Other > Zaginione holotaśmy
Rozwiązanie problemu setek altów.
KerUr:
Oto ja wasz FOwy błazen
1. Z tego co wasz PvP guru powiedział, to używa 3 altów . 2 bojowych i 1 craftu . powiedział również ze tak ma sporo graczy PvP , ja myślę ze większość
2. ta sama osoba powiedziała za używanie 2 bojowych altów jest w celu wydłużenia walk. bo postacie za szybko schodzą . za mało HP ???
3. co da zdjęcie lvl cap. ? według mnie jest to to samo co zwiększenie SP na lvl tylko zmusza ludzi do expienia - a podobno ma byc to gra prosta i miła ??
4. jakiś ktoś tam coś tam powiedział że należało by wprowadzić nowe Perki na lvl 21+ pytam sie po co lepiej je wdrożyć je na 1-21 ? to samo jak z lvl cap
5. wprowadzenie większej ilości lvleli z wyborem perka nie urozmaici postaci tylko pomoże PWERBUILDOWI - z którym to podobno chcecie walczyć
6. ktoś mądrze zauważył że póki nie zmieni sie mentalność to alty będą panować - i tu sie absolutnie zgadzam
7. ktos inny zauważył również ze alty same w sobei nie są złe jeśli polega to na TESTOWANIU gry a tym samym pomocy ROZWOJU niej samej , a nie jak to większość debili robi fast relog + multi log + jebut = 5 miast przejmowanych przez 1 gang w tym samym czasie
8. ok skoro FO ma bys bardziej PvP to rzeczywiste jak to mówi Red Dot dajecie równe szanse im niech sie chłopaki relaksują a nie patrzą jak przegrywają wygraną walke
Reasumując
1. alty TAK - fast relogi itp - NIE
2. wszystkie poniższe zmiany mogą pomóc jeśli zmieni sie podejście samych graczy jeśli nie to - sami widzicie
3. lvl cap - nie pomoże a raczej przyczyni sie rozwojowi POWERBUILD'ów jeli dodatkowo zostanie dodane kilka(nascie , dzieśiąt) lvl z wyborem perka - a podobno tego nie chcecie ?
4. dodatkowe perki na lvl 1-21 tak absolutnie tak bo urozmaici to grę - z drugiej strony to znowu przyczyni sie do tworzenia altów - bo ludzie chomikują juz n'tą postac bojową z sentymentu !!!
5. wprowadzić wiecej SP na lvl 1-21 - a niech bedzie i 8 skili z wartoscia ponad 250+, co komu do tego na co wydaje SP
6. Wprowadzić przy tworzeniu postaci wybór na postac bojową, crafterska i tą bardziej zrównoważoną( w sumie to RPG) co to da ? proszę bardzo
-bojowe postacie dostana to czego chcą, wiecej HP i możliwośc specjalizacji pod kątem mordowania - o to im w sumie chodzi wkoncu
- crafterzy mają 5 pozycja nauki profesji - zlikwiduje to częsciowo tworzeni 1 alta crafta dla danej Profesji
- rpg dostaną - inne niż wszyscy perki, do wczuwania sie w gre , np . rozpalenie ogniska (drewno + zapalniczka) itp
Co to da ?
mam nadzieje ze zlikwiduje chociaż 1 powerbuild z gamy 2+1 man nadzieje ze zlikwiduje przyrost specjalistów crafterów , mam nadzije ze granie RPG stanie sie popularniejsze - powiecie nadzieja matką głupich ? ja jestem błaznem i kocham moją matkę - a wy swoją nie ?
Jestem podobno błaznem wiec sie nie znam - pozdrawiam Wichurę który zapewne zaraz mnie pojedzie od idoty z takimi pomysłami i tych jemu podobnych też - a niech tam błazen ma bawic to sie bawcie
Wichura:
--- Quote from: KerUr on June 10, 2010, 06:39:54 pm ---3. co da zdjęcie lvl cap. ? według mnie jest to to samo co zwiększenie SP na lvl tylko zmusza ludzi do expienia - a podobno ma byc to gra prosta i miła ??
--- End quote ---
Proste i miłe to są Settlersy, które polecam. Byle nie z customowymi mapkami na poziomie very hard, gdzie komputer robi ci atak typu zerg rush jednostkami wyczarowanymi z kapelusza już po pięciu minutach.
--- Quote from: KerUr on June 10, 2010, 06:39:54 pm ---4. jakiś ktoś tam coś tam powiedział że należało by wprowadzić nowe Perki na lvl 21+ pytam sie po co lepiej je wdrożyć je na 1-21 ? to samo jak z lvl cap
--- End quote ---
Nie skupiasz się przy czytaniu, a potem niepotrzebnie denerwujesz.
Wprowadzić nie tyle nowe perki (bo sporo jest obecnie nieużywanych/nie działających/bezsensownych), tylko możliwość rozwoju postaci po 21 levelu. Obecnie nie ma co z takim ludzikiem robić, o ile nie jest to bojowa małpa.
--- Quote from: KerUr on June 10, 2010, 06:39:54 pm ---5. wprowadzenie większej ilości lvleli z wyborem perka nie urozmaici postaci tylko pomoże PWERBUILDOWI - z którym to podobno chcecie walczyć
--- End quote ---
OMFG POWAHBUILD OH NOES!!!11
Zrób swojego i wojuj, każdy może. Nawet podeślę ci kilka przepisów, ale uprzedzam - trzeba mieć dobrze zaopatrzoną aptekę żeby to cholerstwo ciągle tankować narkotykami.
--- Quote from: KerUr on June 10, 2010, 06:39:54 pm ---6. ktoś mądrze zauważył że póki nie zmieni sie mentalność to alty będą panować - i tu sie absolutnie zgadzam
--- End quote ---
Tak, ale równie dobrze możesz próbować nakłonić Polaków, żeby przestali się kłócić i krzywo patrzeć na lepsze auto sąsiada.
--- Quote from: KerUr on June 10, 2010, 06:39:54 pm ---7. ktos inny zauważył również ze alty same w sobei nie są złe jeśli polega to na TESTOWANIU gry a tym samym pomocy ROZWOJU niej samej , a nie jak to większość debili robi fast relog + multi log + jebut = 5 miast przejmowanych przez 1 gang w tym samym czasie
--- End quote ---
O ile wiem, obecnie testowane jest nowe rozwiązanie, które ma wyeliminować przejmowanie miasta zgrają nagusów. Bieglejszych w temacie należałoby o to spytać.
--- Quote from: KerUr on June 10, 2010, 06:39:54 pm ---8. ok skoro FO ma bys bardziej PvP to rzeczywiste jak to mówi Red Dot dajecie równe szanse im niech sie chłopaki relaksują a nie patrzą jak przegrywają wygraną walke
--- End quote ---
Ktoś przegra, żeby wygrać mógł ktoś.
--- Quote from: KerUr on June 10, 2010, 06:39:54 pm ---2. wszystkie poniższe zmiany mogą pomóc jeśli zmieni sie podejście samych graczy jeśli nie to - sami widzicie
--- End quote ---
Gracze się nie zmienią, ludzie są zawsze tacy sami. Co dalej?
--- Quote from: KerUr on June 10, 2010, 06:39:54 pm ---3. lvl cap - nie pomoże a raczej przyczyni sie rozwojowi POWERBUILD'ów jeli dodatkowo zostanie dodane kilka(nascie , dzieśiąt) lvl z wyborem perka - a podobno tego nie chcecie ?
--- End quote ---
ZOMFG POWAH... stop, to już było.
Zdjęcie czapki levelowej oraz ograniczenia do 4 profesji na postać spowodowałoby tyle, że zamiast pięciu altów do craftu wiele osób wybrałoby jedną postać, którą można zrobić ubranko, pestki, stimpaka i jakąś pukawkę od czasu do czasu.
Oczywiście ci, którym wiecznie się spieszy i tak zrobią alta specjalnie pod pancerze czy coś tam, ale ten rodzaj ludzi i tak postąpi w ten sposób, nawet jak wprowadzisz skanowanie tęczówki oka jako uwiarygodnienie stworzonej postaci.
--- Quote from: KerUr on June 10, 2010, 06:39:54 pm ---4. dodatkowe perki na lvl 1-21 tak absolutnie tak bo urozmaici to grę - z drugiej strony to znowu przyczyni sie do tworzenia altów - bo ludzie chomikują juz n'tą postac bojową z sentymentu !!!
--- End quote ---
Nie wiesz najwyraźniej czym jest sentyment.
--- Quote from: KerUr on June 10, 2010, 06:39:54 pm ---5. wprowadzić wiecej SP na lvl 1-21 - a niech bedzie i 8 skili z wartoscia ponad 250+, co komu do tego na co wydaje SP
--- End quote ---
Ktoś tu wspominał o powerbuildach.
--- Quote from: KerUr on June 10, 2010, 06:39:54 pm ---6. Wprowadzić przy tworzeniu postaci wybór na postac bojową, crafterska i tą bardziej zrównoważoną( w sumie to RPG) co to da ?
--- End quote ---
Da to trzy alty na twarz dla każdego gracza - bojowego, kraftmenscha i drugiego kraftmenscha, bo rolplejować można nawet jakimś totalnym kaleką.
--- Quote from: KerUr on June 10, 2010, 06:39:54 pm ---Jestem podobno błaznem wiec sie nie znam - pozdrawiam Wichurę który zapewne zaraz mnie pojedzie od idoty z takimi pomysłami i tych jemu podobnych też - a niech tam błazen ma bawic to sie bawcie
--- End quote ---
Również pozdrawiam, przykro mi jeśli sprawiłem ci zawód :>
Zebrało się tu już nieco pomysłów. Czy jest ochotnik władający co najmniej dobrym angielskim, który wynotowałby najciekawsze i wrzucił do ogólnej sekcji forum, pod dyskusję w szerszym gronie? Niech chociaż raz polskie sejmikowanie na coś się przyda.
Jak nikt nie zechce, to ja mogę, ale uprzedzam - native speaker ze mnie żaden.
vilaz:
Wojownik to musi być żeby z tych 7 stron wydobyć esencję, przekazanie jej w nie naruszonym stanie to już raczej mniejszy problem :P którego mogę się podjąć po dniu jutrzejszym. Oczywiście najpierw napiszę to tutaj do wyszlifowania, sam wielkim tłumaczem nie jestem.
KerUr:
--- Quote from: Wichura on June 10, 2010, 08:26:11 pm ---Proste i miłe to są Settlersy, które polecam. Byle nie z customowymi mapkami na poziomie very hard, gdzie komputer robi ci atak typu zerg rush jednostkami wyczarowanymi z kapelusza już po pięciu minutach.
--- End quote ---
Ad. 1Wichura ty jednak głupi jestes !!! Przeczytaj pare tematów i wyniknie z nich ze ludzie mają w dupie co z postacią po 21. lvl . Jak to nasi PvPowicze powiedzieli FO to PvP bardziej niż cos innego( to jaki JA mam do tego stosunek to juz inna sprawa).
--- Quote ---Nie skupiasz się przy czytaniu, a potem niepotrzebnie denerwujesz. Wprowadzić nie tyle nowe perki (bo sporo jest obecnie nieużywanych/nie działających/bezsensownych), tylko możliwość rozwoju postaci po 21 levelu. Obecnie nie ma co z takim ludzikiem robić, o ile nie jest to bojowa małpa.
--- End quote ---
Ad.2 Tak właśnie Ty poprostu nie qmasz czym jest powerduild oparty na perkach a czy oparty na SP !!! posmyśl o lvl 50BG z skilami Snipera + swoimi ? Jak juz powiedziałem FO to Pvp a nei twoje jeczenie ze nie masz co robic !!!
--- Quote ---OMFG POWAHBUILD OH NOES!!!11Zrób swojego i wojuj, każdy może. Nawet podeślę ci kilka przepisów, ale uprzedzam - trzeba mieć dobrze zaopatrzoną aptekę żeby to cholerstwo ciągle tankować narkotykami.
--- End quote ---
Ad.3 Mam ale nie cpuna i jest super !!!!
--- Quote ---Tak, ale równie dobrze możesz próbować nakłonić Polaków, żeby przestali się kłócić i krzywo patrzeć na lepsze auto sąsiada.
--- End quote ---
Ad.4 Tak bo FO to polacy tylko
--- Quote ---Ktoś przegra, żeby wygrać mógł ktoś.
--- End quote ---
Ad.5 Fajne podejście , to jak ci pukne twoją laske na boku tez tak powiesz ?
--- Quote ---Gracze się nie zmienią, ludzie są zawsze tacy sami. Co dalej?
--- End quote ---
Ad.6 Gracze to nie , slogan z F1
--- Quote ---ZOMFG POWAH... stop, to już było.
Zdjęcie czapki levelowej oraz ograniczenia do 4 profesji na postać spowodowałoby tyle, że zamiast pięciu altów do craftu wiele osób wybrałoby jedną postać, którą można zrobić ubranko, pestki, stimpaka i jakąś pukawkę od czasu do czasu.
Oczywiście ci, którym wiecznie się spieszy i tak zrobią alta specjalnie pod pancerze czy coś tam, ale ten rodzaj ludzi i tak postąpi w ten sposób, nawet jak wprowadzisz skanowanie tęczówki oka jako uwiarygodnienie stworzonej postaci.
--- End quote ---
Ad.7 To o to chyba chodzi zeby nie było 5 postaci a jedna - niech juz tyle mają
--- Quote ---Nie wiesz najwyraźniej czym jest sentyment.
--- End quote ---
Ad.8 Rozumiem ze swoje pamperys 3masz do tej pory w szafie ?
--- Quote ---Ktoś tu wspominał o powerbuildach.
--- End quote ---
Ad.9 Ad.2
--- Quote ---Da to trzy alty na twarz dla każdego gracza - bojowego, kraftmenscha i drugiego kraftmenscha, bo rolplejować można nawet jakimś totalnym kaleką.
--- End quote ---
Ad. 10 Nie przeważnie da to 2 alty, tylko 2 alty na gracza !!!
Wichura:
Może wyjdź na jakiś spacer, przewietrz się trochę czy coś? Nawet jeśli ktokolwiek podejmie się tłumaczenia najsmaczniejszych kąsków z tego topicu, wątpliwe by znalazły się tam twoje wynurzenia, zwłaszcza doprawione tymi wszystkimi wykrzyknikami. I ty chciałbyś stanowić o kształcie tej gry. Bogowie, trucizny!
I niestety słabo u ciebie z czytaniem, wrzuć nieco skill pointsów w speech. Z tego powodu nie podejmuję się więcej polemizować z tobą w tym temacie. Wygrywasz i zabierasz moje złoto.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version