fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 17, 2024, 10:32:49 pm
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10

Author Topic: FOnline Requiem  (Read 26891 times)

vilaz

• #1 Cat's Paw Fan!
Re: FOnline Requiem
« Reply #60 on: December 19, 2010, 01:21:08 pm »

A ja mam takie pytanie: czym sie rozni nakurwianie w innym skinie niz standardowy? :)

Mechaniką i kosmetyką. Mutki nie biegają, są jak czołgi więc podejrzewam, że grają zupełnie inaczej niż normalni wojacy. Ich 500hp da im wytrzymać nieco więcej ale nie mogą się rzucić za osłonę. To znaczy, że szukają sobie zakątka obwarowywują go workami z piaskiem i siedzą tam. Jest to też ładniejsze dla oka, niż walka klonów: ilaś tam soldierów w żółwich pancerzach vs ilaś tam soldierów w żółwich pancerzach.
Polskie Pustkowia http://forum.newfmc.pl
« Reply #61 on: December 19, 2010, 01:22:09 pm »

Przestańcie karmić trolla...

skejwen

• BBS AKBAR!
    • Brahmins rox
« Reply #62 on: December 19, 2010, 02:54:39 pm »

To nie są tylko skiny, te frakcje mają pozmieniane staty. Mutki mają więcej hp, ale nie biegają, a to wymusza odpowiednie przygotowanie do walki.
W bazie Enclavy spwawnują się APA, nie skiny, podobie PA u Paladynów z BH.
Nie wiem co inne frakcje mają, słabo u mnie z rosyjskim:/

Mechaniką i kosmetyką. Mutki nie biegają, są jak czołgi więc podejrzewam, że grają zupełnie inaczej niż normalni wojacy. Ich 500hp da im wytrzymać nieco więcej ale nie mogą się rzucić za osłonę. To znaczy, że szukają sobie zakątka obwarowywują go workami z piaskiem i siedzą tam. Jest to też ładniejsze dla oka, niż walka klonów: ilaś tam soldierów w żółwich pancerzach vs ilaś tam soldierów w żółwich pancerzach.
I tylko tyle?
"O aleeee fajnyy skin. Chodzmy ponakurwiac."
"O APA/PA (niepotrzebne skreslic) woooow! Chodzmy ponakurwiac."
Czyli to dalej to samo, tyle ze w innym pazlotku.
"Moo-OooooOO! MoMoo.. MmmmoOoo.. Moo!", translate from brahmin to English: "Two things are infinite - brahmin shit and human stupidity! - Brahminstein"

vilaz

• #1 Cat's Paw Fan!
« Reply #63 on: December 19, 2010, 02:59:45 pm »

Dla jednych tylko, dla innych aż. Skejwenie MG jak to MG ale to podpada pod prowokację do Flame'u ^^.

Ciekawostka, worki z piaskiem są zajebiste jeżeli chodzi o taktyczną stronę gry. Widziałem genialnie ufortyfikowane miasta.

PS. Czekaj czy ja wspominałem, że niektóre frakcje naprawdę bronią miast? Oczywiście zamiast ślepego "nakurwiania".
« Last Edit: December 19, 2010, 03:06:51 pm by vilaz »

GuitarGuy

• LAW
« Reply #64 on: December 19, 2010, 03:04:28 pm »

I tylko tyle?
Czyli to dalej to samo, tyle ze w innym pazlotku.
idź do piachu z tym trollowaniem ....
hipokryzja ....
« Last Edit: December 19, 2010, 03:11:00 pm by GuitarGuy »
There they come to snuff the rooster, yeahh
« Reply #65 on: December 19, 2010, 03:41:12 pm »

Jezeli ktos gra a nie ma bazy niech pisze na PW do mnie. ;D
« Reply #66 on: December 19, 2010, 03:42:11 pm »

Chciałem zobaczyć tą wersje serwera, czy ktoś z was byłby mi w stanie przybliżyć jakie ip/port i ewentualnie pliki dodatkowe musiałbym w tym celu ściągnąć?

vilaz

• #1 Cat's Paw Fan!
« Reply #67 on: December 19, 2010, 04:05:54 pm »

Chciałem zobaczyć tą wersje serwera, czy ktoś z was byłby mi w stanie przybliżyć jakie ip/port i ewentualnie pliki dodatkowe musiałbym w tym celu ściągnąć?
Rusz dupę leniwcu i troszkę poszukaj.

Wszystko pod nos? Jak psu miskę? Ok, mam dobry humor.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Magia... czysta magia. Tylko nie graj do późna! Jutro musisz wstać do przedszkola.

skejwen

• BBS AKBAR!
    • Brahmins rox
« Reply #68 on: December 19, 2010, 04:06:45 pm »

Dla jednych tylko, dla innych aż. Skejwenie MG jak to MG ale to podpada pod prowokację do Flame'u ^^.

Ciekawostka, worki z piaskiem są zajebiste jeżeli chodzi o taktyczną stronę gry. Widziałem genialnie ufortyfikowane miasta.
Chce tylko dowiedziec sie w czym diabel. Licze na rzeczowa wymiane zdan, a nie bluzgi,

PS. Czekaj czy ja wspominałem, że niektóre frakcje naprawdę bronią miast? Oczywiście zamiast ślepego "nakurwiania".
To znaczy ze co? Stoja przy beczce i pija epiwo? Czy tez kryje sie za tym cos innego? ;)

idź do piachu z tym trollowaniem ....
hipokryzja ....
Wybacz ale nie rozumiem przekazu. Przydalaby sie bardziej rozbudowana wypowiedz, jesli rzecz jasna na taka Cie stac ;)
"Moo-OooooOO! MoMoo.. MmmmoOoo.. Moo!", translate from brahmin to English: "Two things are infinite - brahmin shit and human stupidity! - Brahminstein"

vilaz

• #1 Cat's Paw Fan!
« Reply #69 on: December 19, 2010, 04:24:53 pm »

Chce tylko dowiedziec sie w czym diabel. Licze na rzeczowa wymiane zdan, a nie bluzgi,
Czuć inny klimat. Tak jak pisałem wcześniej jest po prostu inaczej, weź zarzuć clienta połaź trochę, pogadaj. Spróbuj podexpic 10leveli (nie problem exp idzie szybko).
To znaczy ze co? Stoja przy beczce i pija epiwo? Czy tez kryje sie za tym cos innego? ;)
W klamath nie dostajesz kulki za to, że cię nikt nie zna. Ba! Dyszakowi jakiś rusek przyniósł CA ^^. Utrzymywanie porządku polega tam na likwidowaniu trolli, nobków biegających i krzyczących "gimmie wejponz please!" zamiast "Hey there, pradon me my friends could I borrow some firearms? I have problem with geckos that I have to deal with". Najlepiej oczywiście po rusku, ale i tak całkiem często po angielsku można gadać. Jak wpadnie rajd mutków to się bronią. Bluesy rozbiegają się na lewo i prawo, albo uciekają albo starają się jakoś pomóc obrońcom. Rabowanie stuff'u nie ma sensu bo jest on całkiem łatwo dostępny dla high-leveli ale nadal gdzieś po środku jeżeli chodzi o jego cenę. Dążę do tego, że jest zachowany specyficzny balans.
Wybacz ale nie rozumiem przekazu. Przydalaby sie bardziej rozbudowana wypowiedz, jesli rzecz jasna na taka Cie stac ;)
He... i ty chcesz rzeczowej wymiany zdań zaczynając od:
not fun.
« Last Edit: December 19, 2010, 04:26:33 pm by vilaz »

Hardcore

• Make war and fuck peace
« Reply #70 on: December 19, 2010, 05:44:14 pm »

Wedlug mnie na to jak wyglada 4th to glownie ma wplyw miedzy innymi :
1.latwy dostep to itemow
- sprzent na requiem jest bardzo latwo dostepny wiec jest bardzo malo ludzi co prosza o pomoc w tej sprawie.
 Starczy porownac klamath(requiem) z NCR (2238) , widac odrazu roznice
2. Inny sys. frakcji graczy
- tam frakcje na poczatku dzialaja tylko z pomoca jaskini a potem dopiero moga postarac sie o wlasna baze ale musza opisac ja dokladnie
- jeszcze co ciekawe tam organizacje w wiekszosci staraja sie byc dobre i pomagac no oprocz mutkow   
3.PvP
- tam jest kilka ciekawych rzeczy :
 a. system z "dostawami" czyli kto ma wladze nad obiekttem ten dostaje dostawe rzeczy :)
 b. sa murki z piasku ,nie wiem  jak z minami
4.Spolecznosc
- tam gracze troche inaczej sie zachowuja niz na 2238
  a. mniej zlodzieji
  b. mniej ludzi co lubia innych wkurwiac
  c. 0 followerow
  d. mniej PK

« Reply #71 on: December 19, 2010, 05:55:26 pm »

Jak wchodze do NCR na 2238 to taka mnie chec nachodzi zeby wszystko tu zniszczyc... Pieprzone NPC guardy z tym ich zje**nym AI + hordy bluesuitów czujących się jak pany i skarżących na złodziei/suicide bomberów/bursterów/innych ludzi pracujących dla dobra wastelandu - ci goście wykonują porządną robotę. Sam, kiedy mogę, pomagam w imieniu dobra.

No i kochani developers musieli jeszcze dać ten pedalski system reinforcement.
Nawet jeśli jakiemuś sprytnemu/dużemu gangowi się uda wybić to miasto, to jakiś GM zawsze musi wszystko zepsuć.
Gdyby tylko była możliwość, to miasto by spłonęło.

A gdy wchodze do Klamath na Requiem? No, to jest to! Aż się łezka w oku kręci. Nie warto porównywać z 2238owym NCR.

...
Dobra, poniosło mnie.
« Reply #72 on: December 19, 2010, 06:54:18 pm »

A ja mam pytanie co do mercow, a mianowicie, czy sa one w ogole na tym "cudownym" serwerze i, jesli sa, jak wyglada sytuacja z nimi tzn. jest takie kampienie jak na 2238 i czekanie na nubow z niskim outdoorsem?

Hardcore

• Make war and fuck peace
« Reply #73 on: December 19, 2010, 07:03:14 pm »

mercow tam nie ma , a o niewolnikach tez mozna zapomniec :P
« Reply #74 on: December 19, 2010, 07:10:15 pm »

No i dobrze. Jeszcze jedno pytanie mam. Jest tam sens robic sg snipera, czy oplaca sie tylko bg i ew grac?

@edit
Taa...Poczytalem i juz widze, ze robienie snipera nie ma sensu dzieki perkowi Terminator...hum.
« Last Edit: December 19, 2010, 07:17:41 pm by Shande »
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10

Page created in 0.147 seconds with 22 queries.