Other > Zaginione holotaśmy

Fonline Combat Tester - By Troll for Trolls

<< < (3/3)

Floodnik:

--- Quote ---Aktualna wersja jest nieaktualna
--- End quote ---
hehe.

Uzywam do obliczen nie uwzgledniajacych krytykow, przydaje sie, dzieki. Jednak nawet tutaj nie zgadzaja sie pojemnosci magazynkow itp.

Beda tabele krytykow udostepnione(oby), pobiore nowa wersje ;)

cubik2k:
Nie jest to finalna wersja.
Pojemność magazynków jak i chyba (nie pamiętam) kilka innych statów broni (koszt użycia, chyba też weapon_burst_range) jest niewykorzystywana w tym programie.
Wprowadzone zostały z zamiarem zaimplementowania funkcji korzystających z nich w przyszłości.

Podstawowe staty broni, pancerzy i crittersów, jak już wcześniej pisałem, trzeba samodzielnie aktualizować. W tym celu właśnie wyciągnąłem dane o itemach do plików tekstowych, pierwotnie miały być zakodowane w programie. A że nie maiłem już czasu napisać specjalnego edytora jako programu to nie znaczy, że teraz też mam :P
Można sobie samemu takowy edytor broni, ammo, pancerzy i crittersów napisać. Wszystko jest jasno i prosto przedstawione. Jakby ktoś potrzebował dodatkowego wyjaśnienia znaczenia użytych przeze mnie nazw parametrów, to chętnie służę pomocą.

Wipe:
Hah, miło w końcu zobaczyć to cudeńko opublikowane :)

jan0s1k:
Program świetny, szkoda tylko właśnie, że za dużo się pozmieniało i dane są z deczka nieaktualne (wipe temu było lepiej ^^), ale to już siła wyższa i miejmy teraz nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto umiejętnie zagada do deva o to, albo jeśli to właśnie dev czyta, to czy nie mógłby uchylić rąbka tajemnicy ;)

cubik2k:

--- Quote from: Wipe on December 06, 2010, 11:12:30 pm ---Hah, miło w końcu zobaczyć to cudeńko opublikowane :)

--- End quote ---

Cześć Wipe, nie wiedziałem, że czekałaś na ten dzień!  :)
BTW. przypomniałem sobie właśnie, że uwzględniłem Twoje uwagi, jakie kiedyś mi zapodałaś, więc piszę to tutaj. W readme zapomniałem, żeby podziękować za pomoc, tak wiele ludzi miało udział i tak dawno to już było :)

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version