Other > Zaginione holotaśmy

Rozwiązanie problemu setek altów.

<< < (16/45) > >>

MANIAC-RULES:
1.
Tak samo to wszystko wyglądało w gdy farmiło się karawany BH...
Było wtedy pełno miniganów ,ammo....

Ale ludzie zaczęli trolować... i wprowadzono crafting... który miał ożywić całą grę...
dzieki temu handel miał odżyć a w sklepach lub na bazarach ludzie mieli sprzedawać swój twoar/ammo...
A ja jakoś nie widzę tych ton ammunicji i innych wartościowych rzeczy w sklepach...
Więc po co był ten cały crafting jak i tak ludzie wszystko chomikują...

2.
I tak samo może być z twoim pomysłem... Ponieważ nabicie 30-40 lev pochłania mnóstwo czasu i ammo które trzeba do tego celu nacraftować...
Więc...
Co zrobią ludzie którzy mogą sobie pograć tylko przez parę godzin w ciągu miesiąca... ???
A nawet jeśli wszystko... by szło w tą stronę... To nie zdziw się jeśli ekipy PVP szukały by exspiących postaci na centaurach lub innych potworkach... aby ich ubić i mieć zapas ammo...
Zresztą robiąc tyle zmian to już nie będzie Fallout tylko jakiś mutant... ;]

3.
Dzięki takiemu rozwiązaniu powstały by jeszcze lepsze ultra-mega-buildy...
Które miały by po 300fa 300doc i 100 out...

4.
Alt-owanie powninno być dozwolone z jednej prostej przyczyny...
Ciągłego udoskonalania swojej postaci... I dostosowywania jej do aktualnych warunków  w grze...
A już teraz masz Masę opcji do wyboru...
Więc... pomyśl co się stanie gdy nie będzie ograniczenia lev... Ile w tym momęcie powstanie altów... aby sprawdzić który z nich będzie najlepszy w swojej dziedzinie...

5.
Postać która NIE JEST wyspecjalizowana w jakiejś dziedzinie jest poprostu do bani... Tak samo jak w RL... Jeśli twierdzisz ze potrafisz wszystko to wiadomo że nie umiesz nic... ;]

Wichura:

--- Quote from: ISn2 on June 10, 2010, 12:49:15 am ---Skoro zdobylem juz wszystkie perki ktore pomoga mi w walce to po co mam dalej marnowac amunicje i czas rozwijajac postac w kierunku craftera?

--- End quote ---
Żeby uniknąć konieczności relogowania na super chara na 6 levelu, który ma jednakowoż możliwość naruchania dwóch zielonych harcerskich ubranek na godzinę? Ale fakt, łatwiej jest na pewno wyćwiczyć alta pod to czy tamto, niż mozolnie ładować levele od powiedzmy 25 do 30 żeby tylko robić stimpaki - a zatem znów alty.

--- Quote from: ISn2 on June 10, 2010, 12:49:15 am ---Inna sprawa jest juz czas ktory trzeba bedzie poswiecic na wyexpienie takiej wszechstronnej postaci, czas miedzy wipe'ami wystarczy?
--- End quote ---
Od wipe (26.03) biegam swoim głównym nubskim charem, który w tej chwili ma około 500k xp. Ani tego rozdać, ani sensownie zużyć, a tak byłaby przynajmniej motywacja w hodowaniu jednego i tego samego ludzika.

Maniac:
1. Ludzie i tak chomikowali i będą chomikować, zależnie od zasobności BB Guny i kurtki lub miniguny i BA. O ile zdążyłem zauważyć w czasie prowadzenia prac pimperskich i innych szeroko pojętych usług naprawczo-crafterskich, najwięcej itanzów trzymają rasowi gracze PvP, bo najwięcej "zużywają".

2. Jakby rzeczywiście HPki nie rosły wraz z poziomem, wyrównałoby to szanse owych "każualowców". Tyle że to trochę mało falloutowe już, start z 150 HP na przykład. Ale mogłoby być ciekawie, nie powiem.

3. Co zmieni 150 FA vs 300 FA oprócz czasu potrzebnego na ponowne użycie? Czy naprawdę rozwijanie skilla bojowego powyżej 200-250% coś daje? Pytam z ciekawości, nigdy nie biegałem ludzikiem z takim skillem, bo było mi szkoda punktów :>

4. Jeśli nie będzie ograniczenia poziomu, potrzebne mi będą dwa ludziki - craft-maszyna i małpka do beztroskiego strzelania. Teraz potrzebujesz minimum trzech crafterów (3 lvl SG/BG, 3 lvl Armorer, 3 lvl Doctor) i minimum jednej, a najlepiej kilku małp do walki.

5. True, true.

RJ:
Dyskusje na temat HP sledze z zaciekawieniem, gdyz od dlugiego (bardzo dlugiego) czasu przymierzalem sie do zrobienia glosowania na dokladnie ten sam temat w anglojezycznej czesci forum. Nie ma co sie oszukiwac, ze rozwiazanie z wzrostem HP co level pasowalo jedynie do gry single-player, a w grze multiplayer wyglada to co najmniej dziwnie.

Kilgore:

--- Quote ---1. Ludzie i tak chomikowali i będą chomikować, zależnie od zasobności BB Guny i kurtki lub miniguny i BA. O ile zdążyłem zauważyć w czasie prowadzenia prac pimperskich i innych szeroko pojętych usług naprawczo-crafterskich, najwięcej itanzów trzymają rasowi gracze PvP, bo najwięcej "zużywają".
--- End quote ---

Jemu raczej chodziło o to, że ograniczenie stuffu z karawan i rozbudowanie craftingu wcale nie przyniosło skutku takiego, że możesz wszystko kupić u graczy-handlarzy,  bo raczej większość ma zestaw altów które im craftują co potrzeba.

--- Quote ---2. Jakby rzeczywiście HPki nie rosły wraz z poziomem, wyrównałoby to szanse owych "każualowców". Tyle że to trochę mało falloutowe już, start z 150 HP na przykład. Ale mogłoby być ciekawie, nie powiem.

--- End quote ---
Przecież można zostać przy tym co jest obecnie (start od low hp) a wprowadzić brak uzyskiwania kolejnych HP co level od pewnego poziomu (i 21 tutaj jest b. dobrym rozwiązaniem).

--- Quote ---3. Co zmieni 150 FA vs 300 FA oprócz czasu potrzebnego na ponowne użycie? Czy naprawdę rozwijanie skilla bojowego powyżej 200-250% coś daje? Pytam z ciekawości, nigdy nie biegałem ludzikiem z takim skillem, bo było mi szkoda punktów :>

--- End quote ---
Pomiędzy 150 FA a 300 jest kolosalna różnica, bo najczęściej wyleczysz się za full HP, a cooldown to będzie pewnie coś kolo 50 sekund (nie sprawdzałem dokładnie). Zwiększanie skilla bojowego powyżej 200 najczęściej daje sporo, powyżej 250 - już nie do końca. Są z kolei skille, które można (i trzeba) zwiększać do oporu, jak np. sneak (poniżej 250-270 właściwie nie ma sensu), są też takie, przy których w zasadzie wystarcza dość niski poziom skilla (throwing, unarmed), natomiast część z pozostałych ogólnie warto zwiększać nawet powyżej 200 (outdoorsman, repair)

--- Quote ---4. Jeśli nie będzie ograniczenia poziomu, potrzebne mi będą dwa ludziki - craft-maszyna i małpka do beztroskiego strzelania. Teraz potrzebujesz minimum trzech crafterów (3 lvl SG/BG, 3 lvl Armorer, 3 lvl Doctor) i minimum jednej, a najlepiej kilku małp do walki.
--- End quote ---
Czyli to, o czym pisałem wcześniej - mniej crafter altów.

Problem leży w tym że część graczy (sam się do nich wliczam) jest przyzwyczajona do systemu z F1/F2, gdzie przy odpowiednim buildzie mogłeś mieć postać dobrą we wszystkim, a sama natura gry single-player sprawiała, że na tej jednej postaci skupiałeś całą swoją uwagę - w FOnline jest to niemożliwe, stąd też konieczność tworzenia wielu wyspecjalizowanych altów.

Red Dot:

--- Quote from: MANIAC-RULES on June 10, 2010, 03:56:25 am ---4.
Alt-owanie powninno być dozwolone z jednej prostej przyczyny...
Ciągłego udoskonalania swojej postaci... I dostosowywania jej do aktualnych warunków  w grze...
A już teraz masz Masę opcji do wyboru...
Więc... pomyśl co się stanie gdy nie będzie ograniczenia lev... Ile w tym momęcie powstanie altów... aby sprawdzić który z nich będzie najlepszy w swojej dziedzinie...

--- End quote ---

Posiadanie "setki altów" to nie problem. Są ludzie którzy non stop coś testują, doskonalą buildy, mają "zestaw" crafterów. ABSOLUTNIE mi to nie przeszkadza a nawet sam korzystam z tej możliwości.

Problemem jest jak ktoś równocześnie używa kilku altów na raz tylko po to żeby uzyskać przewagę. Każdy może się zapierać rękami i nogami ale każdy wie jak jest: dual logi, fast relogi itp

Jak jedna grupa będzie miała dostęp do takiej możliwości to druga nie ma szans!!! Nie ważne czy to walka czy crafting. Nie ma jak widzieć 4 nicki które różnią się kreską, kropką i stoją obok siebie w kopalnie machając na zmianę młotkami.

Dla mnie problemem nie jest 100 altów bo co to komu przeszkadza? Problemem jest dual log lub co u "lepszych" multilog oraz fast relogi.

ISn2 dobrze napisał że "pewne osoby" zajmują się pierdołami zamiast TYM konkretnym problemem.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version