Mój samowystarczalny BG
Nie gnoić mnie, mi się ten build podoba i jest dość logiczny
Tagi:
BG - wiadomo
Barter - Przydaje się, craftowanie bazook i takich tam to według mnie strata czasu, skoro w dalszych częściach gry z wysokim skillem można kupić po 1-2 k od sztuki.
Trzeci tag to według uznania, ja wybrałem FA. Przydaje się w trudnych chwilach.
UWAGA! Skilla Repair nie tagujemy (ale jak ktoś się uprze to proszę bardzo). Ja zostaję przy 50% repair, wystarczy na pierwsza profesje BG i craft rakiet. Można ewentualnie dojechać do 100% Repair i kupić 2 profesje i craftować bazooki/miniguny, no ale nie wiem czy to jest warte zachodu skoro mamy barter... To już według uznania
5 str - na 3 lvlu perk weapon handling MUST HAVE, daje to nam +2 str do użytkowania broni, razem 7+, czyli norma, 100% bez żadnych defektów.
7 Pe - Moim zdaniem wystarcza na bazooke.
6 end - moim zdaniem też akurat. Na 4 end postać jest strasznie cienka.
3 char - żeby móc handlować z NPC.
7 int - dałem 2 punkty w int żeby mieć więcej SP co lvl, ale jak ktoś chce to może wrzucić tutaj 5 int i 2 punkty rozdać na co chce...
10 ag - BG zjada dużo AP, poza tym AG się przydaje.
2 lk - Przy 1 lk ma się automatycznie perka JINXED. Niektórzy Lubią, ale strasznie wkurza jak bazooka wypada z łapy przy pierwszym lepszym Randomie, albo co gorsza rozwala się przy 100%. 2 LK Jest akurat, co więcej przy 2 luck i tak można wybierać perki typu more critical i takie tam.
Traits:
Fast Shot - Wiadomo, headow z bazooki czy miniguna walić nie będziemy, a ten -1 AP zawsze się przydaje
Drugi perk obojętnie jaki. Nie polecam Small Frame, bo będziemy w stanie dźwignąc tylko bazooke i z 5 rakiet, więc odpada
Ale jak kto chce.
Perkowe Gałązki:
Tank - Główne perki które nas interesują to life givery
Reszta według uznania
Można robić PVP samemu jak i w teamie.
Double Shot - Główne perki które nas interesują to 2x action boy'e. 2x Action Boy + Fast shot perk daje nam -3 AC do użycia miniguna, czyli z 10 AG możemy wykonać 2 strzały
Z bazooką jest podobnie, tyle że musimy posiadać 2 bazooki w obu slotach. Gdy wystrzelimy 1 pocisk, możemy przełączyć a 2 rękę gdzie też jest bazooka i wykonać 2 strzał
Trzeba pamiętać że trick z bazooką ma pewien minus, mianowicie trzeba poświęcić ZAWSZE 1 ture na przeładowanie obu bazook. PVP zalecane głównie w teamie ze względu na niski poziom HP, niższy niż w przypadku gałęzi Tanka.
To tyle. Tym buildem gra mi się świetnie. Bez spin proszę