fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 22, 2024, 05:15:08 am
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: [1] 2

Author Topic: NCR'owe modły do beczki...  (Read 3902 times)

NCR'owe modły do beczki...
« on: December 01, 2010, 04:42:00 pm »

...czyli co dzieje się w Republice Nowej Kaliforni między 2 a 4 rano.

Zmęczony przemierzaniem pustkowi, zimną nocą postanowiłem zatrzymać się w NCR.
Odrazu moją uwagę zwróciło kilku nietypowych podróżników w habbitach, zbierających się przy beczce, niby to się ogrzać, niby porozmawiać.

Zbierało się ich tam coraz więcej. Uznałem ich za bandę dzikusów, jednak z czasem zaczeli... modlić się do beczki!
Postanowiłem skryć się za namiotem i z bezpiecznej odległości obserwować przebieg nietypowego zjawiska.

Mijały godziny, a fanatyków dziwnego kultu było więcej, na domiar złego, kilku biednych podróżników uległo podstępnej demagogi i erystycznym sztuczką przywódcy sekty i postanowiło do nich dołączyć, skuszeni darmowym habbitem...

Nagle stało się coś bardzo dziwnego. Nie wiem czy to efekt mieszania jetu z buffoutem, przemęczenie, czy kolejna prestidigitatorska sztuczka przewodnika wyznawców, jednak... beczka przemówiła!

...i rozkazała zebranym złożyć ofiarę z dziewicy. Na nieszczęście moich oczu, i szczęście zebranych, cała sytuacja nie rozgrywała się w podmiejskim gimnazjum, tylko na pustkowiach, więc o dziewicę nie było trudno...

Po tym co zobaczyłem, myślałem, że kuriozalne zjawisko sięgnęło szczytu... jeszcze nie wiedziałem jak bardzo się myle...

W pewnej chwili, jak to często z różnymi wyznaniami bywa, znalazł się ktoś, komu beczkowe modły nie przypadły do gustu. Całe szczęście byłem bezpiecznie schowany za namiotem.

Po zamachu, wyznawcy postanowili udać się do Necropolis, aby modlić się z dala od zamachowców. Sam nie wiem dlaczego, ale postanowiłem ich śledzić.
To co zobaczyłem w Necropolis, zmieniło mój światopogląd...

Wyznawcy złożyli kolejną ofiarę z dziewicy (nie sądziłem, że aż tyle ich na pustkowiach) i postanowili wybrać śmiałka, który odkupi winy pustkowia, poświęcając się w Glow...

Brakło mi odwagi, nie miałem rad-x'ów, jet zjechał, a może poprostu nie byłem tak popier**lony jak wyznawcy beczki, a może wszystko razem, tak czy siak do Glow się nie udałem. W przeciwieństwie do beczkowego ekstermisty...

I tyle ich było widać...
Amen.

PS.
Bardzo podobał mi się, fakt iż cała akcja była bardzo spontaniczna, nikt się nie umawiał, rozdano kilka habbitów i wszystko wyszło w praniu. Miło, że można porobić coś innego (modły do beczki?!), niż bezmyślne nawalanie do siebie :).

PS2.
To mój pierwszy post, więc dzien dobry wszystkim.

Tyle
Re: NCR'owe modły do beczki...
« Reply #1 on: December 01, 2010, 04:48:24 pm »

Boskie.

Tap Madl  ;D
"War. War never changes"
« Reply #2 on: December 01, 2010, 05:17:30 pm »

aż się łezka w oku kręci.
pamiętam moje pierwsze randki z fonline2238 w NCR. podobnie wyglądały :]
teraz tylko strzelaj zabijaj morduj gwałć ;p

jan0s1k

• If it bleeds we can kill it...
    • Chosen Soldiers
« Reply #3 on: December 01, 2010, 06:37:02 pm »

Po pierwsze -> chyba Ci się godziny pomyliły, gdyż z tego co widze to się działo o 4 ale po południu...
Po drugie -> historyjka wydawała by się bardziej prawdziwa, jakbyś nie miał potagowanych nicków z gangu... (więc dlaczego mówisz, że są to osoby nieznane i że pierwszy raz je widziałes? ;) )
A tak ogólnie to nawet ok ;p
« Last Edit: December 01, 2010, 06:38:34 pm by jan0s1k »

« Reply #4 on: December 01, 2010, 06:49:48 pm »

Jak widać, nie wszystkim dogodzisz.
Ale dziękuje za uwagi, następnym razem jak będe miał jakieś przemyślenia i niespójności dotyczące pierdołowatych, drobnych detali, napewno się do Ciebie zgłosze, po fachową rade.
Milego dnia.

[edit]

Co do godzin, to nie mialem na myśli czasu z gry, więc wszystko się zgadza.
Ale bardzo trafnie zauważyłeś, że w grze był dzień - 1:0 dla Ciebie Sherlocku :).
« Last Edit: December 01, 2010, 06:51:53 pm by promiskuita »

jan0s1k

• Chosen Soldiers
« Reply #5 on: December 01, 2010, 06:55:42 pm »

Jak widać, nie wszystkim dogodzisz.
Ale dziękuje za uwagi, następnym razem jak będe miał jakieś przemyślenia i niespójności dotyczące pierdołowatych, drobnych detali, napewno się do Ciebie zgłosze, po fachową rade.
Milego dnia.

[edit]

Ale bardzo trafnie zauważyłeś, że w grze był dzień - 1:0 dla Ciebie Sherlocku :).
Pierdołowatych powiadasz?

PS.
Bardzo podobał mi się, fakt iż cała akcja była bardzo spontaniczna, nikt się nie umawiał, rozdano kilka habbitów i wszystko wyszło w praniu. Miło, że można porobić coś innego (modły do beczki?!), niż bezmyślne nawalanie do siebie :).
Siur siur, że nikt się nie umawiał ;p
[edit]

Chodziło mi o godzinę Twego postu, bo akurat po 4 pisałeś ;p

« Reply #6 on: December 01, 2010, 07:06:16 pm »

Piękna Historyjka ! Prosimy o więcej ! ;D
Dzikusy modlące się do beczki. hahahahah!

Jan0s1k - Daj na luz. Skoro ta historia jest według ciebie fałszywa i be i do dupy to się nie wypowiadaj lub zrób własną.
« Reply #7 on: December 01, 2010, 07:11:24 pm »

janosiku coś ty taki czepliwy? lewą nogą wstałeś?
siedziałem z promiskuita na voice chacie o 4am jak to robił. nie było umawiane, a otagowane nicki wccale nie świadczą o tym że to ziomki z gangu. może to gość z którym ubił dobry interes? może ktoś kto mu pomógł?

amatorem teorii spiskowych mi to zajeżdża  ;p no offence :-)
obawiasz się globalnego ocieplenia?:p

jan0s1k

• Chosen Soldiers
« Reply #8 on: December 01, 2010, 07:16:17 pm »

Piękna Historyjka ! Prosimy o więcej ! ;D
Dzikusy modlące się do beczki. hahahahah!

Jan0s1k - Daj na luz. Skoro ta historia jest według ciebie fałszywa i be i do dupy to się nie wypowiadaj lub zrób własną.
Jakby była ok to bym napisał: "yay, to jest słłłłłitaśśśśśneeeee ;D ;D ;D Jakie beczki!!! Lololol, super!", coś w tym stylu, bądź wogóle bym się nie wypowiadał, a że historyjka nawet kupy się nie trzyma to trzeba skomentować, by następnym razem było lepiej/nie było wogóle ;p

janosiku coś ty taki czepliwy? lewą nogą wstałeś?
siedziałem z promiskuita na voice chacie o 4am jak to robił. nie było umawiane, a otagowane nicki wccale nie świadczą o tym że to ziomki z gangu. może to gość z którym ubił dobry interes? może ktoś kto mu pomógł?

amatorem teorii spiskowych mi to zajeżdża  ;p no offence :-)
obawiasz się globalnego ocieplenia?:p
Naprawdę.. Nic do was nie mam, lecz, aczkolwiek to sie kupy nie trymie ;p
btw. "Chomy do NCR w habitach!" - to też pewien sposób "umawiania"/organizacji ;p

« Reply #9 on: December 01, 2010, 07:23:38 pm »

janosiu. masz lepsza? zaprezentuj.
jak nie to siedź cicho bo twoje uwagi są bez sensu.
nie pamiętam żebyś był taki zgorzkniały.
zresztą czepianie się do nowego forumowicza też świadczy o Tobie marnie. grasz w tą grę długo, skąd taki brak gościnności?

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #10 on: December 01, 2010, 07:25:20 pm »

Uspokój mosznę, młody człowieku, bo cię wykopię z sierocińcowego kanału i skończy się beztroskie szpiegowanie.

Dobrej jakości trolling for glory and lulz, szacun. Nasz był nieco prymitywniejszy:
Nie biegaj za stadem.

« Reply #11 on: December 01, 2010, 07:26:04 pm »

Janosik daj "se siana" i wrzuć na luz.

Uspokój mosznę, młody człowieku, bo cię wykopię z sierocińcowego kanału i skończy się beztroskie szpiegowanie.

Dobrej jakości trolling for glory and lulz, szacun. Nasz był nieco prymitywniejszy:

Ahahaha. Let mi in please  ;D

Ten temat ma przyszłość.
« Last Edit: December 01, 2010, 07:27:48 pm by Red Dot »
"War. War never changes"

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #12 on: December 01, 2010, 07:40:32 pm »

Popieram - kto odwalił lepszy trollfest w trollmieście zwanym NCR.
Nie biegaj za stadem.

« Reply #13 on: December 01, 2010, 07:57:22 pm »

Schowaliśmy Sha Enina i zastąpiliśmy go... lepszą wersją ;)
« Reply #14 on: December 01, 2010, 08:01:34 pm »

jan0s1k - dziękuje uprzejmie za uwagi, wszystkie są jak najbardziej trafne, oczywiście odnotowałem je i następnym razem zanim zrobie jakiegoś screena, poprosze wszystkich żeby poczekali i rzuce okiem na Twoje przemyślenia, ot tak - pro publico bono :).

Podoba mi się inicjatywa trollingowa Wichury, fajna sprawa.
Pages: [1] 2

Page created in 0.123 seconds with 21 queries.