Other > Zaginione holotaśmy
Komentarze na temat aktualnej wersji FO2238
Maciek:
niom, samochód i tak jest teraz bezużyteczną zabawką, zaznaczanie jego lokacji na mapie zamknie temat pojazdów do końca w Fonline, a szkoda bo na początku gry czytając manuala byłem zachwycony pomysłem mnogości wehikułów i cały czas żałuję że są bezużyteczną ozdobą trawników przy bazowych. Dodam jeszcze że po wipe kupowałem np. scouta za 32k a hummera za 92k, dziś byłem w Reno i scout jest za 68k a hummer za 140k(!!!!)
wrednypiwosz:
Zmieniłoby się to gdyby pojazd nie był zależny od CH (skoro mam auto to na cholerę mi dużo CH). Jakby nie patrzeć jest różnica między 200%out a choćby najtańszym pojazdem. Przemierzanie pustkowi z północnego wschodu na południowy zachód trwa raptem sekundę. Auta byłby też popularniejsze gdyby np. w NCR czy HUb były jakieś bildbordy z nimi. (o i to jest pomysł na prace w blenderze)
nagzuku:
Witam grałem już w FOnline 2238 przed wipem, i byc może wrócę ze względu na niepowtarzalny klimat i charakter gry ;D, chciałbym jednak was przedtem spytać czy coś poprawili, z góry informuje ze nie chciało mi się tego tematu czytać w całości (27 s.)
*Przed wipem przeszkadzało mi zlagowany mining- boty
*Hordy agresywnych ruskich no-life, szczegolnie ci niewidzialnize >100% sneak kampujacy w miastach >:(
*upośledzona gospodarka, eflacja- brak pieniędzy w sklepach, 300 dennych pistletow z 20- 30% condition :P :-\
*Masa błędów i niedoróbek których nie wymienię, niszczących grywykrywalność :(
*Zabójcze random encounters (szczególnie kolo New reno) :-[
*inne których nie zauważyłem
Tathagata:
- Co do botów to nie wiem jak jest teraz, nigdy się w to nie bawiłem ale znając pomysłowość ludzką...
-hordy agresywnych ruskich wyniosły się na TLA(gościnnie byli jakiś czas temu), sneak i bombing został definitywnie znerfiony, zresztą podobnie choć w mniejszym stopniu jak broń energy czy BG. Co do kampowania to rodzime i inne gangi przejęły tą (nie)chlubną rolę w miastach na północy.
-gospodarka stanęła na nogi pacerze są w cenie niektóre rzadkie bronie też. Kapsle należy szukać w miastach, choć czasem ich brakuje u najlepszych handlarzy, banki zawalone gotówką też są w końcu, 300 pistoli i innych śmieci dalej zalega na półkach w sklepikach a zapalniczka w końcu działa :)
-masa błędów i niedoróbek dalej jest ale przeważnie nowych - nigdy nie wiadomo co nagle przestanie działać choć devowie prężą się i niektóre latają bardzo szybko.
- zabójcze encounters zdarzają się, zwłaszcza jak się podpadnie karmą danej frakcji. Chyba nikt już nie chodzi na BoS i Enclave :)
-inne są dalej, są.
Maciek:
--- Quote from: nagzuku on January 20, 2010, 06:45:20 pm ---Witam grałem już w FOnline 2238 przed wipem, i byc może wrócę ze względu na niepowtarzalny klimat i charakter gry ;D, chciałbym jednak was przedtem spytać czy coś poprawili, z góry informuje ze nie chciało mi się tego tematu czytać w całości (27 s.)
--- End quote ---
Ja dodam że gra jest bardziej ciekawa niż przed wipe. Coldown na crafting zredukował tony wysokolevelowej broni i pancerzy dzięki czemu zwiększyły znacznie swą wartość, encountery z duża ilością mobów są super atrakcyjne dla wypadów grupowych, NPC mają po kilkadziesiąt(kilkaset) tysięcy capsów więc można u nich sprzedawać zdobytą broń. Dzięki w/w zmianom ludzie odeszli od stołów warsztatowych i częściej kręcą się po pustyni. Bardziej opłacalne i zdecydowanie przyjemniejsze jest zdobycie broni z enco i naprawienie jej niż ślęczenie na matsach i kilkugodzinna produkcje tejże. Obecnie najbardziej opłacalną profesją jest wg. mnie armorer bo pancerze nie wypadają z mobów i raczej niema ich u NPC(chyba wogóle). Oczywiście bugi są naprawiane ale przy okazji powstają nowe :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version