Other > Polskie Pustkowia

Build pod BG

<< < (2/6) > >>

seb910:

--- Quote from: Hrotghar on March 27, 2012, 09:20:40 pm ---Siemka.Mam do was prośbę... Mógłby ktoś napisać dobry build pod BG?

--- End quote ---
Pozniej skleje cos pod nuke i fajke, wysle ci PMka.

--- Quote from: Krupniok on March 27, 2012, 11:06:23 pm ---Kurna no muszę się zgodzić z BBS'em niestety :D

--- End quote ---
Jakies zuo sie czai w BBSie?

Krupniok:

--- Quote from: Wichura on March 28, 2012, 08:45:01 am ---Ten jest pod flamera
--- End quote ---

Kurwa, Wichura - to już zaczyna się robić karykaturalne... Build pod flamera - tylko w SQ.

--- Quote from: seb910 on March 28, 2012, 08:55:31 am ---Jakies zuo sie czai w BBSie?

--- End quote ---

Zło ojebywaczy baz ;) Ale wczoraj ładnie pocisnęliście w Klamath, nie powiem. Chociaż raczej to my zlamiliśmy niemiłosiernie.

Hrothgar - też coś pomyślę i podeślę

Agerom:
Mój samowystarczalny BG :) Nie gnoić mnie, mi się ten build podoba i jest dość logiczny

Tagi:
BG - wiadomo

Barter - Przydaje się, craftowanie bazook i takich tam to według mnie strata czasu, skoro w dalszych częściach gry z wysokim skillem można kupić po 1-2 k od sztuki.

Trzeci tag to według uznania, ja wybrałem FA. Przydaje się w trudnych chwilach.

UWAGA! Skilla Repair nie tagujemy (ale jak ktoś się uprze to proszę bardzo). Ja zostaję przy 50% repair, wystarczy na pierwsza profesje BG i craft rakiet. Można ewentualnie dojechać do 100% Repair i kupić 2 profesje i craftować bazooki/miniguny, no ale nie wiem czy to jest warte zachodu skoro mamy barter... To już według uznania

5 str - na 3 lvlu perk weapon handling MUST HAVE, daje to nam +2 str do użytkowania broni, razem 7+, czyli norma, 100% bez żadnych defektów.
7 Pe - Moim zdaniem wystarcza na bazooke.
6 end - moim zdaniem też akurat. Na 4 end postać jest strasznie cienka.
3 char - żeby móc handlować z NPC.
7 int - dałem 2 punkty w int żeby mieć więcej SP co lvl, ale jak ktoś chce to może wrzucić tutaj 5 int i 2 punkty rozdać na co chce...
10 ag - BG zjada dużo AP, poza tym AG się przydaje.
2 lk - Przy 1 lk ma się automatycznie perka JINXED. Niektórzy Lubią, ale strasznie wkurza jak bazooka wypada z łapy przy pierwszym lepszym Randomie, albo co gorsza rozwala się przy 100%. 2 LK Jest akurat, co więcej przy 2 luck i tak można wybierać perki typu more critical i takie tam.

Traits:
Fast Shot - Wiadomo, headow z bazooki czy miniguna walić nie będziemy, a ten -1 AP zawsze się przydaje
Drugi perk obojętnie jaki. Nie polecam Small Frame, bo będziemy w stanie dźwignąc tylko bazooke i z 5 rakiet, więc odpada :P Ale jak kto chce.

Perkowe Gałązki:
Tank - Główne perki które nas interesują to life givery :) Reszta według uznania :) Można robić PVP samemu jak i w teamie.

Double Shot - Główne perki które nas interesują to 2x action boy'e. 2x Action Boy + Fast shot perk daje nam -3 AC do użycia miniguna, czyli z 10 AG możemy wykonać 2 strzały :) Z bazooką jest podobnie, tyle że musimy posiadać 2 bazooki w obu slotach. Gdy wystrzelimy 1 pocisk, możemy przełączyć a 2 rękę gdzie też jest bazooka i wykonać 2 strzał :) Trzeba pamiętać że trick z bazooką ma pewien minus, mianowicie trzeba poświęcić ZAWSZE 1 ture na przeładowanie obu bazook. PVP zalecane głównie w teamie ze względu na niski poziom HP, niższy niż w przypadku gałęzi Tanka.

To tyle. Tym buildem gra mi się świetnie. Bez spin proszę :)

Krupniok:

--- Quote from: Agerom on March 28, 2012, 01:39:38 pm ---Nie gnoić mnie, mi się ten build podoba i jest dość logiczny

--- End quote ---

No niestety zgnoić trzeba. Logiczny - no jednak nie:
1) Fast Shot nie działa podczas strzelania serią
2) Tank bez Boneheada to dupa a nie tank
3) Tank z 6 EN to już wgl dziękuję dobranoc, będą cię mylić ze snajperami
4) A może to nie tank? Wtedy zamiast Action Boyów (no nie będziesz latał po turach chyba, błagam) bierzesz More Ranged Dmg x2
4) 6 ST (przbolejesz karę, i tak z max range 95% powinno być) i zamiast Weapon Handling ('must have', dobre - może jak się marnuje punkty 7 INT) - Adrenaline Rush
5) No to 7 INT to woła o pomstę do nieba, bez przesady. 3, góra 4 jak chcesz sobie oprócz BG podnieść też FA/Doca
6) LK na 2, znowu stracony punkt - nie odczujesz żadnej różnicy między 1 a 2, z tym Jinxed to też jakieś bajki

Zasadniczo, to naprawdę lepiej zrobić sobie handlarzo/craftera niż tagować bartery i marnować punkty na 3 CH i inteligencję. No i jak BG to albo tank, albo pod krytyki, albo pod max dmg - a nie jakieś hybrydy czarnobylskie.

maciek83:
prosze bardzo, chociarz nie znam sie na bg ,taki buld bedzie samowystarczalnym combat buildem niepotrzebujacym dragow , tylko craftera mu zrobic na drugim alcie

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version