fodev.net
15.08.2009 - 23.06.2013
"Wasteland is harsh"
Home Forum Help Login Register
  • November 26, 2024, 04:41:43 pm
  • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Play WikiBoy BugTracker Developer's blog
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 50

Author Topic: Nasze buildy  (Read 136616 times)

Re: Nasze buildy
« Reply #195 on: May 07, 2010, 03:14:04 pm »

Avangerek i moge strzelac dopoki nie skonczy sie 5mm , a nie myslec o jetach . ;]
« Reply #196 on: May 07, 2010, 03:38:50 pm »

Do PK starczą 2 serie, ale ja tam wole mojego psychola z 3 seriami(ale 10 min out od walki boli mocno ;P).
« Reply #197 on: May 09, 2010, 08:01:19 pm »

ja mam pomysł na postać P typowo pod LSW i moim zdanie mistrz (PvP + doktor 3 level). Po prostu ku**a mistrz świata i okolic xD

oto build:
3,7,6,1,7,10,6

traits: fast shoot, bloddy mess

perki: 2x toughness, 2x bonus ranged damage, lifagiver(oczywiscie na 12 leviku), waepon handling, bonus rate of fire

tagi: BG(docelowo do 200), FA(do 150), DOC(na pewno powyzej 120)

tym sposobem jestem w stanie wystrzelić 2 serie z LSW, z udźwigiem tez nie będzie problemu bo 45 carry weight wiec z 500 ammo udźwignę

na 21 leviku w 100% deadly bez zabawy w drugsy, tylko ze do 15 levu postac kaleka jak sku****yn,

koleiną zaleta tej postaci jest możliwość zrobienia profesji doktora na 3 level.

ma ktos lepszy pomysl?????
« Reply #198 on: May 09, 2010, 09:56:09 pm »

bg bez jetu to popierdułka lol

i to na peewno nie jest ' super wyebany build na pvp '
« Reply #199 on: May 09, 2010, 10:21:51 pm »

Minusy:
 - mało HP
 - z weapon handing masz 6 siły czyli -20% do BG czyli 180% BG
 - 45 kilo boli, mnie boli moje 75
 - ciezko bedzie ci lvlowac na poczatku, bo szybko ci się będą rozpdać flamery, do tego centki odpadają bo za mało AP. Eeeee może skorpiony?
 - postać nie zaćpana. Do porządnego PvP  bezużyteczna.
 - DOC za mały, żeby był użyteczny podczas walki.
 - Po co 10 Agi? Nie lepiej 8 i cole? mało ważą, są tanie, a robią swoje.

Plusy:
 + postać nie zaćpana. Do PK idealna.
 + profesja w postaci pvp, porobisz sobie super stimy na akcje.

P.S. aktualnie nie opłaca się robić postaci pod prawdziwe PvP, bo takowego nie ma. :D Biegają tylko pekerzy w skórkach i metalkach z huntingami. :) Kiedyś to były czasy, gdy w czasie TC 5 gangów nad miastem czekało w full sprzęcie. :D Ach wspomnienia...
« Last Edit: May 09, 2010, 10:24:17 pm by Stachi »
« Reply #200 on: May 10, 2010, 12:10:50 am »

TheRiot! -  może byś się wypowiedział co w tym bulidzie jest zwalone... jeżeli nie piszesz dlaczego to znaczy ze albo chcesz się po prostu przyp*****lic albo nie chcesz powiedzieć co powinno się poprawić.

Stach LSW wymaga 6 ST czyli nie ma żadnych minusów bo to jest postać pod LSW, hmmm z agi masz racie.... mam tez pomysł na tanka z 1 PE ale pod ostre cpansko tylko ne wiem czy jak zapodam sobie 2 psycho a potem 2 mentaty i 2 jety to nie wiem czy PE mi sie podbije czy nie.... poza super stimami moge robic wszystkie prochy poza jetem chyba ze profesja mordino druggist jednak działa (w Den mozna niby zrobic "http://www.fo2238.fodev.net/wiki/Jet")
« Reply #201 on: May 10, 2010, 03:00:14 am »

wiesz co TheRiot! chyba jednak widz twoj punkt... build tylko pod niezbedne perki jak najwiecej w EN a reszte podciagne prochami
« Reply #202 on: May 10, 2010, 07:12:53 am »

wiesz noo, drugi dają pogrom. postać bez nich jest ' czysta ' ale np. walniesz taką 2 serie na szybko, a z jetem walniesz jeszcze 3 nie?

ba, nie wiadomo jak ci ta 1 czy 2 wejdzie a 3 zawsze Ci pomoże xd
« Reply #203 on: May 10, 2010, 04:13:35 pm »

wiem już OCB, ogarnialem sobie na sniperze, porównując build obecnego z buildem jaki można zrobić pod jety mantaty i nuca cole w wynik był zadziwiająco dobry poza tym mial 10 en bez prochow i moglem sobie pozwolic na 2 toughnessy sniperem
« Reply #204 on: May 13, 2010, 05:03:32 pm »

Witam wszystkich fanów Fallout.

Od jakiegoś czasu gram w Fo (2/3 tyg ;) ), pierwsza postać idzie w kąt (small gun + craft), gdyż po przystąpieniu do gangu została zastąpiona przez profesjonalnych crafterów.
Teraz chce stworzyć, 'potrafiącego pieprznąć taksówkarza", do oprowadzania ciężej uzbrojonych kolegów po Pustkowiach + czynny udział w walce ;)

Traitsy - fast shot & small frame
Hmmm, na początku chciałem mieć 10 Ap - myślałem że będę mógł strzelać 5 razy na turę ;D Okazało się że przy karabinach będzie to niemożliwe (min 3 AP), no chyba że będę pruł z P90, ale czy jest to broń godna uwagi?
Początkowo miałem 220% Small guns, ale gdy okazało sie że 10% skilla kosztuje kilkadziesiąt ptk, odpuściłem i podbiłem lekko Sztukę przetrwania i FA (choć od leczenia będzie kolega, wolałem przeznaczyć kilka ptk - bo a) kosztowało to mało skilli ptk.  b) nie zawsze będę chodził ze znajomymi.

Proszę doświadczonych graczy w dopieszczeniu postaci i podpowiedzeniu czy taka krzyżówka ma w ogóle sens.
Z góry dzięki za pomoc!

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #205 on: May 13, 2010, 07:42:10 pm »

Jeśli bierzesz Fast Shot, nie pakuj tyle w Small Guns - po co? Zajebiście duży skill bojowy jest przydatny albo do prucia seriami (P90c, o tak!), albo celowania w części ciała tak, żeby na maksymalnym zasięgu mieć te 90-95%.
PE zawsze parzyście.
LK albo 1, albo 6, albo 10. Z 1 nie weźmiesz Toughnessa, przydatna rzecz w walce.
First Aid po wipe ssie zasadniczo, lepiej otaguj Doctora.
Jeden Pathfinder to lepiej niż zero, ale dwa to znacznie lepiej niż jeden. Ale tu akurat jestem mocno subiektywny - nie potrafię grać ludzikiem bez podwójnego Pathfindera :>
Nie biegaj za stadem.

« Reply #206 on: May 13, 2010, 09:10:19 pm »

PE parzyście? Po co? Nie tyczy się to jedynie EN i AG?
Skoro P90 jest dobrym karabinkiem nie warto 'skombinować' 2 ptk i mieć możliwość 5 strzałów pojedynczych, albo 3 serii?

Wichura

• High-Tech Troll
« Reply #207 on: May 13, 2010, 09:46:08 pm »

Pewnie że warto - magazynek P90c starcza na dwie serie.
Tyle że koszt wykonania takiej zabawki to 4 szt. HQ Alloys, 4 szt. Good Metal Parts, jakieś inne duperele, ogólnie całkiem sporo biegania i kopania. Ale przepięknie to szczeka przy strzelaniu seriami :>
Nie biegaj za stadem.

« Reply #208 on: May 14, 2010, 07:30:40 am »

jaka cena taki produkt.

wiedz o tym, że sg bursterzy są takimi nie dorobionymi big gunnerami.

p90c by było dobre tylko wtedy gdy masz 10 AP i widzisz 2 ruskich w skórach. wpadasz, ratatata i zmykasz :p
« Reply #209 on: May 14, 2010, 04:01:46 pm »

Wiem że SG nie dorówna BG, ale na razie nie mogę przemóc do tej profesji
9AP + fast shot + bonus fire rate (nie pamiętam jak się to nazywa) = 3 serie/turę z P90/smg
Jeszcze raz: po co percepcja ma być parzyście?
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 50

Page created in 0.16 seconds with 22 queries.