fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 17, 2024, 04:50:11 am
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 [2] 3 4 5

Author Topic: Wasteland polis  (Read 9590 times)

Re: Wasteland polis
« Reply #15 on: October 24, 2010, 01:58:08 pm »

dokladnie, nie widze zadnych minusow w tych pomyslach. moze sprobujemy zalozyc topic w dziale suggestions ?
ja niestety odpadam z moim angielskim :p
Ja spróbuje najpierw w general discusion bo trzeba powoli- najpierw gracze niech pokażą devom, że można i to też będzie atrakcyjna forma rozgrywki oraz urozmaicona- bo poziom zmian to kwestia mapperów i paru npców +tablica z ogłoszeniami.
Polskie Pustkowia http://forum.newfmc.pl

maszrum

• Soldiers of Thunderstorm
« Reply #16 on: October 24, 2010, 02:04:33 pm »

niezupelnie
to jest jednak troche roboty, bo kilka rzeczy trzeba poprawic + dodac troche sktyptow
zeby zorganizowac cos duzego potrzebny jest NameColorising, myslem tez nad czyms takim jak przynaleznosc do jakiegos miasta ale to niema sie co z tym rozpedzac ;]
« Reply #17 on: October 24, 2010, 02:20:07 pm »

Temat założony- okrojony trochę, ale dodajcie coś od siebie
http://fodev.net/forum/index.php?topic=10261.0
« Reply #18 on: October 24, 2010, 02:59:58 pm »

Hydro, za bardzo fantazjujesz z tymi igrzyskami, ale ogółem pomysł zajebisty.

Doprowadzić do tego, żeby BH albo inne miasto, bo każde może być, było zasiedlone.

To by było naprawdę piękne :) BH od początku było miastem tolerancji pod wodzą silnego przywódcy, tam nie było żadnych chorych akcji jak w DEN. Na prawdę fajnie by było.

Coś takiego jak podfrakcja wojskowa i podfrakcja handel / crafting które zajmują się miastem

Hardcore

• Make war and fuck peace
« Reply #19 on: October 24, 2010, 03:32:30 pm »

w sumie jakby swiat lekko ograniczyc (liczbe miast) to mozna by usunac czesc npc i sami gracze by ich zastapili :D Nie potrzeba nam tyle miast (tak sadze , po za tym czesc osb na forum ciagle gada gra ma byc bardziej podobna bo f1 niz do f2 chociaz sa tylko 3 lata do f2 ) sadze ze gracze by lepiej sobie poradzili z prowadzeniem miast , poza tym to beta wierc i to mozna przetestowac miast w 99% zlozone z graczy i ew paru jakis 1 handlarz i koles u ktorego gang przejmuje wladze w miescie i zarzadza miastem np : ustala kto jest obywaletem itp np gang uwaza ze gracz 1 jest zly wiec u szefa wiec tworzy liste np wrogowie publiczni i ustala kolor wyswietlania nick (moze to byc albo kolor albo cos jak z napisem (off) czyli poprostu dopisuje odp tag w damyn miescie ) , i np maja mozliwosc pisania co chca na tablibach z ogloszeniam. Gra z poziomu gang rzadzacego miastem byla by podobna do seri gier zwanych "tajkunami" :D . Ale gra stala by sie ciekawsza np gracz moze byc obywatelem 1 miasta co prawda ktos bezie na 100% sie w alty ale coz nic mu to nie da :P Grupa rzadzaca mogla by zorganizowac pospolite ruszenie na inne miasto itp :D

Parano

• marksman
« Reply #20 on: October 24, 2010, 07:18:15 pm »

Wszystkiego tego już próbowały dokonać poprzednie pokolenia idealistów fonlinowych... Sam poświęciłem czas na niejeden projekt godny uwagi, genialne mapy miast, opisy ciekawych rozwiązań, kontroli nad lokacjami, zarządzania, współpracy itd. A trzeba przyznać, że akurat społeczność wychowująca się na starych dobrych Falloutach ma ogromny potencjał twórczy i bogatą wyobraźnię koncepcyjną.
Większości z zacnych rpgujących wyjadaczy dawno porzuciła Wasteland, a niedobitkowie zaciągnęli się do gangów PK by w spokoju ponapieprzać nie myśląc już o czymś ambitniejszym.
Po ostatnim wipe sam odłożyłem broń do skrzyni w namiocie, wsiadłem na tankowiec w SF i odpłynąłem w siną dal.

Może coś się w tym temacie zmieniło. Ale generalnie nie liczcie na entuzjazm ekipy tworzącej grę czy choćby na wsparcie większej społeczności graczy.

Nie pora i miejsce na kolejny konstruktywny post, bo własnych pomysłów każdy ma pewnie bez liku... Nierealnych pomysłów. Zacznijcie od czegoś małego, na własną rękę, otwórzcie sklepik na złomowisku albo zorganizujcie regularne transporty surowców z kopalni do warsztatów miejskich. Przez tydzień. Regularnie, cyklicznie. Z tym samym zapałem co pierwszego dnia. Jeśli was to nie przerośnie, to dopiero próbujcie poprosić devów o bonusy.
Dlatego zawsze ceniłem partyzanckie inicjatywy Wichury, sierocińca Street Queens i kilku niezależnych włóczykijów, konspiracyjne podziemne projekty w mniejszym acz solidnym gronie. Kto chciał się bawić to wiedział gdzie i kiedy.

Natomiast jeśli chodzi o epickie projekty wielkomiejskie to przede wszystkim przydałby się sensowny system zamieszkiwania! Od tego należałoby zacząć. Choćby tylko wydzielone dzielnice, z szeregiem sypiących się ruin, prywatnych domów ale na tyle bezpiecznych i dostępnych by miasta zaczęły tętnic życiem. Lokacje społecznościowe, bez większych luksów czy przywilejów, ale promujące porzucenie namiotów i przeniesienie do NCR, HUB, VC, BH, SF itd. Tylko, że to już historia na inną opowieść.

Powodzenia.
« Last Edit: October 24, 2010, 07:20:27 pm by Parano »

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #21 on: October 24, 2010, 07:24:07 pm »

Parano, mordo ty moja !!!11stojedenaście

Wróciłeś, byku polarny. Idzie ku lepszemu.
Nie biegaj za stadem.

Hardcore

• Make war and fuck peace
« Reply #22 on: October 24, 2010, 07:41:36 pm »

Jak na mnie metalnosc  na 2238 nie pozwala na to , wciaz jest kult nakurwiaczy ;/
« Reply #23 on: October 24, 2010, 07:47:51 pm »

Sadze ze prosciej byloby ograniczyc negatywne efekty smierci, np ze traci sie tylko losowe przedmioty, w ten sposob zatarloby sie granice miedzy ludzmi ktorych bawi zabijanie innych graczy bo to jest "smieszne" a niechecia do utraty pracy kilku godzin bo jakis nakorwiacz pvp z postaci z 1ch i 1 luck mial ochote cie zabic.

ewentualnie ustawic min staty na 3, wtedy znikna chorzy spcjalisci zabijajacy jednym strzalem z 35 yardow.

KerUr

• Jestem roztańczonym pyłem tego świata! - Tyler Dur
« Reply #24 on: October 24, 2010, 07:51:56 pm »

witam ot ja błazen (wichurek cisza, nawet nie piskaj)

jakieś pól roku temu miałem temat o takiej właśnie wizji, opis lokacji, opis wykorzystania dużych miast (SF VC Hub), opis wykorzystywani gangów itd - ludzie pokroju wichury go wyśmiali , ludzie pokroju naszych szanownych PvPowiczów go zaszczekali swoimi płaczliwymi wypowiedziami a na koniec flame byl taki ze temat zamknięto i skasowano  - morał ? nic z tego nie będzie bo to debile maja władzę na serwie (nie mowie o realnej władzy devow)

Pozdrawiam
« Last Edit: October 24, 2010, 07:54:02 pm by KerUr »
Mania prześladowcza Wichury  ?
Przejdzie coś takiego ?
Jeśli masz jakiś problem do mnie zapraszam na PW, nie śmieć forum

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #25 on: October 24, 2010, 08:09:50 pm »

jakis nakorwiacz pvp z postaci z 1ch i 1 luck mial ochote cie zabic.
"Nakorwiacze" nie mają 1 LK, bo to cholernie w walce przeszkadza. 6 lub 10.
Nie biegaj za stadem.

« Reply #26 on: October 24, 2010, 08:11:13 pm »

"Nakorwiacze" nie mają 1 LK, bo to cholernie w walce przeszkadza. 6 lub 10.

Wiesz Wichura 1 CH , nawet bywa 1 ST build ;)

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #27 on: October 24, 2010, 08:15:32 pm »

Kamilu skup się, kolega pisał "z 1 CH i 1 LK". Wiem że bywają postacie z 1 ST, sam mam małpiatkę z 1 CH, ale 1 LK dla bojówki wybierze tylko masochista.
Nie biegaj za stadem.

« Reply #28 on: October 24, 2010, 08:26:49 pm »

1 LK jest jak odbezpieczenie dubeltówki, wsadzenie lufy w odbyt i skoczenie dupą z mostu na ziemie. i tak będzie chujowo, ale jak strzeli będzie jeszcze gorzej.

nie róbcie szamba w tym temacie.
« Reply #29 on: October 24, 2010, 10:37:20 pm »

Tak mnie zastanawia- czy możliwe jest zrobienie kopii jakiegoś miasta, ale bez pewnych NPCów jak było to w wypadku NR podczas eventów? Takie coś dawałoby olbrzymie możliwości
Pages: 1 [2] 3 4 5

Page created in 0.218 seconds with 23 queries.