Other > Zaginione holotaśmy
Fonline Combat Tester - By Troll for Trolls
cubik2k:
Witam,
mam do zaprezentowania długo chomikowany w czelusciach dysku twardego programik, ktory być może bedzie pomocny wielu z Was podczas ustalania wojennej ściezki swojego char-a.
Z racji tej, że napisanie poniższego po angielsku byłoby realnie niewykonalne, to wstawiam tę informację tutaj na polskim forum:
--- Quote ---Programik służy do prostego sprawdzania jak bardzo słaby w walce jest nasz build.
Za jego pomocą można też sprawdzić teoretyczną skuteczność broni i amunicji względem wybranego pancerza czy też przeciwnika.
Program zawiera wbudowaną tablice krytyków (Critical Table), tak więc wszelkie obliczenia skuteczności krytyków oraz częstotliwość ich występowania jest obliczana tak jak w grze.
Program posiada wbudowane algorytmy obliczania obrażeń zgodne z mechaniką gry Fonline 2238 (zgodność ponad 95%, osiągnięta na tyle , na ile udało mi się wyciągnąć od devsow informacje o "funkcjach bojowych").
Program jest nieukończony, ciągle go poprawiam, rozbudowuję, ulepszam itp.
Finalna wersja programu, czyli estetyczna, intuicyjna w obsłudze i godna pochwalenia się nią, na długo pozostanie w sferze marzeń.
Brak mi chęci, czasu i pomysłów, nigdy nie umiałem pisać estetycznych, intuicyjnych w obsłudze programów, gdyż wymaga to sporej ilości czasu.
Mam jednak nadzieję, że spełni oczekiwania graczy zainteresowanych mechaniką gry i będzie pomocny w testowaniu broni oraz podczas rozwoju swojego builda a także zaspokoi ciekawość tych bardziej ambitnych.
--- End quote ---
Więcej informacji w README w programie, które należy ZAWSZE czytać.
Screeny:
link do programu:
http://db.tt/dGJcMgD
Red Dot:
Wygląda obiecująco.
No i Floodnik rozwiał wątpliwości... szkoda.
Floodnik:
E, stare to, uzywam tego od dlugiego czasu - bardzo nieaktualne. Krytyki zle dzialaja itp.
Janusz2238:
Dobrze, że można w pliku tekstowym aktualizować parametry broni. Może ktoś się pokusi o aktualizacje?
cubik2k:
--- Quote from: Floodnik on December 06, 2010, 10:26:19 pm ---E, stare to, uzywam tego od dlugiego czasu - bardzo nieaktualne. Krytyki zle dzialaja itp.
--- End quote ---
Krytyki mogą źle działać, zajrzyj do readme co napisałem o aktulaności programu. Zdobądź aktualną tablice krytyków od devsów 2238 a będzie progs aktulany. Resztę parametrów, czyli broń, armor ammo i staty NPC-ów samemu można i nawet trzeba zmieniać.
Inna sprawa, skąd masz dostęp do programu skoro TO jest jego pierwsza publikacja??
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version