Other > Polskie Pustkowia
Polska nakladka jezykowa
NTR:
--- Quote from: racoon on April 03, 2012, 07:47:34 pm ---nie ma polskiej wersji 2238, polski mozesz miec ui, ale bys musial kupic f2 piraciku..
--- End quote ---
Litości, mam ze 3szt. oryginalnego Fallouta 2 i ani jednej spolszczonej.
Nie każdy zaczynał w to grać dlatego że mu się spodobał F3.
z drugiej strony:
SoulRaker - po co Ci spolszczona wersja, żeby wykonać te kilka questów?
SoulRak3r:
dziękuję za odpowiedzi, te konstruktywne i te nie wnoszące nic do tematu...
"nie ma polskiej wersji 2238, polski mozesz miec ui, ale bys musial kupic f2 piraciku.. poza tym jest dzial pytania i odp.
f2 spolszczenie 100%?! ja tam mialem tylko wersje kinowa..." - wybacz że tego tam nie znalazlem. Szukalem, próbowalem... :(
"Możesz mieć spolszczony tylko i wyłącznie Interface. I to nie cały." mogę namiary na ten interface?
"i tak ci nikt nie spolszczy wypowiedzi innych graczy ;)
czas sie nauczyc angielskiego, i tak kiedys bedziesz musial" - znam angielski dość dobrze, chodzi mi tylko o polską wersję gry (ewentualnie interface).
"Po co komu Fonline po Polsku? Angielski wcale nie jest taki trudny ludzie... Gry online są po to by uczyć się języka obcego. Nauczyciel w szkole nie podszkoli Cię z Anglika tak dobrze jak "głupie" Fonline." - popieram kolegę. Sporo angola nauczylem się grając w gry.
"Litości, mam ze 3szt. oryginalnego Fallouta 2 i ani jednej spolszczonej.
Nie każdy zaczynał w to grać dlatego że mu się spodobał F3." - nie gralem w fallout 3. Tylko fallout 1 i 2. Spolszczenie do F2 znalazlem z ciekawości w internecie.
"SoulRaker - po co Ci spolszczona wersja, żeby wykonać te kilka questów?" - dziękuję za jedyne normalne pytanie :)
Nie potrzebuję do questów. Moja narzeczona gra czasem ze mną w gry. Przeszliśmy Quake 2 na co-opie, ostatnio mordowaliśmy sporo w Diablo 2. Teraz siedzę na FO i ta moja coraz częściej zagląda mi przez ramię. Umówiliśmy się że jak zalatwie jej spolszczenie to pośmiga ze mną po wejstlandzie. Stąd moje zawracanie Wam glowy.
Po raz kolejny proszę o pomoc i namiary. Mile widziane linki i ciekawe stronki z nakladkami itp.
przyda się nawet zwykla nakladka tlumaczaca reload na przeladuj i bedzie git.
White150:
Jedyne spolszczenie to do własnych serwerów fonline. Nie ma dla 2238 jeśli masz na myśli totalne spolszczenie napisów z konsoli (Widzisz: xxx, oberwałeś za yyy pkt hp). Z resztą 2238 nie jest pełnoprawnym rpg, tutaj nie liczą się questy, a pvp, pve, przykro.
Wichura:
--- Quote from: SoulRak3r on April 04, 2012, 08:42:58 pm ---Moja narzeczona gra czasem ze mną w gry. Przeszliśmy Quake 2 na co-opie, ostatnio mordowaliśmy sporo w Diablo 2. Teraz siedzę na FO i ta moja coraz częściej zagląda mi przez ramię. Umówiliśmy się że jak zalatwie jej spolszczenie to pośmiga ze mną po wejstlandzie.
--- End quote ---
Ja żonie wytłumaczyłem po kolei, jak się łazi, jak strzela, jak użyć tego i tamtego, jak i którędy łazić po mapie i dlaczego lepiej spierdalać w RT niż TB. Bariera językowa jest właściwie znikoma, istotniejsze jest rozpoznawanie obrazków (to pizdolet, to pestki, to kubraczek, to stimpaki) i opanowanie sterowania postacią. Dla takich starych nerdów jak ja to żaden problem, ale laik musi dopiero nauczyć się sprawnego operowania lewym i prawym klawiszem.
No i ponieważ (przy całym swym zamiłowaniu do plugawego słownictwa) jestem dżentelmenem, nie ośmieliłem się ofiarować damie postaci poniżej 18 levelu, gdzie można już wziąć perk BRoF i radować się beztroskim naparzaniem. Wysłać do kopania skałek można hinduskiego nastolatka, który za pięć dolarów miesięcznie będzie taszczył te kamulce całymi wagonami.
--- Quote from: SoulRak3r on April 04, 2012, 08:42:58 pm ---przyda się nawet zwykla nakladka tlumaczaca reload na przeladuj i bedzie git.
--- End quote ---
Po użyciu plików master.dat i critter.dat z polskiej wersji językowej na pewno jest "pojedynczy", "seria" i "przeładuj" po polsku, niezależnie od zainstalowanego interfejsu, wiem bo takie właśnie pliki mam. Pozostaje ci zatem polowanie na polską wersję (dodają czasem do jakichś gazetek, bywa też rozprowadzana w sieci Biedronka Industries) albo te, jak im tam, warezy.
SoulRak3r:
Wichura - Mojej wytłumaczyć nie wystarczy. Najpierw muszę spełnić jej zachcianki, w nagrodę uraczy mnie swoją obecnością w pixelowym świecie :)
Też gram od małego w gry i radze sobie z "kwadratowym" sterowaniem FO. Zobaczymy jak pójdzie tej mojej ale na pewno lekko nie będzie.
Ja w takim razie okaże się plugawym chamem bo mam zamiar pozwolić jej grać od 1 levela. Niech pozna trudy życia na pustkowiach! a jak!
Aha! dzięki za info o plikach z polskiej wersji :) nada się!
TALOS - nic straconego. Moja przez długie lata nie tykała gier. W końcu jak się tyknęła "Kwaka" to spędziliśmy no-lifowy weekend mordując, dziurawiąc, rozsadzając i patrosząc wszystkich i wszystko w koło - czyż to nie romantyczne?;) Ważne by się przełamała z pierwszą grą a potem już poleci. Polecam prostą i śmieszną "rockdoll masters" - gra się we dwoje na 1 kompie. Ja od tego zaczynałem "wychowywanie w wierze", teraz zbieram plony :)
Tylu znamienitych ludzi odezwało się w tym temacie że mogę przyjąć za pewniak że nakładki PL nie ma - gdyby była to by im nie umknęła. Dzięki bardzo!
Jeśli by ktoś jednak coś takiego znalazł to proszę o info. Pozdrawiam!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version