Other > Zaginione holotaśmy

Komentarze na temat aktualnej wersji FO2238

<< < (61/102) > >>

TommyTheGun:

--- Quote from: Jaszczomb on January 10, 2010, 05:31:02 pm ---Wtrącę swoje trzy grosze... Nie rozumiem kompletnie płaczu ludzi o te alty i tworzenie postaci "do wszystkiego". Grałem sporo czasu w Ultime, gdzie takie rzeczy były zabronione a tworzenie (skończenie) postaci trwało od kilku miesięcy do nawet lat. Każdy miał jedną postać i specjalizował się w określonej dziedzinie i funkcjonowało to bardzo dobrze. Ktoś tu pisał, że przy obecnym online nie da się grać bez altów... Dziwie się bo tam grałem przy online rzędu 20-30 i nie było problemu z handlem a prawdopodobieństwo śmierci poza miastem było równie duże co tutaj. Jak dla mnie to tu wszystko przychodzi o wiele za szybko i zbyt łatwo. Postać robi się błyskawicznie, handlarze/mobki maja tony stuffu i kapsli... nie tak wyobrażałem sobie wasteland. Podobno kiedyś było trudniej ale były płacze... teraz jest wszystkiego full i dalej są płacze. Przecież przy obecnych encounterach wystarczy postać z boku i poczekać aż sami się wytłuką i zebrać stuff. Swoją postacią na 5lvl z combat knifem nie mam problemu by pozbierać tony rzeczy spod SF. Słowem zakończenia chciałem wspomnieć o klimacie/odgrywaniu postaci a właściwie jego braku. Odnoszę wrażenie, że wszędzie biegają jakieś dzieci neostrady, które naparzaja/kradną bez pomysłu i na pałę i jedyne co potrafią napisać to "xD". Ja nie mam nic przeciwko PK, kradzieży, suicide bomberach, brakuje mi tylko w tym klimatu, zaaranżowania jakiejś fajnej sytuacji by okraść, zabić. Wiem, że to jest niemożliwe ale widzi mi się prawdziwy wasteland z nożem w łapie, podartym pancerzu i przerdzewiałej pukawce, którą zdobyć jest naprawdę trudno, coś jak Mad Max  ;)

--- End quote ---

O ile trudno jest trafić na takich ludzi, to istnieją i tacy, co odegrają scenę rabunku, zatrzymają Cię na środku pustyni krzycząc "Identify yourself" etc. Jeżeli interesuje Cię trochę więcej roleplaya, to zapraszam do Hub - gdzie na razie nie dzieje się dużo ale myślę, że lada dzień zacznie. (Far Go Traders, Thives Guild, ogólnie pojęte podziemie i tym podobne inicjatywy organizowane przez graczy).

Jaszczomb:
Co nie zmienia faktu, że teraz jest zbyt łatwo. W falloucie nadmiar tego mi się nie podobał, zbyt łatwo można było wszystko zdobyć. Zresztą w Fonline nie uświadczysz tych najbardziej potężnych przedmiotów z podstawowej gry, co mnie bardzo cieszy.

To było do postu manero.

Wiem, że się klimaciarze zdarzają ale bardzo rzadko, przynajmniej w moim przypadku. Dzięki za wskazówkę, na pewno do Hub zawitam.

TommyTheGun:
No cóż, To już inna kwestia. Myślę, ze nie dojdziemy do porozumienia jeżeli o to chodzi. Zgadzam się z Tobą ale przyjmuję, że wielu osobom odpowiada taka ilość sprzętu a i znajdą się tacy, co najchętniej widzieliby całe NCR zapełnione APA i gaussami. Co zrobisz? Trzeba dojść do jakiegoś kompromisu a ten powoli zostaje osiągany.

AmneziaHaze:

--- Quote ---zbyt łatwo
--- End quote ---

wyobraz sobie, że wczesniej miałeś 5 razy łatwiej - teraz i tak jest "ciężko"  ;)

Jaszczomb:
Co byście powiedzieli na ograniczenie ilości produkowanej/znajdowanej amunicji? Wtedy naboje bardziej by się szanowało, kombinowało i nieopłacalne by było strzelanie do wszystkiego co się rusza.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version