Other > Polskie Pustkowia
Pytania i odpowiedzi
Lone Ranger:
Hej. Jestem tu nowy i mam pytanie/problem dotyczace reputacji w miastach... Zaczalem gre i tak jakos mi sie zaaatakowalo patrol vault city w encounterze i mi spadla reputacja (zakladam ze to od tego) :P
Jak podniesc sobie reputacje w vault city tak zeby mnie nie atakowaly ich patrole ? Z gory dzieki za pomoc ;]
wesan:
http://fo2238.fodev.net/wiki/Karma
Masz tam wypisane co sprawia podskoczenie reputacji, ale tak czy inaczej najlepiej jest czekać, ale tylko jak masz poniżej -200. Reputacja między -300 a 0 jest nie groźna i powinieneś ją zignorować, nic ci nie ujmuje.
Lone Ranger:
Dzieki ;]
To kolejne pytania:
1. W kliencie jest info/napis ze to open beta - czesto sa wipe postaci (czy w ogole sa ) ?
2. Kiedy koniec bety i bedzie dzialalo normalnie ? - tego info tez nigdzie znalezc nie moglem.
3. Jesli sa wipe postaci to kiedy mozna sie spodziewac kolejnego ?
Bo zaczynac grac tylko po to zeby za chwile ci wszystko skasowali to zadna zabawa w sumie, lepiej troche poczekac ;]
4. Jak zarabiac capsy ? Bo poza questami to w npcow ciezko cokolwiek wyciagnac. Nawet jak ma sie jakis sprzet to malo ktory npc chce go w ogole kupic... sporo rozwiazan jest nastawionych jak by "przeciwko" nowym graczom. To tak ma byc czy to efekt prob i bledow i z czasem sie zmieni ?
kompreSor:
--- Quote from: Lone Ranger on February 28, 2013, 04:53:59 pm ---Dzieki ;]
To kolejne pytania:
1. W kliencie jest info/napis ze to open beta - czesto sa wipe postaci (czy w ogole sa ) ?
2. Kiedy koniec bety i bedzie dzialalo normalnie ? - tego info tez nigdzie znalezc nie moglem.
Bo zaczynac grac tylko po to zeby za chwile ci wszystko skasowali to zadna zabawa w sumie, lepiej troche poczekac ;]
4. Jak zarabiac capsy ? Bo poza questami to w npcow ciezko cokolwiek wyciagnac. Nawet jak ma sie jakis sprzet to malo ktory npc chce go w ogole kupic... sporo rozwiazan jest nastawionych jak by "przeciwko" nowym graczom. To tak ma byc czy to efekt prob i bledow i z czasem sie zmieni ?
--- End quote ---
wipe'y są! od 2 tyg do 2 lat
koniec bety???? na to pytanie nigdy nie usłyszysz odpowiedzi
kiedy kolejny wipe? każdy GM/DEV ci powie że soon, czyli czas nie określony
na czwarte pytanie niech ci odpowie ktoś kto je zbierał, bo ja ich nie zbieram.
Tomowolf:
--- Quote from: Lone Ranger on February 28, 2013, 04:53:59 pm ---Dzieki ;]
To kolejne pytania:
--- End quote ---
1.Ok rok - półtora.
2.Nigdy, xD.
3.Zdaje mi się że ta sesja służy bardziej do dodawania mniejszych zmian, więc przez parę miesięcy można grać spokojnie.
4.Slave runy, sprzedawanie dzid, kradnięcie MFC/SS/5mm ap z BoS/Enklawy i sprzedawanie graczom, ewentualnie szukanie BP, ale to mija się z celem, bo nikt nie potrzebuje bp na plasma pistola czy też stimpaka.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version