Other > Polskie Pustkowia

Mleko i ciastko.

<< < (59/70) > >>

Pandaeb:
Zagram w multi :) Coś kiepsko u Ciebie z wiedzą o tej grze, a tak chętnie się o niej wypowiadasz... W Arcanum multi było dostępne od samiuśkiego początku (lub od któregoś z początkowych patchy, can't remember), a tym samym w modach równiez jest dostępne.
Ktoś na NMA chyba kiedyś proponował właśnie stworzenie takiego serwera Arcanum, ale chyba nic z tego nie wyszło.

Billy Carter:

--- Quote from: White150 on August 23, 2012, 07:47:29 pm ---Najlepsze jest to, że jakaś tam grupka rosyjskich moderasów zabrała się za reaktywacje Arcanum na slniku fonline. Niestety nie wiem nic więcej, gdzieś widziałem tylko kilka skrinów z nowymi mapami, co z mechaniką nie mam pojęcia. Pewnie wykonalne tylko nie ma kto tego zrobić.
Dla tych co nie widzieli ruscy próbowali (robią, nie robią, umarł) kolejny zacny "projekcik" fonline'a bez mapy świata. Nadal są grindy ale to coś nowego (fallout bez mapy świata, oj!).
https://www.youtube.com/watch?v=EbgUu9R_k7k

--- End quote ---

Dziwne to, przecież nawet na WordMap w Fonlne są coordy, suniesz w tamtą stronę i raczej natykasz się jakoś na kogoś, kto ci je podał. Skoro tak, znaczy to, ze my musimy stać w jakichś, określonych coordach :) I te coordy właśnie to mapa świata. Bez względu na to jakie mamy o niej wyobrażenie. No nic...

A co do Arcanum, rzeczywiście, mody są. Sam fandom lekko przygasł, choć nadal nadrabia nienagannymi manierami. Których wartość przecież zna i rozumie każdy szanujący się gentleman. Ach, cóż za szalony świat techniki mamy dzisiaj, jednak dobre maniery nie przemijąją nigdy.
(tia, jestem zdecydowanym fanem Arcanum. Genialna gra i bardzo rozwijająca wyobraźnię).

No i np. tutaj:

http://www.terra-arcanum.com/phpBB/viewtopic.php?t=14734

Świetny mod, mnóstwo nowych rzeczy (niektóre nie są jeszcze zrobione - nazwa WIP mówi sama za siebie) I skończyły się kluski z makiem, poziom trudności został zwiększony i to pod wieloma względam. Polecam bardzo..
Ponadto, wiele osób z Terra Arcanum przebywa obecnie na tym to właśnie forum. Jednakowoż, podobna sytuacja na forum Terry (gdy fani z NMA zaszczycili wizytą swych pobratymców) zakończyła się nieco "chłodniej". :)
Ci nieokrzesani młodzieńcy bowiem, najwyraźniej nie odebrali odpowiedniego wykształcenia, och, jak i również obycia w kręgach ludzi nieskazitelnego poloru.  W każdym razie, o czym mogę zapewnić, potraktowani zostali z należytym szacunkiem, a także ze zrozumieniem dla rodzaju "kultury", którą sobą - najwidoczniej jednak - reprezentują...

White150:

--- Quote from: Pandaeb on August 23, 2012, 08:01:06 pm ---Zagram w multi :) Coś kiepsko u Ciebie z wiedzą o tej grze, a tak chętnie się o niej wypowiadasz... W Arcanum multi było dostępne od samiuśkiego początku (lub od któregoś z początkowych patchy, can't remember), a tym samym w modach równiez jest dostępne.
Ktoś na NMA chyba kiedyś proponował właśnie stworzenie takiego serwera Arcanum, ale chyba nic z tego nie wyszło.

--- End quote ---
Tak nigdy nie grałem, więc nie bede kłamał że jestem specem od czegoś czego kompletnie nie znam. Multi to pewnie jest taki sam jak w bg/iw serwer pod co-op z ograniczeniami graczy do y (4-10, 32 tak?). Z tego co wiem to Arcanum lata na starusieńkim Infinity Engine. Oni chcieli zrobić taki typowy serwer jakim jest 2238, czyli mmo a nie co-op.

Jak już jesteśmy przy temacie innych rpg niż fallout, to coś wygrzebałem ale nie chce mi się czytać, czy faktycznie będzie to mmo, czy mod, czy chuj wie co. Może kogoś to zainteresuje, w koncu to forum z którego można coś się dowiedzieć  ;D

Billy Carter:
Jeśli zaś chodzi o MMO Arcanum, faktycznie wydaje mi się, że sama gra byłby o wiele bardziej interesująca i dawałaby znacznie więcej satysfakcji; ale jednocześnie - byłaby mniej widowiskowa. Nie jest to jednak Fallout, a cel grania w świecie, w którym nie istnieje jeszcze pojęcie - real badass, usuwa tę koncepcję w otchłań - "fajnych pomysłów"
Ale coś tam jest, jeśli chcecie poszukać, proszę bardzo. Jest nawet mowa o tym rosyjskim serwerze i jego próbach.
(w ogóle, nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale Rosjanie mają niesamowity potencjał modderski. Ja nie wiem jak ci goście to robią, ale .. wow repect. I to wszystko ma swój smaczek, takie wyczucie bycia lore frendly) Np. ten mod do Obka.
Widać, że np. textury żywcem podpierdolone ze Skyra :DD. ale jednak. Coś będzie. To widać
( a np. dla mnie, takie rzeczy, to znacząca różnica)
http://oblivion.nexusmods.com/mods/42085

Billy Carter:

--- Quote from: White150 on August 23, 2012, 08:40:59 pm ---Tak nigdy nie grałem, więc nie bede kłamał że jestem specem od czegoś czego kompletnie nie znam. Multi to pewnie jest taki sam jak w bg/iw serwer pod co-op z ograniczeniami graczy do y (4-10, 32 tak?). Z tego co wiem to Arcanum lata na starusieńkim Infinity Engine. Oni chcieli zrobić taki typowy serwer jakim jest 2238, czyli mmo a nie co-op.

Jak już jesteśmy przy temacie innych rpg niż fallout, to coś wygrzebałem ale nie chce mi się czytać, czy faktycznie będzie to mmo, czy mod, czy chuj wie co. Może kogoś to zainteresuje, w koncu to forum z którego można coś się dowiedzieć  ;D

--- End quote ---
Uhm. Wszystko jest, na pieprze.  No ale może, czemu nie. Kto ich tam zrozumie...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version