fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • May 07, 2024, 09:24:38 am
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: [1]

Author Topic: Fonline SDK  (Read 2396 times)

ronon dex

  • Sateda my planet was destroyed.
  • Offline
Fonline SDK
« on: June 26, 2012, 06:22:51 am »

Ahoj, právě jsem se rozhodl vytvořit československého fonline, ale kdybych to dělal sám tak to budu dělat dlouho. Tak kdyby mi chtěl někdo nějak pomoc, tak bych byl rád. chtěl jsem dělat mapu české republiky, nebo slovenské no nevím která bude lepší. místo okolních států bych dal asi vodu, nebo bych udělal hranice a částečně i okolní státy ČR. Bude to asi hodně práce už jen s mapou a městy. ještě přeložit/vytvořit dialogy, upravit scripty a bůh ví co ještě. hlavně se s tím musím naučit pracovat. S maperem trochu umím (upravoval jsem si mapy v F2) a scripty sem upravoval (podle návodu :) ). za jaký koly nápad nebo pomoc budu velice rád.
Děkuji Ronon
Logged
Sorry, my english is bad.

Sarakin

  • Zmikundik
    • Vault šílené brahmíny
  • Offline
Re: Fonline SDK
« Reply #1 on: June 26, 2012, 11:46:28 am »

Podobny projekt uz tu bol, ale nemal dostacujucu podporu komunity. Nevravim, ze tvoj projekt by nemohol byt uspesny, ale budes potrebovat viac ako len nadsenie.
Logged
The sanctity of this forum has been fouled

[19:41:06] <@JovankaB> einstein said we dont need name colorizing

Bantz

  • Mao!Mao!
    • Gang VŠB
  • Offline
Re: Fonline SDK
« Reply #2 on: June 26, 2012, 01:48:05 pm »

Nejprve bych rad popral hodne stesti, protoze kazda snaha se ceni.

Nevim jak si daleko, jestli jsi se rozhodl ze na tom budes delat pred pul hodinou tak jsou verbujici posty zatim zbytecny. Nejdriv si srovnej jaky mas ambice, co projektu poskytnes, co naopak potrebujes od ostatnich atp. Z toho postu mam dojem, ze zatim jsi nad tim moc nepremyslel (ale budu rad, jestli se pletu).

Na Equlibriu, viz. odkaz co posilal Sarakin stravili kluci vyvojem hodne casu a stejne se ten server ani nepriblizil k necemu spustitelnymu.

Snazil bych se poucit z chyb co delaji temer vsichni developeri alternativnich Fonline projektu.

1. Nikdo zatim nedokazal dat dokupy funkcni velky projekt.
2. Vsichni nabizi hlavne klon 2238.
3. Skoro vsem se driv nebo pozdejc rozpadl tym.


-Zacit od mala a postupne nabalovat obsah. Vzdy jsou obri plany a pak neni hotovo nic.
-Nabidnout neco navic, neco jinyho co by ten server odlisovalo. Pokud se ma lisit tim, ze bude obsahovat elektrizujici raketomet, nove mesta a bude tam vic questu, pak to uspesny na 90% procent nebude.
-Najdi si opravdu lidi, co do toho pujdou a budou pracovat, nejen psat prispevky na forum. Rozepisovat koncepty dovede skoro kazdej, ale jsou potreba lidi, co dovedou skriptovat, mapovat a zkuseny testeri, bez nich se neobejdes. Lidi, co napisou, ze by nejak pomohli je vzdycky hodne, ale to neznamena vubec nic.



 

AtomicWrangler

  • Ego Slayers
  • Offline
Re: Fonline SDK
« Reply #3 on: June 26, 2012, 03:36:51 pm »

Držim ti palce Sateďane. Rád bych pomohl,nicméně už takhle mam času málo...real life je nějak náročnější a náročnější...
Logged
Hasteland is warch

ronon dex

  • Sateda my planet was destroyed.
  • Offline
Re: Fonline SDK
« Reply #4 on: June 27, 2012, 06:25:26 am »

Všem děkuji. už o tom přemýšlím delší dobu. jak jsem řekl mapu bych chtěl udělat Česka, Slovenska, nebo kombinovaně. Vím že s tím bude hodně práce a moje nápady by dávali hře tak 40% hrtelnosti. AtomicWrangler má pravdu real live je opravdu náročný, hlavně když strávím většinu mého času v práci, ještě tak 2 měsíce (než se kolegové uzdraví), tak mám hodně času o tom přemýšlet, ale nemám čas něco udělat pro hru. tak budu za každý nápad velice rád. chtě jsem hru úplně překopat a nechat jen Frakce (možná i tent) script, crafting a towncontrol z 2238, a některé postavy.
no opravdu to bude hodě náročné a držím palce sobě ať mi to vydrží.
Logged
Sorry, my english is bad.

Sarakin

  • Zmikundik
    • Vault šílené brahmíny
  • Offline
Re: Fonline SDK
« Reply #5 on: June 27, 2012, 06:42:41 pm »

No ak chces pouzit napady a featury z 2238, ver ze ich budes musiet sam od piky naskriptit, pretoze ich praca nie je public.
Logged
The sanctity of this forum has been fouled

[19:41:06] <@JovankaB> einstein said we dont need name colorizing

Lordus

  • So long and THANKS for all the fish!
  • Offline
Re: Fonline SDK
« Reply #6 on: June 27, 2012, 11:32:57 pm »

nelze než souhlasit s kolegy.. ještě bych přidal jednu věc: zkus si nejprve udělat jednu mapu nějaké lokace, dej tam pár skriptů atd. a s tou pak rozběhni testovací server, třeba jen dočasně. jestli to nedotáhneš do tohoto stádia, tak nemá smysl kreslit mapu a designovat města.
Logged
So long and THANKS for all the fish!
Re: Fonline SDK
« Reply #7 on: June 28, 2012, 03:28:53 pm »

Taky delame SDk, psal sem ti PM ale neviem ci to funguje.
napis email. thx
Logged
Re: Fonline SDK
« Reply #8 on: June 28, 2012, 08:55:56 pm »

Jak psali kluci výše, gigantí projekty typu Equilibrium byly problémové v tom, že tam nebyla dostatečná podpora ať už ze strany lidí co by to chtěli vyvíjet a také ze strany potencionálních hráčů. Dodnes si pamatuju jak mi Kovář ukazoval nějakou beta lokaci, ve které jsem měl 2 FPS, tím chci říct že přístupnost co největší skupině hráčů (ano i těch co nemají více jader a výkonnou grafickou kartu) by se neměla opomíjet. Všechno zlý pro něco dobrý, když už se ti to nepovede dotáhnout do konce, třeba se přidáš v budoucnu k nějakému většímu projektu a budeš mít určité zkušenosti, tedy vůbec bych tě nechtěl odrazovat, nadšení je důležitá věc  ;)

Pokud nepočítám 2238 tak je pro mě zatím nejlepší FOnline projekt který jsem viděl FOnline:Battleground, jednoduchý nápad, jedna mapa, dva teamy, autostart, zábavné instantní pvp a je to hlavně záležitost kterou udělal jeden člověk v rozumném čase. Neříkám abys dělal to samý, ale je skutečně lepší začít malým projektíkem, který bys zanedlouho mohl prezentovat v hratelné verzi a potom ho postupně vylepšovat, než naplánovat celý herní svět, který nebude možná ani dokončen a pokud jo, tak už o něj nemusí být takový zájem. Teď je ovšem doba více než příznivá, všechny kvalitní projekty jsou buď nestabilní nebo ve vývoji a nedají se hrát (nepočítám stabilní ruské alternativy, které jsou většinou pouhým klonem původního TLA a které už z principu nikdy nepřitáhnou určité skupiny hráčů  :) ).
Logged

ronon dex

  • Sateda my planet was destroyed.
  • Offline
Re: Fonline SDK
« Reply #9 on: June 28, 2012, 11:45:38 pm »

Taky delame SDk, psal sem ti PM ale neviem ci to funguje.
napis email. thx
ok napíšu ti a domluvíme se.

čau keline, prosim tě nepiš takové romány kdo to má pak číst :D
Logged
Sorry, my english is bad.
Re: Fonline SDK
« Reply #10 on: June 29, 2012, 01:32:48 am »

Já už jinej nebudu  ;D
Logged

Doobee

  • You get what you paid for.
  • Offline
Re: Fonline SDK
« Reply #11 on: July 23, 2012, 09:15:09 pm »

ronone to o čem tady mluvíš bych viděl rád, ale chtít československý fonline a o tři příspěvky dál mluvit o principech z 2238 je docela na hraně ... Jak psal Kelin (dlouze ale k věci x) chce to mít od čeho začít. Nemůžeš čekat že se ti k tomu připojí 10 lidí a najednou bude hotovo. Ty jim prvni musíš zadat práci a tím nemyslím říct "tak jdem na to". Musíš vědět co kde nutně potřebuje být hotovo aby ti tvá část práce fungovala, čímž chci říct, že dříve, než začneš shánět lidi, tak musíš mít minimálně nějaký plán a harmonogram dlouhý aspoň jako Kelinův příspěvek x) a hlavně musíš mít základní principy funkční aby se dalo aspoň betatestovat. A tomu hold předchází dobrý měsíc, dva minimálně v případě, že si dobře obeznámen s programováním a scriptováním fonline serverů x) V jiném případě (tvém např.), kdy se musíš ještě učit jak a co funguje je to většinou na celou věčnost, jak nám zkušenosti s ostatními projekty napovídájí :D Každopádně až budeš mít s čím pracovat tak ti klidně velice rád pomůžu s dialogy. A mimochodem rád bych viděl výběr frakce (cz/sk) hned po registraci, aby nám ta rivalita konečně pořádně vybublala x)
Logged
Pages: [1]
 

Page created in 0.071 seconds with 21 queries.