Ja też mam świetne zajęcie ostatnio - uwielbiam kręcić się po Broken Hills i zabijać ludzi wychodzących z kopalni - rewelacyjna zabawa. Polecam.
Według Wichury możesz sobie poeRPeGowac swoim crafterem !!! miej zabawy
Solo to nie znaczy, że nie wchodzi się w interakcje z innymi tylko, że nie gramy w zorganizowanej grupie. Obecnie i tak można być w dużym stopniu samowystarczalnym jedną postacią, ale bez przesady nie dobijajmy i tak już ledwo dyszącego handlu. To, że niektórzy nie mają życia i mają czas na wygrindowanie 4-5 postaci od wszystkiego nie znaczy, iż każdy musi tak grać.Inni natomiast mogą się przecież dogadać, nie brakuje crafterów grających solo - ja zamiast marnować życie na 2 alty do kopania wole po prostu kupić sobie od czasu do czasu hurtową ilość uzbrojenia.Dziwi mnie, że to takie niepopularne.
Potrzebujesz altów żeby uczestniczyć w PvP i o to się rozchodzi.
Naprawdę są ludzie którzy myślą że solo się będzie łatwiej grało bez altowania?
Właśnie kombinujemy jak to zrobić, żeby tak było.
Ale po co? I co tu kombinować? Tak już wyszło że w tej grze jedna postać wszystkiego nie ogarnie i tyle. Jak ktoś ma czas robić więcej postaci - jego chwała. Moim zdaniem dorabianie do tego większej filozofii to jakaś porażka.
Nie ma nic złego w tym, że ktoś ma więcej postaci niż 1. Problemem jest kiedy staje się to konieczne do normalnej gry.
Zdefiniuj normalną grę. Bo coś mi się zdaje że grać można jedną, a ludzie altują bo chcą być do przodu w "wyścigu zbrojeń".
Potrzebujesz jednego alta. Całą resztę robisz dla wygody.
Fonline to w tej chwili w 90% PvP. Normalną grą na 2238 jest więc uczestnictwo w PvP. Aby to sobie umożliwić..Ja potrzebuje dwóch - SG i armorer, ponieważ gram niezależnie i ginę często . Grałoby mi się wygodniej gdybym ich nie potrzebował i myślę, że Tobie również.
A ja potrzebuję jednego - BG. Resztę mi moje murzyńce zrobią. Właśnie dlatego o ile mi zlikwidowanie altowania nie robi, bo i tak 99% mojego logowania się to BG, o tyle graczom solo zrobi krzywdę. I przepaść gang-solo stanie się większa. Mam tłumaczyć dalej?
Brak potrzeby tworzenia altów krzywdy nikomu nie zrobi. Skorzystaliby na tym wszyscy, chociaż masz rację - Ty bardziej ode mnie.
Ale wyjaśnij mi czemu alty są złe. Bo wiesz, to taki trochę aksjomat na tym forum, a nie słyszałem jeszcze ani jednego racjonalnego argumentu "za".
EDIT: Jest to po prostu niewygodne i nieeleganckie.