spoko loko koko koko euro bylo spoko
tyle ze zanim do ciagniesz te kupione itemy do tej za sra... dziory to bedziesz martwy 3 razy i gdzie tu fun?
expienie pozal sie boze moze i jest od groma questow ale komu sie chce biegac po mapie i ich szukac.
probowałem expic jako caravan guard ..... ruskie rules a ja znalazlem sie w grobie.
Karawana pozwala na pk/pvp pomiedzy graczami majacymi ja chronic LAME.
White150:
No to niezly jestes skoro nie dajesz sobie rady. Do tej pory zginalem tylko 15 razy, mam 15 level, 114% outdoora pozwala na omijanie kazdego encountera. Tylko raz zostalem zabity na encu przez gracza i to w dodatku, gdy mialem hmmmm 6 lvl i bylem blue?
Kryjowke z transmitera mam blisko miasta, w miescie zbieram sporo smieci, wytwarzam z nich itemy, sprzedaje w sklepach za kase, lub ammo. Praktycznie moj exp to tylko craft i questy, najwiecej zabilem skorpionow 70, a ludzi tylko 2.
Mape mam prawie cala odkryta, nie liczac navarro i okolic. Ty zapewne grasz w zorganizowanej grupie, wiec nie powinienes miec raczej problemow, ja gram sam i jakos potrafie sie dobrze bawic ;D Zreszta od wypuszczenia sdk tla caly czas nakurwialem tylko tam z grupka znajomych i bylo super.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version