Other > Zaginione holotaśmy
Inicjatywa kreatywna
wrednypiwosz:
--- Quote from: scypior on February 01, 2010, 12:43:49 pm ---Bronie w ekwipunku zostają jak jest. Tu nie ma najmniejszego sensu się silić.
--- End quote ---
To wybacz, myślałem że wymieniamy stare grafiki, na lepsze wersje. Choćby po to, aby odłączyć się od oryginalnych plików.
baaelSiljan nie szalej, chodziło mi tylko o wszystkie postacie i bronie.
baaelSiljan:
spoko, mam stresujący dzień...
Bartosz:
A całe zamieszanie z tego, że chcieliśmy wydać oficjalne oświadczenie ale jescze nie jesteśmy gotowi. A Wy tu macie przecieki.
SmartCheetah:
--- Quote from: Lena on February 01, 2010, 12:07:28 pm ---Czyli idac dalej tym tokiem rozumowania, zamiast tworzyc cos co wymaga pracy (long hair dude) lepiej stworzyc szybki model na ktorym bedzie sie wzorowac wszystko i robic na szybko : > Wszystko wymaga pracy, to prawda. Ale akurat 3d nie wydaje mi sie rozwiazaniem dla Fallouta. Klimat i grywalnosc to podstawa, bo przeciez mozna bylo stowrzyc gre 3d od poczatku. A napewno znajdzie sie jakis utalentowany grafik 2d ktory chetnie stworzy modele animacji do istniejacych w grze postaci.
--- End quote ---
Nie wiem czy wiesz jak wygląda tworzenie sprite'ów 2d bez modelu 3d. Jest to po prostu niesamowicie czasochłonne, męczące i wkurwiające, za przeproszeniem. W dodatku jak chcesz dodać nową broń - musisz ją robić dla wszystkich sprite'ów. Tak samo jest absolutna bieda jeśli chodzi o obsługę supermutantów czy ghouli.
Lata roboty by zrobić parę nowych ludzików, dla jednego "utalentowanego" grafika 2d których wcale tak dużo już nie ma. W dodatku nie sądzę byś znalazł/a fana który poświęci swój wolny czas na pracę nad tym projektem tylko po to by można było zobaczyć 5nowych fryzur do wyboru.
3d ma być rozwiązaniem które da jakąś tam możliwość dodawania nowych przedmiotów/rzeczy w miarę prostym sposobem. Zauważcie że poza postaciami reszta pozostanie 2d. "Oświetlenie" nadal będzie falloutowe(Tak sądzę przynajmniej) to też nie będzie wpływało bezpośrednio na model. W dodatku chodzi o to by graficznie w jak największym stopniu przypominał i odpowiadał grafice którą znamy z f1&2. Jeśli myślicie że ktoś z Rotatorsów wrzuci do plików totalny kicz to się mylicie :-x
tl;dr: "modele 3d posłużą jedynie łatwiejszemu stworzeniu obrazów postaci i wyposażenia" cytując część wypowiedzi Kostucha. Ja tak to widzę, i do tego mogę przyłożyć swoją gepardzią łapę, tworząc łatwe do oteksturowania modele które mogłyby pojawić się na ludziku ;) Postać gracza może być spokojnie przerobiona na 3d i wyglądać nadal tak jak w 2d. Koniec końców mamy ustaloną perspektywę i 6kierunków. Zmienić się może przykładowo tylko płynność i szczegóły. Jeśli kogoś to boli, to ja już nic nie rozumiem.
dziab dziab.
Fuckin' agreed with baaelSiljan.
*Cheetah pawstep.*
baaelSiljan:
aa no i taka moja śmiała wizja na przyszłość, a gdyby tak postacie w zależności od traits i statystyk wyglądały różnie?
grube, chude, napakowane, wysokie, niskie, czarni, biali, żółci, z punkiem albo z fryzurą ala Elvis? a może pójść dalej i zrobić je tak by się różnie ruszały? gdyby ktoś z uszkodzoną nogą kulał etc. to wszystko w 3d jest możliwe, a w 2d niedługo będziesz kupował dysk 1TB tylko na FOnline.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version