Other > Polskie Pustkowia

Pytania i odpowiedzi

<< < (124/180) > >>

Death Swag:
Opłaca się robić alta pod skill barter?

"Your barter skill does not affect the prices of items that merchants specialize in. For example, Dr. Jubilee in Shady Sands specializes in Drugs, so buying a Super Stimpak from him will always cost 310 caps, no matter what your skill is."

Więc mam czekać na frajera który sprzeda jakąś broń w sklepie z pancerzami za 0 kapsli?
Jest tu napisane , że nie redukuje cen  przedmiotów w których handlarz specjalizuje , więc po co barter, przecież jeśli chce kupić broń idę do sklepu z bronią ,a jeśli leki/"narkotyki" to kupuje je u doktorka bez redukcji ceny (niestety).

Znacie może jakieś praktycznie zastosowanie tego skilla?

racoon:
mozesz lepiej targowac ceny u innych graczy

likeyoucare:

--- Quote from: Death Swag on July 28, 2012, 05:11:13 pm ---Opłaca się robić alta pod skill barter?

"Your barter skill does not affect the prices of items that merchants specialize in. For example, Dr. Jubilee in Shady Sands specializes in Drugs, so buying a Super Stimpak from him will always cost 310 caps, no matter what your skill is."

Więc mam czekać na frajera który sprzeda jakąś broń w sklepie z pancerzami za 0 kapsli?
Jest tu napisane , że nie redukuje cen  przedmiotów w których handlarz specjalizuje , więc po co barter, przecież jeśli chce kupić broń idę do sklepu z bronią ,a jeśli leki/"narkotyki" to kupuje je u doktorka bez redukcji ceny (niestety).

Znacie może jakieś praktycznie zastosowanie tego skilla?

--- End quote ---

Mam alta z 245% barter i różnica w cenach jest widoczna, szczególnie w handlu wymiennym. Nie dość, że sprzedaję za więcej, to i kupuję za mniej. Wyklepię 20 combat shotgun'ów (normalnie za jednego Buster w NCR daje chyba 1300 caps a mi 2000) i wymieniam je na jakieś lazzzory itp :D moim zdaniem się opłaca. Jeszcze przykładowo za miniguna krzyczą 9k (normalnie 12k), metal armor sprzedam za 1900 (normalnie 1200) a głupią linę za 165 caps - zrobię 100 i lecę wymieniać na 50 SS.

Death Swag:
Własnie robię "Blue Print Huntera" , czy macie może jakiś wzór na taką postać?
Wiem , że obowiązkowo musi posiadać 10 luck oraz 10 percepcji do tego outdoorsman , lockpick + jakiś tam skill bojowy + Treasure Hunter , nie mam tylko pewności czy taka postać się dobrze spisuje i czy o czymś nie zapomniałem , był bym wdzięczny gdyby ktoś mógł rozpisać mi taką postać w FCP :)

racoon:
daj w melee, daj mu 70pp i kup mutka unarmed. do rozpierdalania antow i scorpionow starczy. 6 percepcji sie przyda zeby widziec pulapki. 10 luck? luck nie oddzialowywuje na lockpick

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version