fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 25, 2024, 09:32:18 pm
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 50

Author Topic: Nasze buildy  (Read 136390 times)

Re: Nasze buildy
« Reply #465 on: August 11, 2010, 10:53:07 am »

Skills: Small Guns, First Aid, Repair(jeśli ktoś będzie chciał robić small gunsmitha)

Perks: Awarness, Toughness, more criticals, life giver, weapon handling, more criticals, better criticals

Mam podobny build tylko zamiast Awarness wziąłem Sharpshootera (na późniejszym lvl oczywiście). Wolę mieć większą celność niż widzieć co przeciwnik trzyma w ręku :)
I oczywiście zamiast repaira mam docotora ;) Build pod pvp po prostu.

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #466 on: August 11, 2010, 01:50:34 pm »

Gdzie jest to NCR, Hub, Junktown, Boneyard? Jestem w Valt City.
Nie grało się w poprzednie części, co?

Link do tej mapki.
Nie biegaj za stadem.

« Reply #467 on: August 13, 2010, 08:01:40 pm »

Cześć doszedłem do wniosku, ze chcę stworzyć nową(kolejną sic!) postać. Chciałbym aby był to ludzik do szwędania się po pustkowiach.

Wymyśliłem sobie, ze będzie  2lvl SG gunsmith i 2lvl Doctor. Używać będzie głównie pistoletów bo fast shoot i bonus rate of fire da mi zdaje się 5 strzałów na turę(?)

A tak to wygląda:

Możecie mi coś doradzić?
Zastanawiam się jeszcze czy nie zwiększyć outdoorsmana kosztem FA.

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #468 on: August 13, 2010, 09:28:49 pm »

Do szwendania się zdecydowanie za mało outdoorsmana. Mam na dwóch ludzikacj 175%, na jednym 150% i zdarza się na coś wpaść, ale bardzo rzadko. Poniżej 130% jest tak, jakbyś miał 30%, czyli słabiutko.
Na co ci tyle FA do 2 lvlu Doctora?
Nie biegaj za stadem.

« Reply #469 on: August 13, 2010, 10:35:58 pm »

Skil repair też trochę 91% słaby. Moim zdaniem nawet z tool-em będziesz miał problemy z naprawieniem.

Eustachy

• Ponuklearny Przedsiębiorca
« Reply #470 on: August 14, 2010, 04:04:46 am »

Zamieniłbym kolejność brania Perków na 15 i 18 poziomie, dając dwa razy z rzędu na 12 i 15 poziomie Livegiver osiągniesz większą ilość życia.

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #471 on: August 14, 2010, 06:13:03 am »

Skil repair też trochę 91% słaby. Moim zdaniem nawet z tool-em będziesz miał problemy z naprawieniem.
Ten repair tutaj to tylko na potrzeby profki, totalna strata punktów, ale pisałem już na ten temat i niczewo. 90% to zdecydowanie za mało, nawet do naprawy pancerzy.
Nie biegaj za stadem.

« Reply #472 on: August 15, 2010, 12:20:23 pm »

Wichura ma racje odnośnie tego repair - chodziło głównie o profesję. Dzięki za radę odnośnie FA - celem było dobrze leczyć ale w sumie będąc samotnikiem bardziej przyda się ten outdoorsman a FA może zostać na poziomie tych 115.

Coś jeszcze? Chyba nie ma jakichś potwornych błędów w tej koncepcji.

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #473 on: August 15, 2010, 01:03:20 pm »

Nie wiem czy interesuje cię samodzielna produkcja HQ Alloys, ale one wymagają 100% Science. Jak chcesz mieć ludka samodzielnego craftera, to lepiej dobić do tej ilości, choćby kosztem SG.
Nie biegaj za stadem.

« Reply #474 on: August 15, 2010, 07:40:45 pm »

Na początek mówię,że dopóki w tej grze czegoś nie osiągnę (czytać: nie dołączę do jakiegoś gangu (14-latek? Niemożliwe,niestety) lub nie stworzę własnego (z kumplami...to bardziej realne) nie chcę mieć żadnych altów ani żadnego uber PvP koksa rozwalającego na 1 hita. Testuję sobie wszelkie rodzaje postaci,aby dopasować czym pogra mi się najlepiej.
Za to chcę sobie zrobić SAMODZIELNEGO  energy snipera. W falloucie 1/2/FT to jeszcze było proste,bo był trait Talent,ale tu już jest gorzej...
Na Tag skille mam pomysł - EW,Science,FA. Dobry? Według poradnika do crafcenia EW wystarczy ten skill i science. Prosiłbym o pomoc w dobraniu S.P.E.C.I.A.L (konieczność - charyzma minimum 3. W końcu trzeba do Enklawy dołączyć,przynajmniej na chwilkę) i traitów,bo mnie szlag z tymi punkcikami trafi.
A tak,perki także (myślę,że obowiązkowo - jak najwcześniej 2 Lifegivery,aby nadrobić braki w EN (najpewniej,bo to snajper),Better Criticals i more criticals,ile razy tam się to da). Proszę o opinię na ich temat oraz o uzupełnienie,co powinienem dodać.
I proszę was,odpuścić sobie,że hybryda jest g***o warta. Chcę tym czymś naexpić,zarobić, poznać nieco ludu i założyć gang/dołączyć do jakiegoś istniejącego. Dopiero wtedy się pobawię w buildy pod pvp. Nie,nie tępe PK,gdzie ubija się bezbronnego bluesuita. Myślę o PvP z równymi sobie graczami. Sam już się przekonałem,że to irytujące,być tak ciągle zabijanym za nic.  Tłumaczenie po to,żeby Wichura przypadkiem nie uznał,że nie jestem godzien pomocy ;> toż to spec od grania bez altów.^^
Za pomoc serdeczne Bóg zap...a,tak,niewierzący chłopak ze mnie.:P Dziękuję z góry ^^
Edit: Ops,czyżby offtop? Chociaż...moze po prostu zachęcenie do dyskusji i tworzenia tych buildów ;>
« Last Edit: August 15, 2010, 08:08:27 pm by pico143 »

KerUr

• Jestem roztańczonym pyłem tego świata! - Tyler Dur
« Reply #475 on: August 15, 2010, 08:33:19 pm »

Na początek mówię,że dopóki w tej grze czegoś nie osiągnę (czytać: nie dołączę do jakiegoś gangu (14-latek? Niemożliwe,niestety) lub nie stworzę własnego (z kumplami...to bardziej realne) nie chcę mieć żadnych altów ani żadnego uber PvP koksa rozwalającego na 1 hita. Testuję sobie wszelkie rodzaje postaci,aby dopasować czym pogra mi się najlepiej.
Za to chcę sobie zrobić SAMODZIELNEGO  energy snipera. W falloucie 1/2/FT to jeszcze było proste,bo był trait Talent,ale tu już jest gorzej...
Na Tag skille mam pomysł - EW,Science,FA. Dobry? Według poradnika do crafcenia EW wystarczy ten skill i science. Prosiłbym o pomoc w dobraniu S.P.E.C.I.A.L (konieczność - charyzma minimum 3. W końcu trzeba do Enklawy dołączyć,przynajmniej na chwilkę) i traitów,bo mnie szlag z tymi punkcikami trafi.
A tak,perki także (myślę,że obowiązkowo - jak najwcześniej 2 Lifegivery,aby nadrobić braki w EN (najpewniej,bo to snajper),Better Criticals i more criticals,ile razy tam się to da). Proszę o opinię na ich temat oraz o uzupełnienie,co powinienem dodać.
I proszę was,odpuścić sobie,że hybryda jest g***o warta. Chcę tym czymś naexpić,zarobić, poznać nieco ludu i założyć gang/dołączyć do jakiegoś istniejącego. Dopiero wtedy się pobawię w buildy pod pvp. Nie,nie tępe PK,gdzie ubija się bezbronnego bluesuita. Myślę o PvP z równymi sobie graczami. Sam już się przekonałem,że to irytujące,być tak ciągle zabijanym za nic.  Tłumaczenie po to,żeby Wichura przypadkiem nie uznał,że nie jestem godzien pomocy ;> toż to spec od grania bez altów.^^
Za pomoc serdeczne Bóg zap...a,tak,niewierzący chłopak ze mnie.:P Dziękuję z góry ^^
Edit: Ops,czyżby offtop? Chociaż...moze po prostu zachęcenie do dyskusji i tworzenia tych buildów ;>

1. skoro, jak napisałeś, testujesz różne buildy to znaczy ze masz alty
2. skoro, jak napisałeś, testujesz różne buildy to znaczy ze powinienes sam wybrac najbardziej odpowiadajacy  SPECIAL+ perks
3. skoro, jak napisałeś, testujesz różne buildy to znaczy ze wiesz ze hybrydy sa gówno warte dla postaci PvP
4. skoro, jak napisałeś, testujesz różne buildy to znaczy ze nie przeczytałeś tego tematu który dokładnie opisuje wszystkie chyba buildy jakie człowiek wymyślił
Mania prześladowcza Wichury  ?
Przejdzie coś takiego ?
Jeśli masz jakiś problem do mnie zapraszam na PW, nie śmieć forum
« Reply #476 on: August 15, 2010, 08:34:55 pm »

toż to spec od grania bez altów.^^
Ta, szczególnie patrząc na jego avatar :D
tematu który dokładnie opisuje wszystkie chyba buildy jakie człowiek wymyślił
where

KerUr

« Reply #477 on: August 15, 2010, 08:38:20 pm »

« Last Edit: August 15, 2010, 08:41:32 pm by KerUr »
Przejdzie coś takiego ?

Pandemon

• The GM-eater
« Reply #478 on: August 15, 2010, 08:42:07 pm »

Więc drodzy panowie podajcie mi builda na snajpera pod Bozar :P
There is nothing as demotivating as the Game Masters

KerUr

« Reply #479 on: August 15, 2010, 08:49:56 pm »

Więc drodzy panowie podajcie mi builda na snajpera pod Bozar :P

Wiec daj mi ten Bozzar najpierw a juz za moment ci takowy podam ;p
Przejdzie coś takiego ?
Pages: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 50

Page created in 0.128 seconds with 21 queries.