fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • April 27, 2024, 12:35:16 pm
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: [1]

Author Topic: FOnline kritika  (Read 3026 times)

FOnline kritika
« on: March 22, 2010, 03:52:53 am »

Úvodem, jako stařičký hráč série falloutů, jsem byl štěstím bez sebe, když jsem zjistil, že byl vydán fonline. Bohužel v krátké době, jsem došel v zklamání. Multiplayer sice funguje, fungují souboje, ale to je asi tak všechno. Čím mě hraní odradilo, je absolutní nedomyšlenost právě onoho systému boje multiplayeru. Jsem dlouholetý mmporg hráč různých žánrů, především UO i přesto, že vezmu v úvahu, že fallout je hra stavěná na jiném principu i tak nevidím ve hře žádný prvek zábavy. Jestliže jsou nějaké questy, tak na moc jsem jich nenarazil, spíše jsem se potýkal s prasením hráčů, čehož jsem odpůrcem. Je moc fajn udělat multiplayer, ale zásadní prvky mmporg by se měly dodržovat a nehledě na typu hry. Fallout je hra rozmanitá s širokým spektrem možností ohledně questů a všeobecného fungování ve světě takovém, což multiplayer nabízí maximálně z deseti procent. Doufám, že je vše v přípravách a že se cesta multiplayeru bude postupně trochu blížit mmporg a ne k bezhlavému nudnému zabíjení. Dotáhl jsem to na 9. lvl a hru smazal... Počkám ještě nějaký čas, zda-li bude hra zábavná a bude chuť přijít domů a jít si zahrát. Teď nikoliv.
Jaký mají názor ostatní kritici?...
a komunita hráčů kteří ve světě fungují a denodenně hrají?

Co se Vás na multiplayeru nejvíc baví ?
Co by jste nového zábavného přívítaly ?
Naopak co nechcete aby se ve hře vyskytovalo ?

Díky za Vaše odpovědi.
Logged
Re: FOnline kritika
« Reply #1 on: March 22, 2010, 11:14:10 am »

Mno ja to hraju zatim jen 4 den a celkem me to bavi. Vadi me tu ten cas kterej bezi kdyz neco chces koupit u vendora a jeste celkem tezky nahodny setkani,ktery nemas sanci prezit ze zacatku :)
Logged
Re: FOnline kritika
« Reply #2 on: March 22, 2010, 03:13:30 pm »

Podle mého naprosto idiocký způsob uzavřených skupin lidí, kteří nepotřebují s nikým jiným komunikovat už kvůli tomu, že mají všichni PvP postavy a k tomu kupu dalších, kterýma si craftí. Tím je craftění odloženo na vedlejśí kolej a pominu-li, že tohle je jedna z věcí, která by mohla lidi zabavit, krom PvM, questů, RP, tak je všecko soustředěno na PvP a lidi, co chtějí craftit, jsou tak odsunuti na vedlejší kolej.
Dále nefunkční ekonomika, ačkoliv nějaké návrhy na to jsou, a spousta mechanik, které by vytvářeli jakýsi balanc hry. Třeba teď jsou severní města plná PKček a teamy, které je "vlastní" nemají vůbec šanci ani motivaci s tím něco udělat.
Logged

Sius

  • Sheep EX machina!
  • Offline
Re: FOnline kritika
« Reply #3 on: March 22, 2010, 03:24:19 pm »

Na FOnline se mi líbí otevřenost a možnosti. Samosebou je to beta, takže se dá počítat s nekončícím návalem bugů a nedodělávek, ale je to mnohem lepší stav, než kdyby mělo jít o closed beta test jako v minulosti.

Naopak se mi zase nelíbí celková nepřipravenost developerů, kdy nemají zkušenosti s projektováním a stavbou her a když se rovnou pustili do něčeho tak náročného jako MMO, tak může vniknout spousta přešlapů a omylů jako jsou momentálně cooldowny při craftění, nedomyšlené zabírání měst... Ale co mi vadí asi ze všeho nejvíc je to, že developeři jednají jako uzavřená skupina a nesnaží se hledat výpomoc. Momentálně všichni dělají víceméně jen na technické stránce hry a obsah/balancování/formu ponechávají napospas jen s občasnýma záplatama a to sux.
Re: FOnline kritika
« Reply #4 on: March 22, 2010, 07:43:38 pm »

No jasně ale co po GMkách chceš - ve městech red doti a DMC použivaj aim boty a to vyrešit nemůžou prostě nás nechaj ztácet kombaty a další věci
taky by mohli vyřešit ty mutiky např. tak že by byl limit na mutiky třeba 1 na 2-3 tejdny ve hře popř. v reálu.
Doufejme ,že v plné verzi už vše vychytaj a rusáci dostanou na místa kam by se ani celník nepodíval
Logged
Re: FOnline kritika
« Reply #5 on: March 23, 2010, 09:50:16 pm »

což takhle promyslet a navrhnout nějaký koncept jak to celé vyřešit?
Logged

Cpt.Rookie

  • The final act is mine
    • riget.info
  • Offline
Re: FOnline kritika
« Reply #6 on: March 23, 2010, 11:03:16 pm »

Tady je návrhů a konceptů celá kopa. Tedy mínus pravidelně se opakující návrhy na změnu/zrušení cooldownů (:
Logged
Server-Boy - FOnline servers statistics
pcntl_wait($status); //protect against zombie children
postCount++;
Re: FOnline kritika
« Reply #7 on: March 24, 2010, 12:07:33 am »

Jistě, ale častokrát nejsou dostatečně promyšlené do hloubky a často to jsou jen "Buuu, já nechcu cooldown u těžení". Měl jsem na mysli promyslet něco komplexně, néco realizovatelného a pak to jen dát Developerům k schválení. Takový promyšlený koncept, ne jen nápad "Což takhle.." ale věc promyšlená do hloubky určitě bude mít větší šanci na to něco změnit k lepšímu.
Logged

Sius

  • Sheep EX machina!
  • Offline
Re: FOnline kritika
« Reply #8 on: March 24, 2010, 12:12:23 am »

Jistě, ale častokrát nejsou dostatečně promyšlené do hloubky a často to jsou jen "Buuu, já nechcu cooldown u těžení". Měl jsem na mysli promyslet něco komplexně, néco realizovatelného a pak to jen dát Developerům k schválení. Takový promyšlený koncept, ne jen nápad "Což takhle.." ale věc promyšlená do hloubky určitě bude mít větší šanci na to něco změnit k lepšímu.

Negative. Developeři mají svou představu o hře a projistotu ani neodpovídají na 95% návrhů co se vynoří, protože by u 94.9% z nich by museli říct ne. Buď je technicky/časově náročný nebo se jim jednoduše nezdá. Zatím co já vím se relizovaly prakticky jen 2 návrhy navržené hráči a to signaliace pozice rádiem a změny zabírání měst. Zbytek ze stovek návrhů skončil v koši. Develipeři si vyberou jen to nez z návrhů co se vyskytnou, zapíšou si to na svůj todo list a možná za čtvrt roku se ty snadnější návrhy dočkají realizace. Tak i tak mě to neodradí od psaní dalších nápadů do Suggestions sekce.
Re: FOnline kritika
« Reply #9 on: March 24, 2010, 03:17:36 pm »

Mno me ted nejvic sere,ze podelaly totalne celou zem a ceka se uz 4 den na wipe. Neda se vubec hrat jelikoz je vsude radiace ve mestech..
Logged
Pages: [1]
 

Page created in 0.032 seconds with 18 queries.