Other > Polskie Pustkowia

Mleko i ciastko.

<< < (38/70) > >>

wrednypiwosz:

--- Quote ---Bez urazy chłopie, ale tym musisz się chyba zając sam. To ciekawe jest, ja wiem, ale to nie jest coś, co ja robiłem kiedykolwiek i ten... No więc każdy ma swoją działkę. I nie licz na innych. Tylko na siebie. A muzy poszukaj za free. Jest tego całkiem sporo.
--- End quote ---

To Ty wspomniałeś że piszesz scenariusze, questy, dialogi, więc czekam.

Billy Carter:
O, no to się nie dogramy, bo ty ich nie piszesz wcale. Twój projekt jest prawie gotowy do wydania, ale nie ma żadnego questa, grafiki, muzyki, tekstury itd. Ty po prostu znasz się na tym wszystkim. Ja nie znam się na programowaniu kompletnie, ale mój projekt ma już w cholerę grafik, konceptów, muzyki itd. Brakuje mi tylko skryptów, więc chodzę, pytam, podpatruję, się uczę.

Zartuję sobie teraz, ale to jest niesamowite, chłopie, co ty gadasz. Zebranie materiałów to banał. Prawda... :P ? No bo ty przecież, taki fachowiec, spokojnie możesz robić w mojej działce, nie potrzebujesz żadnej pomocy. I ja też nie. Przy CS.

Rozejdźmy się teraz. Świadomi swoich bolączek. Nic wam nie poradzę. Nie robię przy tzw. "magicznym 78%"

White150:
Billy: Skoro jesteś dobrym pisarzem, kochasz pisać różne opowiadania, dialogi, zadania to kurka wykorzystaj to i pomóż np. desert europe. Oni od zawsze (z tego co jest na blogu) szukają ludzi do dialogów to dlaczego nie chcesz im pomóc? Narzekasz na to czy tamto, weź ogarnij sprawe i pogadaj z nimi, może pomożesz i za pół roku wszyscy będą tylko mówić o europie. Może dla większości z was serwer jest chujowy, ale skoro są tam ludzie którzy mają juz jakieś doświadczenie z sdk, potrafią zaimplementować kurwa rózne ficzery bajery, może coś z tego być. Ja też nie jestem ekspertem, od czasu do czasu bawie sie edytorem map, coś tam podłubie i pewnie udostepnie swoje mapy jak uznam ze sa dobre.

Wchodzisz w dupsko 2238 a nie widzisz że oni maja wyjebane na graczy, nie wiem po jaki chuj tu na tym forum jest dział sugesti jak i tak nikt tam nie zaglada? Chcecie coś nowego, chcecie rewolucji? TO KURWA zacznijcie coś robić. Desert europe, Australia dwie ALTERNATYWNE gry, nie sa doskonałe ale moga być tak? Jedni potrzebują dialogów, a drudzy map i dizajnu. Chcecie coś zmienić to róbcie i pomózcie bo smetna gadka na forum nikomu jeszcze nie pomogla.

Proponuje zrobic spis osob które mają doswiadczenie z sdk i ktore posiadaja umiejetnosci. Kilku programistow, maperow i pisarzy + troche CHECI I ZAANGAZOWANIA oraz szacunku do czyjejs pracy i dostaniemy to co każdy chce. Dlaczego do innych gier powstają przepiekne mody, totalne konwersje? Spojrzcie nawet na fallouta 2 piękne mody Mutant risign, nevada a nawet niepowstaly mod z twojego forum shamo. Ludzie wszystko sie da zrobić tylko trzeba chcieć! Obrazać też nie ma się o co bo skaczemy sobie do gardeł o byle gówno.

PS. Skoro 2238 nie chce pomocy to pomozcie tym ktorzy tej pomocy potrzebuja >> europa potrzebuje, nie wiem co z australia ale chyba też.

Beret:
White dobrze rzecze! Polać mu  ;)

Billy Carter:
No bez przesady z tym pisarzem :DDD A ja muszę mieć, po prostu, klienta. Australię widzę i już możemy poprawiać, dodawać, kombinować, ale to nie moja działka. Polacy robią dwa projekty (tylko, że wy musieliście się rzecz jasna, pożreć, stuffu se z baz nawynosić, fochów napokazywać i teraz każdy promuje swój typ. Ja nie muszę nic)  A te projekty MMO, to jest, po prostu, work in progress. Cały czas w rozwoju. Jeśli nie ma działającego świata/mechaniki itp. rozwoju też nie ma. No i Desert by np. już wyszedł, ale chłopacy się boją skończyć. Niech postawią pięć map. Zrobią coś tam. Jesli to będzie fajnem reszta przyleci im sama i zacznie im pomagać. No wspierać ogólnie, nie?
A ja nie jestem Lead desingerem w żadnym z nich. Kwestie ingerencje w srawie desingu to bardzo delikatna sprawa. O wiele bardziej niż mechanika.
I nikomu nie włażę w dupę. Trzeba być elastycznym w świecie Fonline'ów SDK. :) Nie wiadomo jak to się skończy. A to właśnie  my tak latamy jak koty za pęcherzem. Przecież wiesz, lead to lead. Taki człowiek będzie musiał ogarnąć wiele rzeczy. Wydanie własnego projektu będzie jedną z nich.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version