Other > Zaginione holotaśmy

Inicjatywa kreatywna

<< < (33/57) > >>

TommyTheGun:
A ja nie poszedlem dziś do pracy, wiec pewnie sobie troche posiedze przy blenderze :)

Na razie dopracowalem 14mm, bo rzeczywiście wyglądała jak przenośna armata do niszczenia ukladow gwiezdnych. Dodalem pare szczegolow itp. Gdybym jeszcze potrafil robić teksturki, myślę, że wyglądałaby naprawdę fajnie. Czas trochę się blendera pouczyć, potem spróbuję zrobić coś z małą ilością poly.

Bartosz:

--- Quote ---
~140

--- End quote ---

--- Quote from: wrednypiwosz on February 02, 2010, 08:03:37 pm ---

Wersja bardziej optymalna.

--- End quote ---

Pamiętajcie że nie trzeba dodawać poly, żeby było bardziej gładko. Wystarczy dać jakiegoś smootha (zależnie od używanej aplikacji). Zasada działania jest taka sama, modyfikuje on wektory normalne, więc można też dać jakiś modyfikator typu edit normals (w przypadku MAXa), i ręcznie sobie te wektorki poustawiać.

wrednypiwosz:
scypior - są gdzieś jakieś modele broni ciężkiej, ale takie jakie są użyte przez postać w grze? Byłoby wtedy łatwiej zrobić ich kopie, bo jak sam wspomniałeś, nie trzeba aż tylu elementów, bo po zmniejszeniu i tak nawet kwadrat może być okrągły ;)

Giemz:
A wlasnie, jest ktos kto zajmuje sie ta strona na wiki? Bo dopoki nie zostane confirmed userem to nie moge jej edytowac i dodawac swoich obrazków. No a wlasnie, jesli maja to byc tylko modele do stricte animacji postaci z tej odleglosci to pokojnie cylindry mozna robic 8 scienne i odpuscic sobie takie detale jak chociaz ta poprzeczka w super sledgu.

No i wydawalo mi sie ze model lepiej ogladac na twardych krawedziach. Lepiej widac jak naprawde wyglada.

Odchudzony S-Sledge. Lepiej tak /\ czy tak \/ ?

Bartosz:
Unifikuj normalne tylko tam gdzie naprawdę powinno być gładko. W miejscu łączenia podstawy tego walca z jego ścianami, nie powinny być - wtedy krawędź będzie ciągle widoczna, a ściany sprawią wrażenie jakby naprawdę to był walec.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version