Other > Zaginione holotaśmy
Fonline - inne projekty, serwery, gry
SmartCheetah:
SDK jest nadal przystosowany do Fallouta1 & 2, a nie do Tacticsa. Czemu tacticsa na tym silniku nie zobaczycie? Bo nie obsługuje on 8kierunków jak tactics(oktagonalnie), a jedynie 6(heksagonalnie). Zobaczcie jak wygląda kratka w F:T i jak wygląda ta w F2 a przekonacie się że to nieco inny rzut izometryczny.
DAŁOBY radę zrobić takiego fallouta online na enginie podobnym do tacticsa pod warunkiem że ktoś wgryzłby się w core i go przerobił. Kto wie, może nawet Cvet kiedyś się za to weźmie, jednak byłaby to masa roboty (podłożenie wszystkich grafik to pikuś, ale w tacticsie było też kucanie/leżenie + piętra budynków + pojazdy którymi się dało jeździć + inne grywalne rasy = masa dodatkowej roboty)
Sam z ogromną chęcią zaangażowałbym się w projekt Fallout Tactics przełożonego właśnie na podobnej zasadzie co FOnline. Szczególnie że MP w tacticsie pozwala na fajną zabawę w deathmatchach/assaultach czy czym tam ale na dłuższą metę "brak RPG" i tego co mamy na przykładowym 2238 boli i nie daje takiej frajdy :/
W sumie to poruszałem ten temat już jakieś 2 lata temu, ale jakoś nigdy nie odważyłem się o tym gadać z kimś kto zna się na programowaniu itp. ;)
EDIT:
Fallout 1&2
Fallout Tactics
--- Quote from: TheRiot! on October 12, 2010, 06:16:23 pm ---Gdy nadejdzie te ' soon ' i dodadzą grafike 3d z tej badziewnej i nieskończonej części, załamie ręce. Wolałbym grać na serwerze gdzie jest TYLKO grafa z FT niż van bucośtam
--- End quote ---
A widzisz żeby nadchodziło? Ja jakoś nie widzę żadnych postępów, więc i nie zapowiada się na żadne "Soon". Poza tym ta "Badziewna część" zapowiadała się znacznie ciekawiej niż F3 bethesdy i fani bardzo chętnie zobaczyliby ją w MMO.
W końcu i tak powstałaby alternatywa całkowicie w 2d więc całym sercem popierałem ten projekt(Który chyba umarł, bo Rotatorsi ucichli jeśli o to chodzi.)
TheRiot!:
wiesz, mówią że będzie, to może będzie. Wiem jedno, przestanę grać gdy wprowadzą modele 3d bez krwi.
vilaz:
--- Quote from: TheRiot! on October 13, 2010, 07:15:23 am ---wiesz, mówią że będzie, to może będzie. Wiem jedno, przestanę grać gdy wprowadzą modele 3d bez krwi.
--- End quote ---
Jeez, El Rayotte! Dajże developerom trocha czasu. Dotychczasowa całość to beta, więc krok naprzód, 10 wstecz i czasami jeden w bok to normalka. Ja tam wesoło wracam do FOn'a od paru lat i nieustannie z uśmiechem obserwuję zmiany.
jan0s1k:
--- Quote from: TheRiot! on October 12, 2010, 08:34:04 pm ---van bucoś - tak NIGDY by nie wyglądało FO. To będzie raczej f2 zjebanymi ludzikami o nieregularnych kształtach.
--- End quote ---
Riot...
Zapominasz, że to co było na Developers Video to tylko jak tam było napisane PRZYKŁAD
modele mają być inne, a krew nawet może być lepsza niż 2d (choć pewnie nie będzie ;p), zapominasz o tym, że modele z Van Burena były nie ukończone i to są modele z tech dema...
Ogar kurwa ;p
--- Quote from: TheRiot! on October 13, 2010, 07:15:23 am ---wiesz, mówią że będzie, to może będzie. Wiem jedno, przestanę grać gdy wprowadzą modele 3d bez krwi.
--- End quote ---
Jeden w tę, jeden we w tę... Co za różnica? ;p
TheRiot!:
dżizas janek kurna, wiedz o tym że po takich zmianach FO to nie będzie F1 i F2. to będzie G Ó W N O.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version