Ja gram czymś takim:
ST: 6 Tag skille:
PE: 6 - Small Guns
EN: 6 - First Aid
CH: 3 - repair
INT: 6 Traits:
AG: 7 - Bloody mess
LK: 6 - Fast Shot
Perki: toughness, bonus ranged damage(2), lifegiver - narazie tyle
W planie jeszcze bonus rate of fire (jak bedzie dzialał, moze juz działa? nie wiem
), kolejne perki jeszcze nie jestem pewien.
Domyśle postać TYLKO na shotguny (combat, H&K, Pancor) + druga bron to jakis pistolecik z burstem ew. jakis karabin z burstem o wiekszym zasiegu (czasami tommy gun - sa lepsze ale to klimatyczna giwera ^^) - ale to nie jest przy tym buildzie zbyt efektywne, tak zeby bylo z czego strzelic jak cel jest poza zasiegiem a nie zdaze podejsc bo do tego czasu reszta teamu by juz to ubila
.
Na PvE postac daje rade solo, amo/bron/kurtke zrobi, zazwyczaj zabija jedna seria, albo chociaz zbija ponizej 0hp. Z centaurami/alienami trzeba troche bardziej sie pomeczyc ale coz, to nie jest postac do wiecznej gry solo, tylko tyle zeby moc samemu zdobyc wzglednie sensowny lvl)
W PvP solo nie mam narazie za wielkiego doswiadczenia a w teamie zawsze sie kolejna lufa przyda. Ogólnie postac pod gre w gangu, tzw. dual crafter/soldier.
Napewno nie jest to kick ass cold killa ale gra sie przyjemnie a i pasuje mi fabularnie
Mnie malo PE absolutnie nie przeszkadza bo docelowo biegam z kims jeszcze a i tak widze duzo dalej niz zasieg strzalu
(jak cos zawsze sa fajki, a to tez mi pasuje fabularnie do postaci
)
Inta niby malo jak na craftera ale SP starcza bo przy strzelbach trzeba naprawde malo % w small guns zeby moc efektywnie strzelac (przynajmniej jesli nie mamy strzalow celowanych a nie mam bo mam fast shota
)
btw. lifegivera jesli juz brac drugiego to odrazu po pierwszym - im wczesniej wezniesz perka tym wiecej z niego korzysci tak samo jak z educated.