Other > Polskie Pustkowia
Sad but true albo aktualny status FO2238
xsarq:
Nie wiem jak było kiedyś, dawniej itp...znaczy wiem było "lepiej"
Dawniej zawsze było "lepiej" zapytajcie się kogokolwiek, za PRL`u szynka miała prawdziwy smak a maszyny się nie psuły bla blah blah.
Tak działa nasz umysł że nie pamiętamy tego co złe, tylko to co najlepsze zapada nam w umyśle. Zmiany które są obecnie wprowadzane balansują grę. Psy szczekają czy nie karawana idzie do przodu. Niedawny nerf kradzieży stimpaków bardzo ładnie to pokazuję.
Największą wadą tej gry jest playerbase który wiecznie narzeka i marudzi -> myślę że mamy tutaj za dużo oldtimerów, playerbase WYMAGA świeżej krwi, nowych graczy, jedyna rzecz w której Devovie dają totalnie dupy to promocja: Mod powinien być dużo lepiej zareklamowany, informacje dla nowych graczy i wprowadzenie powinno być albo w samej grze albo dużo łatwiej dostępne niż jest teraz(mnóstwo przestarzałych informacji, rozbicie informacji pomiędzy Forum a Wikipedię)
W Skrócie: Gra jest fajna tylko ludzie chuje.
Tomowolf:
--- Quote from: xsarq on April 15, 2013, 05:50:56 pm ---Największą wadą tej gry jest playerbase który wiecznie narzeka i marudzi -> myślę że mamy tutaj za dużo oldtimerów, playerbase WYMAGA świeżej krwi, nowych graczy, jedyna rzecz w której Devovie dają totalnie dupy to promocja: Mod powinien być dużo lepiej zareklamowany, informacje dla nowych graczy i wprowadzenie powinno być albo w samej grze albo dużo łatwiej dostępne niż jest teraz(mnóstwo przestarzałych informacji, rozbicie informacji pomiędzy Forum a Wikipedię)
W Skrócie: Gra jest fajna tylko ludzie chuje.
--- End quote ---
Tak, kto w to będzie grał, jeżeli nie ma tu nic do roboty, a w każdym mmorpgu końcowym ficzerem jest PVP, a tutaj jest to zjebane po całości i jest dobre tylko dla starych wyjadaczy, bo nowi dostaną wpierdol 10 razy i tak się nie nauczą.
Jest jeszcze jedna rzecz: usuwanie rzeczy które były fajne, i dodawanie czegoś kompletnie nieskończonego - czyli usuwanie karawan ze stuffem - czemu ich teraz nie ma? Nie da się już okradać, więc możnabyłoby z npcami walczyć, ale niee, szukanie stimpakow czy też minelulzów musi być trudne i musisz wziąć krowe i kopać w kopalni, rly, to ma sens.
Nieprzemyślane lecz fajne ficzery jak profesje i blueprinty, - mamy książki które są nieużyteczne, a pare linijek kodu mogłoby sprawić że by się przydały, ale po co, lepiej coś jeszcze znerfić żeby nub nie umiał dalej zdobyć jakiejś lepszej pukawki, gdy gracz taki jak ja ma wszystko w 5 minut bo wie co i jak.
Nudne to i głupie.
wrednypiwosz:
Kilgore - że Ci się chciało.
xsarq - skoro ludzie chuje, a gra taka fajna, to wyjaśnij mi jak z 400+ graczy online, zrobiło się 23+ ? Bo co? Znudzili się? Śnij dalej o tym ze team 2238 wprowadza dobro do gry i o tym że gra się fajnie jak prawie nikogo nie ma na mapach.
xsarq:
Trochę przesadziłem faktycznie do zarzutów można dorzucić jeszcze brak end stepu. Choćby:
-Jakiś high tierowych questów takich jak mutanty i Stranded Ship, oba są bardzo fajne i oba przedłużyłyby żywotność gry
-Więcej podziemi takich jak Glow & Ares (Nie wiem do końca jak jest w Aresie ale Glow jest super fajny.)
-PvP powinno być tierowane (W Madoc np: po naparzasz się Strzelbami i Flamerami -> tier 1 -> miejsce do nauki PvsP W Klamath tier 2: Combat Shotgany, Pistolety .223, LSW a większe miasta Broken Hills Den i Redding to tier 3 - to co najlepsze) Każdy tier oferowałby inne nagrody by wymiataczom nie opłacało się walczyć w tier 1.
-Potrzeba jakiś punktów do Grindowania/Rankingu czegoś co dawałoby możliwość walki.
To nie są nowe pomysły, nie jest to też jakaś wyższa filozofia. Wydaję mi się że wprowadzenie tego + jednoczesne pamiętanie o promocji gry jest receptą na poprawę gry.
Nice_Boat:
--- Quote from: xsarq on April 15, 2013, 05:50:56 pm ---Nie wiem jak było kiedyś, dawniej itp...znaczy wiem było "lepiej"
Dawniej zawsze było "lepiej" zapytajcie się kogokolwiek, za PRL`u szynka miała prawdziwy smak a maszyny się nie psuły bla blah blah.
--- End quote ---
Tak, bo nikt nigdy nie przedstawił argumentów dlaczego kiedyś 2238 było lepsze ::) Ludzie odpływają na TLA mk2 nie z powodu jakichś mistycznych sił nadprzyrodzonych, tylko dlatego że ten server to właśnie gameplayowo w dużym stopniu takie stare 2238 z dodaną masą fajnego contentu typu questy czy system aukcji.
--- Quote from: xsarq on April 15, 2013, 05:50:56 pm ---Tak działa nasz umysł że nie pamiętamy tego co złe, tylko to co najlepsze zapada nam w umyśle.
--- End quote ---
... a odpowiedzią na te argumenty wyjaśniające dlaczego 2238 kiedyś było lepsze jest pusty frazes który pasuje do każdej sytuacji. Szpoko.
--- Quote from: xsarq on April 15, 2013, 05:50:56 pm ---Zmiany które są obecnie wprowadzane balansują grę. Psy szczekają czy nie karawana idzie do przodu. Niedawny nerf kradzieży stimpaków bardzo ładnie to pokazuję.
--- End quote ---
Szkoda że tak tą grę zbalansowały, że nikt z odrobiną doświadczenia w nią już nie chce grać... i fakt, masz rację, nerf kradzieży stimpaków bardzo ładnie to pokazuje - niedobitki starej gwardii trzymały się w grze przez głupiego exploita, ale zamiast się zastanowić nad tym, że server stoi na krawędzi przepaści uczyniono kolejny bohaterski krok naprzód. Zresztą sercem gry mmo są gracze, ciekaw jestem jak daleko ta super-zbalansowana karawana dojedzie na 40 osobach online w godzinach szczytu.
--- Quote from: xsarq on April 15, 2013, 05:50:56 pm ---Największą wadą tej gry jest playerbase który wiecznie narzeka i marudzi -> myślę że mamy tutaj za dużo oldtimerów, playerbase WYMAGA świeżej krwi, nowych graczy, jedyna rzecz w której Devovie dają totalnie dupy to promocja: Mod powinien być dużo lepiej zareklamowany, informacje dla nowych graczy i wprowadzenie powinno być albo w samej grze albo dużo łatwiej dostępne niż jest teraz(mnóstwo przestarzałych informacji, rozbicie informacji pomiędzy Forum a Wikipedię)
--- End quote ---
Dlaczego ci sami gracze zachowują się zupełnie inaczej rozmawiając o innych serverach? Dlaczego inne gry nie mają tego problemu? Co ma tych nowych graczy sprowadzić i co ma sprawić że nie zaczną narzekać i marudzić (o ile zechce im się w ogóle zostać dłużej niż 5 minut po zdaniu sobie sprawy że high-endowe PvP zostało usunięte głupimi nerfami z gry, a innego endgame'u nie ma)?
--- Quote from: xsarq on April 15, 2013, 05:50:56 pm ---W Skrócie: Gra jest fajna tylko ludzie chuje.
--- End quote ---
Znowu pusty frazes, poza tym to interesujące że w tak "fajną" grę grają same chuje. Co się stało z tymi faktycznie fajnymi ludźmi? Poszli grać w chujowe gierki? ::)
Ogólnie powinienem twojego posta skwitować krótkim cojapaczę, ale przyznam szczerze że wkurza mnie jak ktoś może dalej być tak zaślepiony i łykać bzdury dotycząca balansowania i zwalanie winy na graczy. Sytuacja 2238 może się tylko pogorszyć od utwierdzania devsów w poglądach które prezentujesz, a mimo wszystko miło by było zobaczyć ten server jeszcze kiedyś we w miarę przyzwoitej formie... choć to już raczej niemożliwe, bo nowy devteam jest niezdolny do przyznania się do jakiegokolwiek błędu i zbyt autystyczny żeby przyciągnąć na stałe jakieś ogarnięte community.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version