Other > Zaginione holotaśmy
Najemnicy
Takakashi:
Dobra Pany.
Nie będę ściemniał, od niedawna pozwoliłem sobie na zakup najemnika (tak tak wiem - o kur*** ale zaszpanował) posługiwać się nim nauczyłem ale mam skromne proste być może "noobskie" pytanko. Jeśli moja postać ma 3 charyzmy to jestem w stanie zabrać ze sobą 2 Merców ALE co się stanie jeśli tych 2 merców zostawię w jakimś miejscu na straży i przyjdę kopic sobie kolejnych 2? Jeśli ktoś nadal nie rozumie. Chodzi mi o to czy tamtych 2 których postawiłem na straży zajmuje mi 2 charyzmy tak jak bym ich miał przy sobie co nie pozwoli mi kupić następnych 2? Czy też mogę tak zrobić?
Nie mam zamiaru już ich nigdzie zabierać. Czekam na odpowiedzi
Pozdrawiam. Pokój
Wichura:
Mając 3 CH możesz taszczyć jednego merca, wzór jest (CH-1)/2 jeśli dobrze pamiętam.
Każdy merc zajmuje jeden "slot", więc jak ich zostawisz gdzieś i wrócisz po następnych, to zwyczajnie ich nie sprzedadzą.
Takakashi:
Ok wielkie dzięki Wichura o to mi chodziło :) Nurtowało mnie to od dłuższego czasu.
Pozdrawiam. Pokój
Tathagata:
Nie jest tak źle, jeśli masz 3 charyzmy to bierzesz 2x mentats i lecisz kupić 2 następnych. Bedzie ładna trójca.
Zostawiasz nowych w bezpiecznym miejscu(namiot, baza) i jak ci spadnie charyzma do normalnego poziomu możesz wybierać którego z nich weźmiesz na wycieczkę :)
Zejście po mentosach trwa niezbyt długo(30 minut real?) Addict od metosow pojawia się w miarę rzadko(jeszcze nie trafiłem) i dość szybko zejdzie: po 24h real zdaje się i nie trzeba być zalogowany przez cały czas :)
Takakashi:
Oooo... widzisz to również przydatna informacja, A dziękuje panu pięknie ^^ wole mieć merców gdyby jakiś pustelnik całkiem przypadkiem natrafił na moja bazę, głupio było by zostać ograbionym przez 1 lvl typa który cały sprzęt jaki był w stanie unieść straci ginąc z "ręki"? scorpów xP
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version