fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 25, 2024, 01:16:31 pm
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 39 40 [41] 42 43 ... 50

Author Topic: Nasze buildy  (Read 136267 times)

Wichura

• High-Tech Troll
Re: Nasze buildy
« Reply #600 on: October 04, 2010, 12:12:46 pm »

Pozostają questy, na przykład dwa z Redding dają łącznie 2900 xp, choć wymagana jest dość duża CH w przypadku tego od Doktora Johnsona.
Jest jeszcze taszczenie junku do różnych lasek w kilku miastach (300 xp za dwie sztuki), magiczna zamiana łopaty na fant i 100 xp lub nic i 300 xp, niestety nie wiem jak często można to powtarzać.

Wytrenowałem chara mało bojowego (pod Melee), kończę trenować bojówkę pod flamera. Tego pierwszego ćwiczyłem prawie miesiąc, tego drugiego tydzień. Nie-bojowe postacie są nieco wymagające :>
Nie biegaj za stadem.

« Reply #601 on: October 04, 2010, 01:18:14 pm »

quest w boneyard jest taki typowo dla taksówek, co mu się rózne fanty przynosi i potem się exp dostaje.
« Reply #602 on: October 09, 2010, 05:48:29 pm »

Witam.
Jako, ze nowy tu jestem, chciałbym sobie zagrać postacią co... Daje radę.
Jakiegoś samotnego wilka łażącego ze spluwą po pustkowiach. Da się zrobić postać samowystarczalną? Nie musi być jakiś kox wymiatacz, byleby się grać dało. :) Wdzięczny byłbym za dokładne nazwy ... eee... skilli?
Z góry dzięki za odpowiedzi.

Florek

• Bang Bang Smash
« Reply #603 on: October 09, 2010, 05:50:25 pm »

Witam.
Jakiegoś samotnego wilka łażącego ze spluwą po pustkowiach. Da się zrobić postać samowystarczalną? Nie musi być jakiś kox wymiatacz, byleby się grać dało. :) Wdzięczny byłbym za dokładne nazwy ... eee... skilli?
W takich postaciach warto pomyśleć o skillach typu SG, repair/science, outdoorsman. 10 INT także może okazać się użyteczne.
« Reply #604 on: October 09, 2010, 07:40:36 pm »

gdybym teraz robił taką postać, zrobiłbym ją tak:

S- 6
P- 6
E- 6
C- 3
I- 10
A- 8
L- 1

Traity: Fast Shot, Good Natured.

Perki:

5- Survivalist ( przeciągasz perka z 3 na 5 lvl, wszyskie skill pointy dawaj w OUT do 150 )
6- Pathfinder
9- Pathfinder ( możesz dać co innego, jakiegoś pack rata ale będziesz wolniej waził po mapie )
12- lifegiver
15- lifegiver ( nie wiem jak w moim krzywym kalkulatorku wyszło, ale byś miał 233 hp z tym )
18- bonus rate of fire
21- Mr Fixit ( wziąłem go tak, o, możesz wziąć co innego )

Skille:

201 SG ( dla burstera FS powinno wystarczyć )
120 FA
100 DOC
70 SCIENCE -
                    skille na 2lvl armorera i 2lvl SG
120 REPAIR -

OUT 175

^ pogrubione są skille zatagowane

sprawdź sobie wszystko w tym

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #605 on: October 10, 2010, 08:45:58 am »

Witam.

Podwójny Pathfinder obecnie nie ma wielkiego sensu - z nimi podróżuje się z prędkością ciężarnego ślimaka, bez nich jest to ciąża mnoga. Weź coś innego, Awarness na przykład.
Pr0-tip - perki takie jak Survivallist bierz możliwie najpóźniej, na przykład mając już 130-150% Outdoorsmana. Jeśli weźmiesz je na początku, zużyjesz o wiele więcej skill pointsów na podbicie skilla do tej samej wartości.
Nie biegaj za stadem.

« Reply #606 on: October 10, 2010, 10:43:41 am »

Dzięki panowie za odpowiedź. Wszystko jasne teraz, pathfindera nie wezmę chyba wcale w takim razie. Opłaca się zamiast nich np. właśnie Awarness i dodatkowego Survivalist?

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #607 on: October 10, 2010, 12:29:20 pm »

Tak, można też, jeśli zamierzasz sam handlować, wziąć Salesmana - dodaje 40% do skilla Barter. Nie obniży to cen, ale wydłuży czas na dokonanie transakcji o 40 sekund. To całkiem sporo.

Pamiętaj, żeby brać Survivallista jak najpóźniej, jak już będziesz miał nastukane Outdoorsmana "normalnie".
Nie biegaj za stadem.

« Reply #608 on: October 20, 2010, 08:43:58 pm »

co myślicie o takim crafterze bg ????           http://img820.imageshack.us/i/crafterbgalechybadodupy.jpg/         bo sam nie wiem czy to ma jakikolwiek sens... chodzi mi o postac ktora craftuje i walczy ale tylko pve
edit:

mysle tez nad crafterem ew +pve na coli        http://img220.imageshack.us/i/crafterewpve.jpg/
« Last Edit: October 20, 2010, 08:55:56 pm by BILLYtheKID »
« Reply #609 on: October 21, 2010, 04:31:14 am »

co myślicie o takim crafterze bg ????           http://img820.imageshack.us/i/crafterbgalechybadodupy.jpg/         bo sam nie wiem czy to ma jakikolwiek sens... chodzi mi o postac ktora craftuje i walczy ale tylko pve

Niezle, ale na PVE to nie wiem, chyba ze real time? Critticals nie wiem czy ci sa takie potrzebne, ten char bedzie najbardziej uzyteczny albo z LSW/M60 albo z Rokietnica.
« Reply #610 on: October 21, 2010, 07:55:13 am »

hmm nie lepiej ci dac 2x brd? 16% krytyka to... 16% krytyka.

Postać MUSOWO pod rakietnice/flamer, innych to po prostu szkoda ammo.
« Reply #611 on: October 21, 2010, 12:54:16 pm »

no, naprzyklad BRD x2 i skilled jak riot podal. I wtedy moglbys postarac sie troche wiecej wpakowac w BG skilla. Ale na minigun to raczej trzeba miec 240+. Ale to wszystko jak dlamnie osobiscie bardziej na PVP niz PVE.

PS Z Taka postacia jak podales moglbys nawet spokojnie brac udzial w PVP (z 188%), tylko wtedy wylacznie z Rakietnica.

Trzeba tez pamietac ze postac turnbased jest zupelnie inna niz postac realtime. Na Turnbased PVE np; zamiast HP mozna spokojne zainwestowac w duza ilosc AP, i wtedy takze BonusMove jest uzyteczny. Osobiscie na PVE buduje wylacznie na turnbased, a na PVP na realtime.
« Last Edit: October 21, 2010, 12:56:26 pm by kttdestroyer »
« Reply #612 on: October 21, 2010, 01:07:52 pm »

postac na PvP jest pare stron wczesniej... wiec sie bedzie nadawac po malych przerobkach spox czyli wracam do gry

Daro

• Bang Bang Smash
« Reply #613 on: October 21, 2010, 01:08:57 pm »

Nawet do PvP nie potrzebujesz 240% w BG. 180% przy 6 PE spokojnie wystarczy. Nie zapominajcie, że BRD wymaga 6AG, a BILLYtheKID ma na tej postaci tylko 4 AG.

Jeśli planujesz wziąć bonusy do kulek, sugeruję zredukować EN do 8 i podnieść agility o 2.
« Last Edit: October 21, 2010, 01:11:37 pm by Daro »
« Reply #614 on: October 21, 2010, 03:24:13 pm »

ja zawsze w BG dawałem 200% i nigdy nie miałem problemów z zabawą bronią :P

a w expie BG jest o tyle prosto, że najpierw jedziesz na questach 3 lvle ( albo mentaty albo bazowo 3CHA ) i wszystkie punkty dajesz w BG i masz juz dobra podstawe pod expa bronia ;P
Pages: 1 ... 39 40 [41] 42 43 ... 50

Page created in 0.108 seconds with 22 queries.