fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 22, 2024, 05:49:14 am
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 50

Author Topic: Nasze buildy  (Read 135958 times)

Kharaam

• Spartan Pigrat
Re: Nasze buildy
« Reply #90 on: March 20, 2010, 05:11:03 pm »

1. nie ma gaussa, przykro mi, też bym chciał.
2. póki nie jesteś Snajperem to small guns są do niczego na PvP, w PvE dasz rade z p90.
3. dla snajpera- S 5 P 8 E 4 C 1 I 7 A 6 L 10 (potrzebne small frame) wtedy koniecznie better criticals, more criticals, sharpshooter. strzelasz w rękę, potem w oko i przeciwnik nie ma broni i nie widzi... Luck musi byc tutaj koniecznie 10, dużo (230%) small guns
4. dla small gun burster (mój bulid)  S 5 P6 E 6 C 3 I 10 A 10 L 1 (small frame, fast shot) perki: koniecznie 2x action boy, bonus rate of fire. chodzisz z dwoma p90 i siejesz ołowiem po okolicy (z bliska)- masz 12 AP a seria z p90 kosztuje Cię 3 (nie potrzebne są tutaj wysokie small guns- styknie ze 170)
5. dyskutywne jest to czy dla tych postaci potrzebne są 2x lifegiver, na pewno jeden zawsze będzie dobry- koniecznie weż go na 12 poziomie

« Last Edit: March 20, 2010, 05:15:00 pm by Kharaam »

Blubber we miss You!!!
« Reply #91 on: March 20, 2010, 05:24:15 pm »

A pójście w stronę broni energetycznej?

Ostatnio polowałem na krowy, by zrobić namiot, walczyłem w  trybie turowym, zabiłem krowę, a nagle jakiś koleś w bluesuitcie i karabinem plazmowym mnie rozwalił. Miałem coś drugi, trzeci poziom, desert eagle i kurtkę skórzaną.
« Last Edit: March 20, 2010, 06:19:42 pm by Premislaus »
« Reply #92 on: March 20, 2010, 05:51:07 pm »

robi wrażenie co, jesteś sobie strzał i zmieniasz się w proszek hehe

Kharaam

• Spartan Pigrat
« Reply #93 on: March 20, 2010, 06:36:14 pm »

na energetyce się nie znam w ogóle... poszukaj
jedyne co wiem to fakt, iż za każdym razem jak chcesz zrobić SEC to lecisz do Mariposy narażając się na kulkę w łeb

Blubber we miss You!!!

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #94 on: March 20, 2010, 06:45:18 pm »

MFC. SEC robisz mając 30% Energy Weapons, na zwykłym warsztacie.
I narażasz się dwa razy - kupując i wzbogacając uran w Broken Hills, a potem w Mariposie schodząc na dół do terminala.

Choć tyle się mówi o tym, jaka to produkcja MFC niebezpieczna, a ani razu nie padłem robiąc zwiad w jednym czy drugim miejscu. Być może to kwestia szczęścia, ale wydaje mi się, że znakomita większość ludzi, których napotykaliśmy w Mariposie, obawiała się nas tak samo, jak my ich. I dlatego nie strzelaliśmy do siebie, tylko w nogi, co nieraz wyglądało komicznie.
Nie biegaj za stadem.

RJ

« Reply #95 on: March 20, 2010, 06:50:33 pm »

Wichura ma racje. Demonizujecie ta Maripose. To ze ktos moze cie zabic w Mariposie to prawda, ale istnieje wieksza szansa na to ze ktos dopadnie cie w Broken Hills.
Co prawda po wipe byc moze szansa na taka nieprzyjemnosc wzrosnie, ale wciaz nie wyobrazam sobie, zebym mial caly dzien czekac w srodku na kogos kto przyniesie mi materialy na 200 MFC... No chyba, ze stanie sie to bardzo oplacalne -.-
« Last Edit: March 20, 2010, 06:55:17 pm by RJ »
"Sanity... is for the weak!"

Kharaam

• Spartan Pigrat
« Reply #96 on: March 20, 2010, 07:01:17 pm »

jezu faktycznie MFC...
mam złe doświadczenia z Sierrą, Mariposą i Broken Hills. Jeszcze gorsze z Modoc (mięso), może mam po prostu pecha i często trafiam na PK, ale w moim odczuciu nie są to bezpieczne miejsca

Blubber we miss You!!!
« Reply #97 on: March 20, 2010, 07:07:37 pm »

no racja, demonizujecie strasznie.

mnie w sumie ustrzelili dwa razy, raz jak byłem w 3 osobowej grupie, po prostu nas wykampili jak nie było wglądu w mapę. raz się schowałem, raz zdarzyło mi się trafić na pokojową grupę, innym razem kogoś ustrzeliłem dla zabawy, jeszcze innym razem zażądałem połowy amunicji w zamian za życie, blokując wyjście od sali z komputerem + mając obstawę, innym razem wszedłem/wyszedłem i był luz, a jeszcze innym razem miałem mega rollback x 3 i nieco mnie to zirytowało.  ;D
« Reply #98 on: March 31, 2010, 04:27:53 pm »

Witam all chce zacząć gre ponownie pewnie jak odzyskam kompa z gwarancji mam zamiar grac Energy Expertem chciałem się zapytac co sadzicie o mojim buildzie

oto screen

dodam ze 2 perki których nie widac to

Awareness
Thoughness

Postac ma byc samo wystarczalna.
Ale walnać tez musi potrafic plus nie ma to byc build Mega Hitmana
« Last Edit: March 31, 2010, 04:32:22 pm by Fleczer »

The Scars

jodwig

• I'm not always right, but I'm never wrong either
    • After War Mod
« Reply #99 on: March 31, 2010, 09:16:03 pm »

Grałem PvP przed wipem jako EG i powiem wam, że SG jest dużo lepszy... Dlaczego?
1. Bronie i amunicja do EG jest dużo droższa i cięższa do zrobienia
2. Jest dużo mniej EG niż SG (Laser Pistol, Plasma Pistol, Laser Rifle i Plasma Rifle...)
3. Jeśli chcesz być snajperem to tylko Laser Rifle, który korzysta z niesławnej amunicji MFC i ma mniejszy zasięg niż Sniper Rifle
4. Wszystkie pociski z Energy Gunów widać jak lecą (wiązka laserowa, plazmowy pocisk)
5. Słodki i ulubiony przez wszystkich Metal Armor daje prawie niewrażliwość na laser (a jak ktoś weźmie Finezje to już n/c)
6. SG ma zarówno bronie z burstem jak i snajpery, shot guny i wiele różnych ciekawych broni
7. Najlepsza broń EG (która jest nawet całkiem silna, masakruje wręcz :)) ma tylko 25 zasięgu i jest strasznie ciężka do zrobienia + używa MFC
8. Amunicja do EG nie ma bonusu do penetracji pancerza (ammo .223 ma 25% aż), więc nawet jeśli bronie energetyczne są silniejsze nie znaczy to, że będą zadawać więcej obrażeń opancerzonym celom niż SG

Nie wiem czy coś pominąłem, ale jak narazie nic innego nie przychodzi mi do głowy... Fajnie się biega z plasmą i topi ludzi (Plasma to chyba jedyna zaleta EG, szkoda, że nie ma Turbo Plasmy, wtedy EG byłby naprawdę dobry), ale IMO nie opłaca się. Oczywiście fajnie jest też zobaczyć ludzi z broniami energetycznymi, więc nie namawiam wszystkich, żeby robili EG >.>
Only people who are ready to die should be able to kill...

« Reply #100 on: April 06, 2010, 09:26:49 am »

Ja zrobiłem sobie podstawowego snajpera
St 7
Pe 8
En 5
Ch 3
In 7
Ag 8
Lk 3
do tego Smal Frame
            Bloody Mess
« Reply #101 on: April 06, 2010, 09:58:55 am »

Tylko jedno krótkie pytanie:

6 Ag / 10 Luck
10 Ag / 6 Luck

Warto brać te 10 luck teraz?

Pandemon

• The GM-eater
« Reply #102 on: April 06, 2010, 10:03:04 am »

Jak Ci na krytach zależy (6 luck i 10 luck to różnica chyba 8% crit chance)
There is nothing as demotivating as the Game Masters

jodwig

• I'm not always right, but I'm never wrong either
    • After War Mod
« Reply #103 on: April 06, 2010, 01:15:15 pm »

Jak Ci na krytach zależy (6 luck i 10 luck to różnica chyba 8% crit chance)

1 Luck = 1% crit chance

Więc nie wiem skąd ty te 8% wziąłeś. Z tego co wiem, to czym więcej lucka tym są lepsze rolle na krytyka, ale nie jestem pewien. (podobno osoba z 10 lucka będzie miała częściej mocniejsze krytyki niż osoba z 6 lucka)
Only people who are ready to die should be able to kill...

Pandemon

• The GM-eater
« Reply #104 on: April 06, 2010, 01:20:29 pm »

Napisałem chyba, więc sie tak nie bulwersuj.
Poza tym, ciekaw jestem skąd masz takie informacje, że mocniejsze kryty siadają.
There is nothing as demotivating as the Game Masters

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 50

Page created in 0.07 seconds with 21 queries.