Other > Zaginione holotaśmy
Dla początkujących - łatwe zdobywanie broni i xp.
dogbert:
Z dotychczasowych wątków żaden nie pasował więc zacząłem nowy.
Jeśli jesteś początkujący a nie masz ochoty na expienie przy pomocy FA, jest szansa. Przy okazji można zdobyć trochę sprzętu. Od jakiegoś czasu kiedy nudzi mnie sterczenie na bazarze w NCR i leczenie ludzików, zabieram swój wysłużony shotgun, trochę pestek i kastet i zapuszczam się na wycieczkę na północ w okolice Vault City i Gecko. Mając wysokiego Outdoorsmana włóczę się po pustkowiach w poszukiwaniach encounterów Ghoul crazies and Ghoul Scavengers, albo 2x crazies. Sposób na darmowe itanzy polega na przeczekaniu aż te dwie grupy wzajemnie się przetrzebią. Zazwyczaj zostaje 2-3 postacie z hp poniżej połowy które w trybie turowym ostrzeliwuję i zachowuję dystans. Co ciekawe zapasy amunicji jakie posiadają npc zazwyczaj się kończą zanim te grupy wzajemnie się wytłuką. Trafiają się smg z 50% det, strzelby myśliwskie z amunicją, shotguny, i średnio 30-40capsów na głowę. Za zabicie każdego dostaję jakieś 160xp.
Czy ktoś jeszcze zna podobne miejsca i sposoby?
I czy zauważyliście, że w encounterach np Raiders vs NCR caravan, gdzie ja zazwyczaj biegam pomiędzy walczącymi zbierając fanty ze zwłok, kiedy zabiera się fanty od raidersów obsługa karawany zaczyna strzelać do nas?
Parowooz:
Podstawowy sposób zdobywania sprzętu na początku OBT3. Potem wprowadzili crafting. :)
dogbert:
No ja tu nowy jestem. Oczywiście crafcenie jest bezpieczniejsze, szybsze i łatwiejsze ale... hej przygodo!
Poprawka, dużo ruskich się kręci w okolicy i łatwo dostać od nich amunicję drogą bezpośrenia ;/
Pankrok:
szybsze? to craftnij Avka postacią bez altów ;D
SantaFaust:
Ghule są jeszcze przy Necropolis. Można też bić raidersów i merchant party. A potem ten złom sprzedawać.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version