Other > Zaginione holotaśmy

Przedmioty startowe + Wybór lokacji startowej = System klas postaci

<< < (2/11) > >>

Rejfyl:
Szkoda, że na tym forum nie ma systemu 'okejek'. Nie mam właściwie nic do dodania w temacie poza tym, że to kawał dobrej roboty:)

LSD:
zajebista robota ^^

troche ci micro szwankuje ale i tak wszystko zrozumiałem ;)

na prawdę świetny pomysł, mam pytanie

Czy jeżeli chciałbym być Super Mutkiem/Gloulem ale jako kobietą to skiny byłby takie same, right?

A i ogólnie to wszystko było taką pokazówką, nie? Bo zamiast tej animacji dziecka z katedry można dać Jane albo Morpheusa ;)

Zauważ, że kosmita ma aktualnie najlepszą broń z ludzi, musiałbyś zrobić jakieś przypisywanie postaci do IP bo wyobraź sobie jakby ktoś zrobił armię x mutantów i farmił sobie tak ammo czy bronie. ;p

Janusz2238:
Tak jak napisałem, tak robie, oto kod źródłowy.

http://www.sendspace.com/file/ugtokt (edit: Zmieniłem linka, do poprzedniej paczki wkradł się niegroźny błąd skutkujący niedziałaniem klawisza F6)

Instalacja na czystym SDK TLA:
1. Install Gui Mod v.0.3: http://www.youtube.com/watch?v=in8Xoe6RJIc
2. Install CharSelect Menu: http://www.youtube.com/watch?v=OyuaTeZCt4o

--- Quote ---Czy jeżeli chciałbym być Super Mutkiem/Gloulem ale jako kobietą to skiny byłby takie same, right?
--- End quote ---

Tak, oczywiście masz pełną dowolność, możesz zrobić tak, że kobieta to mały chłopiec, a facet Frank Horigan.

--- Code: ---if(player.Stat[ST_GENDER] == GENDER_MALE)
{
modelID = CRTYPE_PERSANT_M;
}
else
{
modelID = CRTYPE_DW_LEATHER_JACKET_F;
}
--- End code ---

--- Quote ---Zauważ, że kosmita ma aktualnie najlepszą broń z ludzi, musiałbyś zrobić jakieś przypisywanie postaci do IP bo wyobraź sobie jakby ktoś zrobił armię x mutantów i farmił sobie tak ammo czy bronie. ;p
--- End quote ---

Dokładnie, przy eksplozji altów takiej jak na 2238, trzeba by solidnie przemyśleć system.

--- Quote ---A i ogólnie to wszystko było taką pokazówką, nie?
--- End quote ---

Tak, możesz to przerobić jak tylko chcesz. Nie ma problemu z dodawaniem nowych, albo zmniejszaniem ilości klas.

SmartCheetah:
Bardzo fajny system. Wprawdzie ze sprite'ami 2d odrobinę kulawy (Spore ograniczenie animacji danych ludzików) ale i tak wygląda na solidną robotę. Do projektu RP jak znalazł, tylko znaleźć jakieś ograniczenie z kontami. I też nie zależne od IP, bo to bardzo łatwo zmienić i w dalszym ciągu używać "błędu". Na takim dorosłym servie RP z "etapem rejestracji" wystarczyłoby właśnie wymaganie podania (opis bohatera/historii itp. przypisane do maila) które poniekąd ograniczałoby możliwość multi w międzyczasie tworząc nieco kłopotu dla człowieka który by te podania sprawdzał etc.
No ale tylko itemy są problemem w tym wypadku.

LSD:
albo rejestracja akceptowana przez administratora, każda postać musiała by mieć historię bohatera.

Przykladowo, kandydat na super mutanta moglby opowiedziec, ze byl zolnierzem w oddziale Horrigana ;)

Z drugiej strony podzial na klasy powinien dzielic na 3 grupy:
- ludzi
- super mutanty
- ghoule
( opcjonalnie, jako inteligentna rasa ) - sźpony smierci.

Moim zdaniem ludzie powinni miec mozliwosc dojscia do Bractwa albo Enklavy, wtedy super mutanty moglyby byc sojusznikami enclavy a bos -ghoule.§

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version