Other > Zaginione holotaśmy

Program do nagrywania filmikow

(1/3) > >>

lodowaty:
Witam

Czy mógłby mi ktoś polecic dobry programik do angrania filmiku w fonline?

Konkretnie nie chodzi mi raczej o FRAPS bo tworzy on niewiarygodnie wielkie pliki

odpowiedzi pisac PW

Floodnik:

--- Quote ---Konkretnie nie chodzi mi raczej o FRAPS bo tworzy on niewiarygodnie wielkie pliki
--- End quote ---
I to nie jest problemem. Ponieważ większość programów nagrywa bez kodowania, często są one tak duże. Wystarczy później taki filmik przepuścić przez jakiś kodek, np. za pomocą windowsowego Windows Movie Makera. Z 50 GB spadnie do kilku megabajtów :)

FRAPS to bardzo dobry program. Chyba najlepszy wśród konkurencji. Było wiele porównań z innymi i wychodzi na to, że jest on najbardziej profesjonalny, wygodny i nagrywa filmy b. dobrej jakości.

Stachi:
Większość programów, które używałem tworzyły wielkie pliki, ale to nie zmienia faktu, że i tak musisz to poddać obróbce(chociażby zmiana formatu z avi na wav lub inny) a to i tak zmieni wagę pliku. Ja używałem frapsa, filmik ważył kilka giga. Po obróbce zmianie formatu itp. itd. miałem jakość rewelacyjną, a ważyło 50 mega. A jeśli bedziesz nagrywał w gorszej jakości to efekty będą raczej słabe.

TheRiot!:
ustaw program do robienia zrzutow ekranu na ciagle robienie screenow co np. jedna setna sekundy i gdy skonczysz to co chciales nagrac, zlap jednego murzynka, niech ci poskleja te zdjecia w jedna tasme. Nastepnie z tasmy zrob polprzezroczysta folie ktora po naswietleniu rzuci powiekszony obraz z tasmy na sciane. Jako, iz naswietlanie zapalniczka jest niebezpieczne, bo mozna spalic film, zaleca sie skonstruowanie czegos w rodzaju pudelka z zarowka i soczewka, przez ktora bylby wyswietlany obraz w wysokiej jakosci. Film przez to pudelko mozesz przewijac recznie lub mechanicznie, wszystko zalezy od ciebie! ;) Moja wizja jest na tyle wygodna, ze film nie zajmuje praktycznie zadnego miejsca na twardym dysku komputera. ;)

Ewentualnie mozesz wpisac w google ' najlepszy program do nagrywania filmow ' .

Mam nadzieje, ze pomoglem.

BoniPro:
Link usunięty - RJ.

Oto strona gdzie jest zamieszczony full fraps :)

Licze ze pomoglem ... Pozdrawiam

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version