Other > Polskie Pustkowia

Pytania i odpowiedzi

<< < (125/180) > >>

Death Swag:
No , postać gotowa , szukałem już długo i nic , pusto , oczywiście przeszukiwałem ruiny ze szczurami i skorpionami.
Szczerze mówiąc nie wiem jak to ma wyglądać , skrzynka na środku ruin?
Jeśli ktoś mógł by wstawić screena ze swoim znaleziskiem to niech wstawia

Billy Carter:
Uuuu, bro. Na co ci percepcja i takie dyrdymaÅ‚y? Lepiej podnieÅ› sobie int. bÄ™dziesz miaÅ‚ wiÄ™cej punktów. Co do Treasure Hunter, szczerze mówiÄ…c nie wiem czy "już" dziaÅ‚a. WziÄ…Å‚em, ale róznicy nie widzÄ™. Łom za Å‚omem ;)  (scavengerzy wiedzÄ… pewnie o co chodzi) I jak chcesz siÄ™ mÄ™czyć z tymi puÅ‚apkami, to podnieÅ› trochÄ™ skilla, rozbrajanie nie jest takie trudne. (poza tym lepiej próbować rozbroić, niz wejść, chociaż poÅ‚amanie nóg to nie jest jakiÅ› tam koszmar, dajesz siÄ™ potem zabić i Å‚azisz znowu). PodnieÅ› sobie outdoor, bÄ™dzie ci wygodniej. Na non-combat encach skrzynie też sÄ…. I wsumie to jest najbezpieczniejsze. Po to ci outdoor. 
A wygląda to tak, że skrzynka jest widoczna z każdego końca mapy i nie zasłania jej żadna ściana ani nic. Zawsze wyraźnie widoczna. Zrób sobie zoom (z+krętka myszy) widac jak na dłoni. Blisko skrzyni zatrzymaj się - hex po hexe i na pewno zobaczysz pułapki zanim na nie wleziesz.
A Lockpick musi być czasem naprawdę wysoki - 200, to jest optymalna, tak myślę, liczba. Skrzynki pojawiają się tylko na przypadkowych encounterach (hehe, Polska, kurwa!), to wiadomo. Zmienianie mapy nic nie da.
A szukanie schematów nie jest takie straszne, trzeba mieć tylko cierpliwość do nich. Wyglada to tak - nie ma skrzyń na wszystkich encach, są czasem. Potem, gdy już jest - z niskim skillem masz małą szansę na otworzenie ich. A potem, jeśli uda ci się otworzyć, masz naprawdę małe szanse, że będzie papier. A na koniec - że ten papier do czegoś ci się przyda. ;D Ale nie jest tak źle. Ja, tak na serio, zacząłem szukać dopiero dziś, (zajmowałem się levelewaniem, po prostu) Trzy schematy - tesla (pancerz, nie hełm), glock plasma i mentaty. Poza tym, kiedyś tam - needler,Caws i z questa - .233 pistol. Czyli że warto.

Tylko kurwwww. nie stójcie po 9 razy na jednej skrzyni - three is a charm, jak to mówiÄ…. Nie otworzycie ze 100 lp skrzyni, której ja nie mogÅ‚em otworzyć na 180.  Blokujecie tylko innych ludzi na mapie.

A co do tego levelowania - tylko walka burstami, bo nie starczy ci SP, żeby się dobrze wyskillować. Big gun, albo gatling-energy, full hp i damge resistance. No i floatery, floatery, centaury. Lvl w pół godziny. (i uważać na wysoką radiację, najpierw kończyć centaury, bo on skończy ci Action points).

No i nie powiem ci, żebyś ogrindował altami quest Jargo (Hub, Old Town, duże pukawki) z dostawami od G.Runners, bo to zuoo. Ale powiem ci, że czasem nagrodą jest jakiś schemat.
I nie wiem czy to od czegoś zależy, może od luck, a może sprawdzaa otagowany fight skill i nie będę sprawdzał (no ale raczej nie będzie to jet), bo się tego brzydzę). I ty się też, przyszły scavengerze brzydź. (i pewnie nieraz spotkamy się na pustkowiach. Dosyć często wpadamy tam, wśród ruin, na siebie. Tzn. oni wypadają na moją mapę, bo nie mają outdoora... ::)
Na koniec powiem ci jesszcze, żebyś nosił więcej niż jeden zestaw wytrychów, bo się zużywają, a ja ci wtedy nie pożyczę. I nie mieszaj z frakcjami niepotrzebnie. Bo już nie będziesz miał żadnych "bezpiecznych spotkań" do swobodnego wejścia)
Ufffff ;)

A teraz moje pytanie. Jak to wygląda z bezpiecznym parkowaniem auta na pustyni? Bo mam sprzeczne dane, a wy gracie więcej, wiecie jak to jest. Da się, tak w ogóle?

Wichura:

--- Quote from: Billy Carter on August 07, 2012, 03:05:29 AM ---A teraz moje pytanie. Jak to wygląda z bezpiecznym parkowaniem auta na pustyni? Bo mam sprzeczne dane, a wy gracie więcej, wiecie jak to jest. Da się, tak w ogóle?

--- End quote ---
Po dziesięciu minutach encounter z autem/karawaną się zamykał i wtedy teoretycznie nikt go nie mógł znaleźć. W praktyce nie wiem, może jest lub był jakiś zmyślny bug i jednak znaleźć można było po tym czasie.

Billy Carter:
Ok, dziÄ™ki.  No bo wczoraj buchnÄ™li mi scouta. Scout 3k, czyli tyle co bramin nasra, ale wracaÅ‚em pieszo, przeżuwajÄ…c gorycz zawodu (że jednak porwany!) i porażki. W bagażniku byÅ‚o 20 lin (smacznego). Ale porażki dlatego, że ja też potrafiÄ™ ukraść auto. Ale do tego trzeba nosić w kieszeni extra klucz. No i nikt nie jest tak gÅ‚upi (ja byÅ‚em wygodny) by zostawiać auto na widoku....
Mniejsza z tym. Podoba mi się zabawa w Glow, ostatnio. :D A najbardziej doceniłem żart, że winda z 5 na 6 też nie działa. Nie chodźcie tam sami, ktoś musi zostać na szóstym, z radyjkiem i naprawiać wam ją. Ale wy już to wiecie.
Masz obrazek kochanie:

Sorisso:
do dojechania na 6 pietro sluzy inn winda a na tym screenie to o co ci chodzi?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version